Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych teda, co si kdo říká ze zoufalství, až tak doslovně nebrala… Když je člověk zoufalej, často ho napadají i zcela iracionální pseudoargumenty, kterým by se za střízliva upřímně vysmál a možná i sám dotyčného odsoudil. Posedlost samozřejmě pro vztah nic moc není, ale když už se obsesivní myšlenky ve vztahu k něčemu vyskytnou, je třeba to přijmout a řešit - pokud možno ve dvou - nikoli dělat, jakože nejsou případně jak jsou tyto myšlenky nemístné, to je dle mého názoru tedy vždy přímá cesta do vztahových pekel. ![]()
@hanka.br. píše:
To ve svém partnerovi nevidí nic jiného než dárce spermatu?
A živitele.
Třeba partner silně cítí finanční odpovědnost za rodinu a dvě děti by byli moc. Nebo nechce, aby zakladatelka byla doma 6let.
@zcela_anonymni_nick Jenze v nasem pripade muzu jen delat, ze problem nemame. Jelikoz on se o tom nechce bavit. Takze on bude spokojeny, ze ma klid a me to bude o to vice stvat.
**@píše:
@zcela_anonymni_nick Jenze v nasem pripade muzu jen delat, ze problem nemame. Jelikoz on se o tom nechce bavit. Takze on bude spokojeny, ze ma klid a me to bude o to vice stvat.
Jenže ty si neuvědomuješ, že ten problém děláš ty
přečti si pořádně, co ti tu holky radí a aspoň se pokus nad tím zapřemýšlet
ano, on se o tom nechce bavit, ale má k tomu dobrej důvod, ty se ho evidentně snažíš nutit do druhýho dítěte a on se logicky cítí zahnanej v koutě
schválně jestli víš, co udělá zvíře zahnaný do kouta… Čím víc budeš tlačit na pilu, tím horší to pro vás oba bude ![]()
Trápila jsem se osm let, ze dcera bude jedinacek, protože druhé dite neprichazelo v úvahu. Ale zázraky se asi deji. Viz metr. Netyrej manžela a zkus se o tom bavit zase za rok…
Tak vam pekne dekuju.
Ted jsme se zas chytly. Rekla jsem jen ze v kramu byla kazda druha tehotna.No nic hold potlacim svoje pudy, aby byl pan spokojenej. Slysite tam tu ironii?
Mam pocit, ze jeho zajima jen to, aby bylo uvareno.Kde je to rozsevani muzu? Ted uz si delam legraci.
Řešili jste počet dětí, než jste si pořídili první? U nás když byla debata o dětech, tak manžel hned řekl, že by nechtěl jedináčka. No, já v podstatě také ne, i když kolem roku staršího jsem hodně váhala (že tohle 2× nedám
), ale pak přišla touha zas. Navíc jsem si říkala, že raději menší rozestup a i s tím samým manžel souhlasil. Osobně, kdybych se vrátila trvale do práce, tak otázka, jestli bych se do mateřské znovu pouštěla. Takže kdyby manžel začal s tím, že až za pár let, tak bych to spíš vedla směrem, že za pár let budu v práci, nebudu chtít zas přerušovat, začínat „nanovo“ a že pokud chce jedináčka, tak ok, ale za pár let ať nepřemlouvá on
Jinak tím tlačením na něj si to děláš ještě horší. Jak radí ostatní, dala bych mu pár měsíců oddech a o těhotenství nenaznačovala vůbec nic.
@Anonymní píše:
Tak vam pekne dekuju.Ted jsme se zas chytly. Rekla jsem jen ze v kramu byla kazda druha tehotna.No nic hold potlacim svoje pudy, aby byl pan spokojenej. Slysite tam tu ironii?
Mam pocit, ze jeho zajima jen to, aby bylo uvareno.Kde je to rozsevani muzu? Ted uz si delam legraci.
A ty se mu divis? Slyší jen těhotná těhotná těhotná…bych asi taky uz startovala na první nakopnuti…
No a to jsi brala, že by mělo být jedno? Zkusila jsi to tím směrem, že teda ok, bude jedno, ale za pár let nebudeš chtít zase ty? Že se nechceš 2× vracet do práce a znovu začínat? Bych ho nechala nějaký měsíc „odpočinout“ a pak zkusila opatrně jinou taktiku.
@jowana On je hodne nerozhodny clovek, takze jsem byla rada, ze chtel to jedno.Ale nerekl, ze druhe nebude, to same rika ted. Jinak jsem mu rekla, ze se odmitam vracet doprace a pak jit zase na materskou, rodicak…Taky se vymlouva, ze 2 deti vice stoji.
@Anonymní píše:
@jowana On je hodne nerozhodny clovek, takze jsem byla rada, ze chtel to jedno.Ale nerekl, ze druhe nebude, to same rika ted. Jinak jsem mu rekla, ze se odmitam vracet doprace a pak jit zase na materskou, rodicak…Taky se vymlouva, ze 2 deti vice stoji.
To ale není výmluva, ale holý fakt. Jak jste na tom finančně - pokud to dokážeš napsat poctivě?
Jinak se nijak nechranime, delame to prerusovane. Takze kdyby byl razantne pro ne, chtel by jinou ochranu.
@hanka.br. Zadna slava to neni.Ma prumerny plat a ja Rd, taky mame hypoteku.Pisu pravdu, jinak by nemelo smysl neco resit.
Nátlakem ho akorát odradíš
takže bych se snažila prostě nějakou chvíli netlačit, popř. si zvyknout na myšlenku, že bude jen jedno a toho si te´d naplno užívat, když ho máš. Popř. si najít nějaký koníček/odreagování - chápu, při tikání biol. hodin těžké, ale pokud prostě nechce, tak to je nejlepší řešení (pokud si nechceš hledat jiného partnera nebo být několik let zdeptaná a nešťastná).