Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Promiň, ale abych po svém dítěti, které je dospělé, má svoji rodinu, děti, manžela, chodí do práce a vrací se denně v 5 odpoledne chtěla, ať mě chodí denně na hodinu zabavovat, popřípadě ať za sebe posílá svého manžela dělat mi společnost, tak bych si připadala dost sobecky. To, že vy s ní tu hru hrajete, je váš problém. Pak si ale nemůžeš stěžovat, pokud to tohle připadá normální.
Jako ty denně hodinu bavíš mámu, aby se nenudila, pak večer letíš obstarat domácnost, v devět už jsi v posteli… co z toho dne máš? Jen práce, povinnosti a zabavovat všecky kolem? ![]()
Moje máma je sama, můj manžel ji má taky rád, ale že by se se mnou střídal a chodil ji zabavovat, aby se doma nenudila?
Ona to naštěstí po nás ani nechce, umí se zabavit sama.
To je na tobě.. Buď „ublizis“ někomu tím, že mu půl hodinky nebudeš věnovat pozornost - vnímáš, jak to slovo „ublizis“ zní v tomto kontextu směšné??
Nebo na to dojedeš ty a časem se z toho zhroutis. ![]()
Znám to sama.
@bigl píše: Více
Byla jsem v tom vychovaná. Stejně to měl děda s prababičkou, máma s babičkou a teď se totéž čeká ode mě. Ale v době, kdy to padlo na dědu, už žili s babičkou sami a s mámou totéž. V době, kdy se starala o babičku, už jsem byla dospělá a střídala se se sourozencem.
Ona potřebuje často pomoc. Jen já to nedávám, že mám rodinu, co mě potřebuje a mámu, co mě potřebuje taky.
Rodiče mě měli dost pozdě a toto je důsledek.
@rejžička zjišťuji, že neumím říct ne. Vždy se snažím vyhovět všem okolo.
@Anonymní píše: Více
Promiň, ale máma tě denně fakt nepotřebuje. Pokud ti vnutila, že ano, tak tě hezky manipuluje.
@Dahlia0409 píše: Více
Ano to mě napadlo, podle toho co dělá zakladatelka za práci, bych si jednou za dva měsíce vymyslela dvoudenní školení a vypadla.
@hopsalka píše: Více
Spíš nechápu, že si neumí dupnout a vypnout ![]()
Introvert potřebuje svoji dávku samoty, jinak mu hrábne, okolí by to mělo respektovat.
Když jsem byla na mateřské, chodila jsem v sobotu dopoledne sama na kafe, spojené s procházkou. Ráno jsem si přivstala, uvařila oběd a v deste vyrazila. Ve dvě jsem byla zpátky jako nová.
V době covidové, když jsem v homeoffice sdílela byt s puberťačkou na dištanční výuce jsem začala běhat, i když celou mladost jsem běhání nesnášela. Ale v covidu se mohl respirátor odložit jenom na sport, tak jsem se přemohla
.
Z práce někdy jezdím delší trasou, když je hezky tak část pěšky. Není to nic, co by si měl člověk vyčítat.
Naposledy, mně dcera vytočila způsobem, že jsem vzala lítačku a 3 hodiny jsem se vozila po Praze tramvají, nebylo hezky tak to nebylo na nějakou pořádnou vycházku. Vrátila jsem se jako vyměněná.
Manžel to respektuje a dcera je taky ráda, když kolem ní v takových situacích nechodím jako bůh pomsty.
Můj chlap má moji mámu rád. Bere ji s námi na výlety, dovolené a další akce.
Ona ho má taky ráda. Má v něm syna, kterého si vždy přála a neměla. Řešíme různé věci. Někdy tam jen posedim, ona se vykeca, já si vypiju kafe. Jindy s něčím pomůžu.