Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No asi tě rodiče k samostatnosti a odpovědnosti nevedli. Me také ne a je to handicap. Musis se to naučit sama. Super, ze chces.
Na první dohled se mi tvůj partner nezdá - nedokáže zajistit rodinu, prchá k mamince, ani si tě nevezme.
Nemas kamarádku, která je organizační typ, rozumí financím a je samostatná? Porad se a ni, jak zvládnou osamostatnění.
Ja pred lety řešila bydlení. Bydleli jsme v domě mých rodičů, opravili jsme ho ( několik milionu), ja čekala druhé dítě. Muj bratr chlastal první ligu, meli jsme strach aby si nenárokoval dum. Prosila jsem rodiče, ze pokud chtějí (a oni chtěli) abychom s nimi bydleli, at mi alespoň část domu dají. Byly to chvili zle hádky. Nakonec jsem tekla, ze druhé dítě se narodí v našem, i kdyby to byla garsonka. Celou dobu manzel hádky mírnil a snažil se být konstruktivní. Ja byla emocionální. Nakonec mi dali polovinu domu, ja dala bratrovi nějaké peníze a za roky (mama dostala rakovinu) mi rodiče dali dum cely. Mam zde dožila, tatka bohužel bude muset do domova (demence, inkontinence, nepohyblivý), ale doteď jsem se starala
To je jen příklad, ze partneři maji držet pospolu. Držte spolu, učte se byt samostatní, nebojte se poradit se zkušenějšími. Držím palce!
@Duhovka12 a jak víš že je chtěli doma? Co jim třeba zbylo jiného? Když dělala dluhy krátce po odstěhování od nich! Holka v 27 letech tady psala diskuzi že žije u rodičů. Teď najednou má letitý vztah a bydlení? Když je jí o 3 roky více a má 5 měsíční dítě. Zřejmě lže.
A budete schopni si to samostatné bydlení zaplatit a vše kolem něj?
Jste (nebo nejste kdo ví) spolu 8 let, za tu dobu jste stihli si udělat dítě a jít k tvým rodičům protože VELKÝ nedoplatek
já jen jestli si uvědomuješ, že příště ti rodiče už zřejmě nebudou chtít pomoct pokud zase přijdeš s prosíkem ať ti/vám pomůžou…..
@Hanča1234 píše: Více
Aha
takže zase další diskuze o ničem, když si vymýšlí ….
@Elza381 píše: Více
„Příspěvek upraven 19.06.26 v 07:55“
Proč si mažeš předchozí stará vlákna z roku 2023/2024? ( Trochu s křížkem po funuse)
Tak vylož jednoduše karty na stůl a nemusíš trapně nic mazat. Takže tím chceš vlastně říci, že tvůj příběh je z většiny úplně smyšlený? Proč? Protože víš, že bys tu dostala ještě větší bídu? Čekala jsi jen lítost nebo? Však kdybys tu napsala příběh tak jak to je, dostala by jsi objektivní názory a rady a možná by sis z toho něco i vzala. ![]()
Jestli ti je 30, tak ten mindset máš sama dost toxický, že ti stojí za to lhát (víceméně) anonymně před cizími lidmi a trollit je ![]()
Jestli je pravda, že máte opravdu dítě, tak potěš, dva nevyzrálí jedinci. Jen dodám, pokud chceš kydat hnůj na své rodiče a soudit je, tak nejdříve ale se nauč nelhat, nauč se převzít zodpovědnost za svůj život a nauč se se svým protějškem to, že bez práce nejsou koláče (to už jste se měli naučit ale před dítětem) ![]()
Příspěvek upraven 19.06.26 v 08:34
@Fitsun píše: Více
@Hanča1234 píše: Více
No a už je ten zakládající příspěvek smazaný. Což jasně svědčí o tom, že zde bude pravda na straně rodičů.
Bydlí sami, seknou dluh, rodiče jim pomůžou, zaplatí, zajistí bydlení a dcerenka má řeči a přítel uteče k mamince. Senzace.
@Duhovka12 píše: Více
Odešla bys za přítelem k jeho mamince, jo? 🤣