Chci opustit rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
12.10.22 19:08
@lilith1 píše:
A proc? Neni povinnnost zeny byt matkou a zakladatelka se se svym postojem netajila. To je jen fraze, ze zadna zenska materstvi nelituje kdyz k nemu byla rodinou, partnerem docpana. O tom je syndrom nechteneho ditete. Ty nechtene deti jsou deprivovani chudaci Nezodpovedni sobecti a proplesknout by potrebovali ty, kteri ji docpali do situace at si dite necha kdyz nechtela, on se zadny zazrak nestal samozrejme Jen to dite je chudak.

A proc? Neni povinnosti zeny ridit se tim, co po mne chteji ostatni. Takove to obligatni - kdyby po ni rodina chtela, aby skocila z okna tak skoci? Jinak zakladatelka si podle me upravuje realitu…castecne proste chtela, jinak by to netroubila do okoli a ted to hazi na ostatni. Stejne tak nikdo pred peti lety nerekne holce, ze je 100% neplodna pokud neprisla o vajecniky a delohu. Mozna snizena sance na oplodneni…jinymi slovy furt si davej bacha, stat se to na 5% muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80142
12.10.22 19:10
@utopia
@utopia píše:
Tak ty otce, kteří odchází od dětí na běžícím pásu asi nikdo po zádech taky neplácá, ne? Souhlas, že je nefér, že u otců se to toleruje víc než u matek. Jenže řešení není tohle ještě víc tolerovat a toleranci rozšířit i na ženy, ale řešení je přestat tolerovat odchody otců a brát to jako normu. Protože to, že je něco časté ještě neznamená, že to je, nebo že by to mělo být normální a přijatelné.

A jak to uděláš? Zakazes rozvody? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
12.10.22 19:23
@Sisika9 píše:
Jako divím se kolik lidí tady v diskuzi má blbé keci. Kolik mužů odešlo ještě od mladších dětí? Vůbec nechápu, že si to vydržela tak dlouho. :nevim: Rodina měla řeči, tak ať se starají. Při příští nemoci dítěte bych to nechala na otci. Prostě odešla do práce dřív než on. Přestaň být trpitelka a ukonči to! Proboha! Najdi si být a odstěhuj se. Nečekej na žádnou cílovou částku, to budeš odsouvat do nekonečna. 5 let je dlouhá doba až až, Nechat sebou takhle dlouho zametat.Příspěvek upraven 12.10.22 v 09:47

Ja se spis divim, kolik lidi ma pro takove materske selhani pochopeni. Chtela bych videt tvuj maly podiv, kybys vyrustala v decaku, kvuli tomu, ze te mama opustila jak nejakou krysu a otec to nezvladl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10137
12.10.22 19:56

@Aneta.Berg tak ale to se popírá s tím, že otec je taky rodič… Tudíž by to zvládnout měl… Když to musí zvládat ženy, proč muži nemusí? A už jsem zas u toho. Muž opustit dítě můžete, žena ne. Muž si o tom, jestli chce dítě do péče ( jakékoliv), může rozhodnout, žena ne ( pokud teda ho nechce fakt dát do ústavu). Muž může říct přijdu si pro dítě a nepřijít, ale běda, když matka dítě nechce dát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5937
12.10.22 20:11
@inkakřivák píše:
@utopiaA jak to uděláš? Zakazes rozvody? :lol:

O tom jsem nic nepsala :think: Samozřejmě, že nechci zakázat rozvody. Nehledě na to, že rozvodem nepřestává být rodič rodičem. Jen by stačilo to celé neomlouvat tím, že se to běžně děje a proč by tedy žena také nemohla, když může muž. Zkrátka bez ohledu na pohlaví není v pořádku, když rodič opustí své dítě. Ani u chlapa. Stačí tím neomlouvat jednání jiných a nedělat z toho normu. To je celé. I já jsem z rozvedené rodiny, ale neznamená to, že se na mě rodiče vykašlali. A i kdyby to můj otec udělal, nemělo by nad tím být mávnuto rukou s tím, že je to v poho, protože je to dneska už naprosto běžná věc. To je prostě špatně. Řešení není tolerovat matkám odchody, protože otcové také odcházejí. Spíš by naopak neměly být ty odchody společensky tolerované ani u otců. Což neznamená jim odchod zakázat, ale alespoň ho nebagatelizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10137
12.10.22 20:14

@utopia myslím, že to už je tak zažité, že cesta zpět bude trnitá, ne-li nemožná. Přece je chudáčky nemůžeš nutit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5937
12.10.22 20:21
@xsaleen píše:
@utopia myslím, že to už je tak zažité, že cesta zpět bude trnitá, ne-li nemožná. Přece je chudáčky nemůžeš nutit..

Nezbývá než souhlasit… to se nestalo ze dne na den, ze dne na den to také nelze změnit. Jen na to prostě odmítám přistoupit, protože mi to nepřijde správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
12.10.22 20:24

Nechci nikoho obhajovat, ale.muzi jsou jinak biologicky nastavení (dle sexuologů). Rozsevaci, kteří se odpradávna tolik nezajímali o případné potomstvo.
U zakladatelky.mi to přijde celé podivné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
12.10.22 20:25
@utopia píše:
Nezbývá než souhlasit… to se nestalo ze dne na den, ze dne na den to také nelze změnit. Jen na to prostě odmítám přistoupit, protože mi to nepřijde správný.

Já holky dodám, že to není jenom o tom přestat mužům tolerovat odchody, ale i přestat lynčovat ženy, co zůstanou samy s dětmi. Že si za vše zní můžou, protože ony si přeci vybraly. Myslím, že průměrný dospělý muž je dostatečně fungující jednotka, aby nesl za to zodpovědnost i společenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
12.10.22 21:00
@Takco píše:
Nechci nikoho obhajovat, ale.muzi jsou jinak biologicky nastavení (dle sexuologů). Rozsevaci, kteří se odpradávna tolik nezajímali o případné potomstvo.
U zakladatelky.mi to přijde celé podivné. :think:

Kdovi, jestli je to pravda, ze…
Aneb kontroverzni tema na rozproudeni diskuze… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.10.22 21:44

Jen to prosazujte a uvidíte, kdo na vás nakonec zbude.

@Alexandria Nixia píše:
Já holky dodám, že to není jenom o tom přestat mužům tolerovat odchody, ale i přestat lynčovat ženy, co zůstanou samy s dětmi. Že si za vše zní můžou, protože ony si přeci vybraly. Myslím, že průměrný dospělý muž je dostatečně fungující jednotka, aby nesl za to zodpovědnost i společenskou.
  • Citovat
  • Upravit
1794
12.10.22 21:56
@Prostě Vodnář píše:
Jen to prosazujte a uvidíte, kdo na vás nakonec zbude.

Nakonec nikdo, protože si nikdy nemůžeš být jistá, jak ten druhý zareaguje. A vždycky tu bude riziko, že i sebelepší chlap roku tě opustí.

Jen, by se to prostě nemělo brát jako, že je to v pořádku. Když muž se rozhodne kompletně zahodit původní život a ještě je chudák, kterého oškubává jeho příšerná ex. :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.10.22 22:07

Nejsem ta vodnář, ale ten vodnář.

Máte ale pravdu jen z části. Ona i ta žena se po boku toho muže proměňuje. A věřte, nebo ne, někdy se z ní stane skutečně „příšerná“. A pokud z ní muž udělá ex, pak to bývá většinou výhra pro oba. Rozhodně je to lepší, než aby jí roky tajně podváděl.

@Alexandria Nixia píše:
Nakonec nikdo, protože si nikdy nemůžeš být jistá, jak ten druhý zareaguje. A vždycky tu bude riziko, že i sebelepší chlap roku tě opustí.Jen, by se to prostě nemělo brát jako, že je to v pořádku. Když muž se rozhodne kompletně zahodit původní život a ještě je chudák, kterého oškubává jeho příšerná ex. :nevim: :cert:
  • Citovat
  • Upravit
12884
12.10.22 22:38
@Sisika9 píše:
Jako divím se kolik lidí tady v diskuzi má blbé keci. Kolik mužů odešlo ještě od mladších dětí? Vůbec nechápu, že si to vydržela tak dlouho. :nevim: Rodina měla řeči, tak ať se starají. Při příští nemoci dítěte bych to nechala na otci. Prostě odešla do práce dřív než on. Přestaň být trpitelka a ukonči to! Proboha! Najdi si být a odstěhuj se. Nečekej na žádnou cílovou částku, to budeš odsouvat do nekonečna. 5 let je dlouhá doba až až, Nechat sebou takhle dlouho zametat.Příspěvek upraven 12.10.22 v 09:47

Taky jsem překvapená emocemi v diskuzi, pokud dobře čtu, zakladatelka se chce prostě rozvést, platit alimenty a dítě si brát obvíkend jako tisíce otců dnes a denně? Je to samozřejmě moc smutné pro všechny zúčastněné, ale tohle se stává fakt běžně.
A nebo jsem něco špatně přečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.10.22 22:42

Hele, a co kdybys s malým jako “odešla” na začátek ke své matce? Zační denně chodit do práce, po práci se zdrž ve městě a oddechni si. Když bude nemocnej, má doma babičku, a po týdnu pěkně šup na týden kluka k tátovi, ať si to dělá jak chce. Nenech se zneužívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí