Chci být chvíli sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.3.24 20:03
@bigl píše: Více

Můj chlap má moji mámu rád. Bere ji s námi na výlety, dovolené a další akce.
Ona ho má taky ráda. Má v něm syna, kterého si vždy přála a neměla. Řešíme různé věci. Někdy tam jen posedim, ona se vykeca, já si vypiju kafe. Jindy s něčím pomůžu.

• Citovat
  • Upravit
18150
30.3.24 20:23
@Anonymní píše: Více

Promiň, ale abych po svém dítěti, které je dospělé, má svoji rodinu, děti, manžela, chodí do práce a vrací se denně v 5 odpoledne chtěla, ať mě chodí denně na hodinu zabavovat, popřípadě ať za sebe posílá svého manžela dělat mi společnost, tak bych si připadala dost sobecky. To, že vy s ní tu hru hrajete, je váš problém. Pak si ale nemůžeš stěžovat, pokud to tohle připadá normální.
Jako ty denně hodinu bavíš mámu, aby se nenudila, pak večer letíš obstarat domácnost, v devět už jsi v posteli… co z toho dne máš? Jen práce, povinnosti a zabavovat všecky kolem? :nevim:
Moje máma je sama, můj manžel ji má taky rád, ale že by se se mnou střídal a chodil ji zabavovat, aby se doma nenudila? 8o Ona to naštěstí po nás ani nechce, umí se zabavit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
30.3.24 21:04

Je to síla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.4.24 08:56

To je na tobě.. Buď „ublizis“ někomu tím, že mu půl hodinky nebudeš věnovat pozornost - vnímáš, jak to slovo „ublizis“ zní v tomto kontextu směšné??
Nebo na to dojedeš ty a časem se z toho zhroutis. :nevim:
Znám to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 10:56

Byla jsem v tom vychovaná. Stejně to měl děda s prababičkou, máma s babičkou a teď se totéž čeká ode mě. Ale v době, kdy to padlo na dědu, už žili s babičkou sami a s mámou totéž. V době, kdy se starala o babičku, už jsem byla dospělá a střídala se se sourozencem.
Ona potřebuje často pomoc. Jen já to nedávám, že mám rodinu, co mě potřebuje a mámu, co mě potřebuje taky.
Rodiče mě měli dost pozdě a toto je důsledek.

@rejžička zjišťuji, že neumím říct ne. Vždy se snažím vyhovět všem okolo.

• Citovat
  • Upravit
18150
2.4.24 10:57
@Anonymní píše: Více

Promiň, ale máma tě denně fakt nepotřebuje. Pokud ti vnutila, že ano, tak tě hezky manipuluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
2.4.24 12:09
@Dahlia0409 píše: Více

Ano to mě napadlo, podle toho co dělá zakladatelka za práci, bych si jednou za dva měsíce vymyslela dvoudenní školení a vypadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
2.4.24 15:18
@hopsalka píše: Více

Spíš nechápu, že si neumí dupnout a vypnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
2.4.24 15:54

Introvert potřebuje svoji dávku samoty, jinak mu hrábne, okolí by to mělo respektovat.
Když jsem byla na mateřské, chodila jsem v sobotu dopoledne sama na kafe, spojené s procházkou. Ráno jsem si přivstala, uvařila oběd a v deste vyrazila. Ve dvě jsem byla zpátky jako nová.
V době covidové, když jsem v homeoffice sdílela byt s puberťačkou na dištanční výuce jsem začala běhat, i když celou mladost jsem běhání nesnášela. Ale v covidu se mohl respirátor odložit jenom na sport, tak jsem se přemohla :nevim:.
Z práce někdy jezdím delší trasou, když je hezky tak část pěšky. Není to nic, co by si měl člověk vyčítat.
Naposledy, mně dcera vytočila způsobem, že jsem vzala lítačku a 3 hodiny jsem se vozila po Praze tramvají, nebylo hezky tak to nebylo na nějakou pořádnou vycházku. Vrátila jsem se jako vyměněná.
Manžel to respektuje a dcera je taky ráda, když kolem ní v takových situacích nechodím jako bůh pomsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová