Chci odejít od rodičů, ale oni to berou jako zradu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1984
19.6.26 08:41

@Klávesa289 no to máš pravdu, ale ten člověk musí být tak dospělí, aby byl schopný se o sebe postarat a né nasekat dluhy, vysoké dluhy a táto mámo zaplať ať jde ať si plní sen o své rodině, ale ať pak nechce po rodičích, ať platí její průsery a nebo ať bydlí v patře u rodičů a respektuje jejich pravidla, nemá moc na výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
19.6.26 08:42
@inkakřivák píše: Více

Ono je těžké držet hubu, když tvoje dítě dělá blbosti. Ta komunikace směrem od rodičů k dospělému a nevyzrálému dítěti je náročná. U nás bydlí syn se snachou - zivot si organizuji poněkud zvláštně. Snazim se sama nekomentovat. Kdyz jsem žádaná, reknu mazor a dál držím pusu. Je to náročný a věřím ze zakladatelky rodice tohle nedokáží udržet pod kontrolou. Zrovna tak vymezit hranice pro společné soužití je obtížné, hlavně pro emotivního člověka. A věčně chytrými (i když dobře míněnými) radami jen přilévají olej do ohně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
19.6.26 08:46

@TaLucie krásně si to napsala, mám to samé, naštěstí nežijou v patře, ale vedle na pozemku vlastní vchod, ale někdy taky musím skousnout lecos s čím nesouhlasím, ale říkám si je to váš život já vám do toho kecat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
19.6.26 09:01

@Elza381
Splatila jsi rodičům dluhy, které za vas zaplatili? A přispíváte adekvátní částkou na bydlení u rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.6.26 09:04

Jak můžete ve 30 letech žít takhle?

Já jsem naprosto konsternovaná vaší do nebe volající neschopností.

Hlavně nám ale vysvětli, jak vás mohlo vůbec napadnout si v týhle situaci pořídit dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.6.26 09:05

Jen bych uvedla některé věci na pravou míru

Ještě bych chtěla něco upřesnit, protože se hodně lidí vrací k mé starší diskuzi z doby před třemi lety.

Tehdy jsem příspěvek psala za sebe, ale už jsem byla s partnerem. Po té diskuzi jsme se skutečně odstěhovali a několik let bydleli sami v malém bytě. Není tedy pravda, že bych celou dobu zůstala bydlet u rodičů a jen si stěžovala.

Často se tu také zmiňuje nedoplatek za elektřinu. Ano, rodiče nám tehdy pomohli, ale nebylo to tak, že by o ty peníze přišli. Celou částku jsem jim následně během několika splátek vrátila.

K rodičům jsme se vrátili až později, když jsem otěhotněla. Nebylo to proto, že bychom nezvládali samostatně žít. Rodiče sami byli pro, abychom se vrátili, nahoře vzniklo bydlení pro nás a všichni jsme si tehdy mysleli, že to bude lepší řešení kvůli většímu prostoru a pomoci s miminkem.

Bohužel se časem ukázalo, že společné bydlení nefunguje tak, jak jsme si představovali. Neříkám, že jsme ve všem bez chyby a určitě jsme také udělali spoustu věcí špatně. Jen mě mrzí, že někteří mají pocit, že jsme rodiče jen využívali nebo že nás celou dobu živili, protože tak to skutečně nebylo.

Můj příspěvek není o tom, že bych nechtěla nést zodpovědnost za svůj život. Naopak. Právě proto chceme znovu fungovat samostatně jako rodina. Hlavní problém, který řeším, nejsou peníze, ale dlouhodobě špatné vztahy, neustálé konflikty a atmosféra doma, která už podle mě není dobrá ani pro nás, ani pro rodiče, ani pro naše dítě.

A ano po dobu co jsme u rodičů jim měsíčně přispíváme, nejsme tu zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8802
19.6.26 09:09
@Elza381 píše: Více

Aha, takže předchozí diskuze byla dle tvého vyjádření pravdivá a proto jsi veškeré své příspěvky smazala, jo to působí opravdu velice věrohodně :palec: :lol: a teď prosím tu o Karkulce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
19.6.26 09:12

kdo financoval tu přestavbu, aby jste měli víc prostoru a pomoc s miminkem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.6.26 09:17

1. Co dělá přítel za práci?

2. Co jsi dělala ty za práci?

3. Jak vás mohlo napadnout, že je dobrej nápad přestěhovat se k rodičům? Máš pocit, že je tu málo diskuzí o tom, jak špatnej nápad to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.6.26 09:19

@Elza381 několik let? Kolik jako když v 27 letech si žila u nich a teď ve 30 letech žiješ u nich?
A proč si vše mazala? Si lhářka a tvé dítě chudák.
Matka co se neumí postarat ani o sebe a ještě lže :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.6.26 09:20

@Suzume-chan tak a co měla dělat? Když neplatila ani energie a rodiče to museli platit za ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.6.26 09:21

@izabe ani ty pohádky jí psát nejdou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.6.26 09:22
@Hanča1234 píše: Více

Píše, že kvůli financím to rozhodně nebylo😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.6.26 09:22

@Suzume-chan v úvodu, ale psala že za ní rodiče platili dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.6.26 09:28

@Hanča1234 jaký dluhy? jeden dluh za NEDOPLATEK, takže elektřinu jsme platili normálně každý měsíc nikdo ji za nás neplatil. Možná by nebylo od věci si to přečíst pořádně něž začnete psát bludy. A ty peníze jsme jim následně vrátili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová