Chci být chvíli sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106666
30.3.24 13:56
@bigl píše: Více

třeba taky mysli klid doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17330
30.3.24 14:14
@Anonymní píše: Více

Tak ať vezme manžel děti ven, pokud chodí z práce pozdě, tak aspoň o víkendu. Pro mě to je největší relax, když takhle vypadnou, nejlíp na celý den, na výlet nebo třeba k jeho rodičům…i ten úklid je pak o něčem jiným než s dětma za zadkem. Pustím si muziku a jedu, bez věčnýho vyrušování „Nevíš kde mám…“ „Co bude k jídlu“ atd. Nikdo po mně nic nechce, neleze mi přes vytřenou podlahu, protože zrovna musí na WC a nekecá mi do seriálu;) Zatímco když si vlezu do vany, tak do té doby spokojeně si hrající děti a čtoucí si manžel zrovna vehementně zatouží po hygieně a začnou tam courat umýt si ruce, čistit zuby nebo se mi mladší rovnou do vany nastěhuje :zed: :nevim: :roll: Stejně jako když jsem si šla lehnout, číst nebo cvičit do ložnice, do 5 minut mi lomcovali klikou, co tam dělám, několikrát mě i vzbudili a tatínek který je měl na starosti to zaregistroval až když jsem pěkně vzteklá vylezla, jestli je opravdu nemůže chvíli pohlídat :pocitac: Takže u nás je taky lepší spíš vypadnout nebo vyslat ven tatínka aspoň s tou mladší, starší ten si už i zaleze, vezme knížku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.3.24 14:44

Jak já tě chápu. :hug: Taky nemám chvilku klidu, když si chci zalézt, tak buďto pořád někdo něco potřebuje, nebo se děti začnou rvát, do toho štěká pes, bouchá sousedka, ať se ztisime. Je to jeden z důvodu, proč jsem začala běhat. Jenom já, pes a sluchátka. I blba půlhodina pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16424
30.3.24 17:27

@Jahudka82 Kámoška to měla podobně. Partner třeba denně 2h z počítače, hrál hry, děti nesměly otravovat. Ona měla v neděli 3h odpoledne u počítače. Koukala na seriál, nebo hrála hry. Fakt jen v tu neděli. A co myslíš, stejně odbihala, protože partner zrovna něco dělal a nemohl děti obslouzit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
30.3.24 17:42

Najdi si volnočasovou aktuvitu, třeba posilovnu nebo knihovnu. Nebo chod po práci na hodinovou procházku nebo se projed na kole. Domů dorazís později a budes se ostatnim věnovat. Do té doby se postara manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 18:19

Je pravda, že je chyba na mojí straně, protože neumím říkat ne, sice vždy řeknu ne, ale neumím si za tím stát. Částečně to bude přístupem doma.
Ale jsem ráda, že jste mi napsali, že ta potřeba být sama, je normální. Už jsem si myslela, že jsem divná.

• Citovat
  • Upravit
16424
30.3.24 18:34

Kazdy potřebuje taky nějaký čas sám pro sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
30.3.24 18:44

Tak pošli na procházku chlapa s dětma, nebo ať jdou zatím dělat úkoly než připravíš večeři… Pokud manžel není tatar, tak to snad pochopí a nějak se to dá zkombinovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
30.3.24 18:50

A to v 5 přijedeš z práce a jdeš na hodinu za matkou? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 19:01
@Bytsamsebou píše: Více

Jo, ale většinou tam tu hodinu nejsem. Odcházím dřív a vyčítá mi to.
Ona je extrovert a nechápe, že se mi to nelíbí. Čas od času se mi tam podaří poslat chlapa nebo dítě.

• Citovat
  • Upravit
10937
30.3.24 19:05

Tak když ti vyčítá to, že odejdeš dříve, tak ti může vyčítat i to, že tam nepřijdeš vůbec a budeš naprosto v klidu :P. Sorry, ale extrovert se takhle nechová. Ten si najde spoustu jiných lidí a zájmů a není závislý jen na jedné osobě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17330
30.3.24 19:11
@Dahlia0409 píše: Více

No to by u nás nešlo, máme PC stůl v obýváku spojeném s kuchyní. Manžel když si poslouchá něco do školy (dělá si VŠ) nebo na pracovním noťasu, vezme si sluchátka, ten to odfiltruje, já to taky úplně nedokážu, jako pošlu je za tátou, když mám něco rozdělaného, ale kolikrát taky pak přiběhnou že je na záchodě, spí apod. To mě nepřestane fascinovat, že jeho otravujou o hodně míň než mě. Asi díky tomu s nima přežil několik dovolených a x dní na home office za covidu. Jsem přišla i třeba z práce, v očekávání jak bude vyřízenej (já home office díkybohu mít ani nemůžu) a přiběhl 1 nebo 2. se slovy, pssst tatínek spí, nemáme ho budit :mrgreen: Asi tak! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 19:14
@Bytsamsebou píše: Více

Ona má kolem sebe spoustu lidí. Každý den má akci s kamarádkami, chodí 2× týdně na výpomoc do jednoho obchodu.
Ale je jí to málo. Žije sama.

• Citovat
  • Upravit
10937
30.3.24 19:17

Jestli má kamarádky, tak o to víc by mi bylo jedno, kdybych se za ní pravidelně nastavovala a ona se urazila :pankac:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
30.3.24 19:21

To ale není o tom, že je extrovert, ale že tebou manipuluje. Co si s ní hodinu denně povídáš? 8o
Jsi dospělá, máš práci a rodinu a je asi na čase, abys mámě řekla, že se ta stavíš 2× za týden a šlus, Jako proč bys jí měla dělat zábavu? To tak míníš dělat do kdy? A že tam občas pošleš chlapa? 8o Jako že si tvůj chlap jde hodinu povídat s tvojí mámou, aby měla naplněné svoje potřeby? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová