Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kubykula píše:
lenivá jsem právě až dost, ale prostě jak to není vyžehlenýtak mi to furt přijde takový zvalchovaný…proto sháním ten grif na složení…nebo že bych používala moc otáček v pračce?
To som skusila len raz, program po ktorom sa „nemusi zehlit“… no mala som pocit, ze z toho pradla voda kvapkala, ked som ho tahala von ![]()
Ale podla mna musi byt poznat zehlene od nezehleneho, aspon ti nezehliaci to na mojich vreckovkach poznali ![]()
Třídíme jen odpadky, protože u nás se to i musí, do jedný popelnice to všechno za týden nenarvu, takže plasty, papír třídím od odpadků, v dnešní době jak píše anonym to ani na 100 procent nejde, ale když se budeš cejtit líp zakladatelko tak není problém, cvok nejsi, prostě si žij jak žít chceš, Pc normálně používej, co je na tom
@kubykula píše:
píšeš jak ze sušičky, no a kdo teda tu sušičku má, to jako fakt vyndáte prádlo a rovnou ho složíte, prostě je jak vyžehlené??
tak ja nie
ja som uchyl a zehlim i tak, ale nemusela by som. Jasne ze oblecko potom nema puky na rukavoch atd ale je tak rovne, ze ked ho teple poskladas, tak je v ppohode nositelne. Ja som vadna a zehlim preto, aby to bolo pekne v skrini ![]()
@kubykula píše:
no a jak docílíš toho aby nebyly vidět kolíčky? nebo věšíš bez?
to je potom poznat cela snura v prostriedku, kde to prehla, aby zo snury nespadlo ![]()
Ale zase zehlim ovela menej, napr nohavice vobec nezehlim, tie vychadzaju zo susicky dokonale. Zehlim vlastne len hornaky.
@Anonymní píše:
Jak dovnitř? Jako do popelnice? No, já tě nemůžu kontrolovat. pokud to dáš aspoň ke kontejneru na papír (myslím papíry z dárků), tak to bude fajn. Doufám, že nebude moc foukat.
Ale vies o tom, ze ked je baliaci papier vyrobeny z recyklovaneho papiera, tak uz do separovaneho zberu nesmie, len do zmiesaneho?
@kubykula píše:
píšeš jak ze sušičky, no a kdo teda tu sušičku má, to jako fakt vyndáte prádlo a rovnou ho složíte, prostě je jak vyžehlené??
Jak co - drobý kusy jo, teď jsem sušila potahy na křesla, a ty se musí trochu osedět - ale žehličku nevytahuju - ji používam tak malo, že mi v ní zezelenala voda ![]()
@analoja píše:
Jak co - drobý kusy jo, teď jsem sušila potahy na křesla, a ty se musí trochu osedět - ale žehličku nevytahuju - ji používam tak malo, že mi v ní zezelenala voda
Ta voda se musí vylivat ![]()
Já teda nemám ani sušičku a ani prádlo nežehlím. Netvrdím teda, že prádlo vypadá, jako vyžehlené (což ani nelze, když není)
, ale nijak nám to nevadí a ani neomezuje život. Stejně když si člověk to oblečení dá na sebe, tak nikdo nepozná, jestli žehlené bylo nebo ne.
A jestli to žehlení zabíjí bakterie, které pračka nezabije, tak je až s podivem, že stále žijem… Nebo alespoň nemáme žádné jiné nemoci. ![]()
@analoja píše:
Jak co - drobý kusy jo, teď jsem sušila potahy na křesla, a ty se musí trochu osedět - ale žehličku nevytahuju - ji používam tak malo, že mi v ní zezelenala voda
Jsi eko, pěstuješ si v žehličce kytičky.
![]()
@lovesmile zehlenie zabija vsetko… co ale neznamena, ze ma co zabijat. Ja ale ked sa mala ucila na nocnik, tak som zehlila aj spodary - vsetky gatky maju rozvarene gumicky… pre istotu, preventivne ![]()
No, ja mam pocit, že z te mé to ani vylít nejde
ja dřív žehlila víc - trapný zvyk z domova, mamina nežehlila jen ponožky, no a ja postupně omezovala a omezovala - čím víc dětí, tím míň žehlím - letos třikrat - jednou zavěsy, jednou ubrus (když měla přijet mamina) a jednou chlapovy košile - byly po stěhovaní v pytli fakt nenositelné ![]()
@magicalee píše:
to tě moc nepotěším.. máme plné popelnice barevné sem na sídlišti ani nepotkalabudu vyhazovat hodně.. a popelnice zůstanou plné.. dám to vedle na parkoviště
No to seš teda celkem prase
a ještě se k tomu přiznáš
![]()
@Bábi Zlopočasná malý se teda nočník už naučil (krom kakání), bohužel.
Ale na to si zase donese plínu, neudělá to do gatí. Chápu, že žehlit oblečení je sterilní, ale já bych sama ani v úplně sterilním prostředí žít nechtěla.
A troufám si tvrdit, že doma špínu nemáme, aby to zas nevypadalo, že nežehlím = neuklízím. Uklízím průbežně každý den, máme doma normální provozní nepořádek, 1-2 dny prach (záleží, jak se mi chce ho setřít
) Nic nepřeháním, uklízím, peru, nežehlím… ![]()