Chci opustit rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
krecik.dzungarsky
12.10.22 15:05
@ludmilaadamkova píše:
A taky jsou pedofilové,

A to s tím souvisí jak? Pedofil nebo hebefil je dospělý a za své činy trestně právně odpovědný. Navíc ve většině případů sexuálního zneužívání nefigurují úchylové tohoto typu, ale jde o příležitost, manipulaci a zneužití z pozice moci. To ti potvrdí každý, kdo má do téhle problematiky profesní vhled.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.10.22 15:07
@krecik.dzungarsky píše:
A to s tím souvisí jak? Pedofil nebo hebefil je dospělý a za své činy trestně právně odpovědný. Navíc ve většině případů sexuálního zneužívání nefigurují úchylové tohoto typu, ale jde o příležitost, manipulaci a zneužití z pozice moci. To ti potvrdí každý, kdo má do téhle problematiky profesní vhled.

A jak souvisí se zakladatelkou to, že se někomu narodilo postižený dítě?

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
12.10.22 15:08

Já vás chápu, ale přesto máme přeplněné útulky psů. Tak to prostě je a tak to musíme brát. Pokud to v někom není, tak není šance ho k tomu nikterak dotlačit. Ano, to dítě je chudák a pokud se nestane něco zásadního, tak chudákem bude i nadále. Z mého pohledu právě ten odchod tomu dítěti dá šanci, stejně jako každá návštěva v tom útulku plných psů. Nemusí to dopadnout, ale co se může stát horšího, než to, že zůstane tím chudákem?

@Amalthea píše:
To je míněno vážně? 8o
Protože jejich vzájemný vztah není rovnocenný, nebavíme se tady primárně o tom, že chce odejít od chlapa - ten je dospělý a na něj by dejme tomu skutečně brát ohledy nemusela.
Kdyby tady napsala, že se chce zbavit starého psa, kterého má od štěněte, protože už ji nebaví, nemá k němu už citový vztah, tak proč by na něj měla brát ohledy, tak se jí asi moc pochopení nedostane, a právem. Ale opustit dítě je ok?
Já zakladatelku nesoudím, ta situace je strašná a jakékoliv řešení bude bolestné, ale naspat že k němu nemá citový vztah tak proč by na něj měla brát ohledy, to mě šokuje víc než diskuze jako taková.
Chudák chlapeček :(
  • Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
12.10.22 15:10
@ludmilaadamkova píše:
A jak souvisí se zakladatelkou to, že se někomu narodilo postižený dítě?

Tak, že velká část rodičů pečující třeba o těžké autisty si projde podobnými pocity a často i rozhodováním, zda v péči pokračovat či nikoliv.

• Citovat
  • Upravit
8687
12.10.22 15:13
@Prostě Vodnář píše:
Já vás chápu, ale přesto máme přeplněné útulky psů. Tak to prostě je a tak to musíme brát. Pokud to v někom není, tak není šance ho k tomu nikterak dotlačit. Ano, to dítě je chudák a pokud se nestane něco zásadního, tak chudákem bude i nadále. Z mého pohledu právě ten odchod tomu dítěti dá šanci, stejně jako každá návštěva v tom útulku plných psů. Nemusí to dopadnout, ale co se může stát horšího, než to, že zůstane tím chudákem?

Chci tím říct, že zodpovědnost za závislého slabšího tvora není vázána na city k němu :nevim: což nutně neznamená, že zakladatelka musí s dítětem zůstat stůj co stůj, to netvrdím. Jen mě udivil ten dotaz, že proč by měla brát ohledy, když ho nemá ráda…

Příspěvek upraven 12.10.22 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.10.22 15:13

Jasně, mohla dítě nechat v porodnici. Nebo ho dát k adopci. Nebo do babyboxu. Ale pořád tam je i ta rodina, co by to odsoudila a nechtěla to tak. Zakladatelka nejspíš podlehla tlaku…uvidíš, po šestinedělí to bude lepší/až začne běhat/až začne mluvit/až přejde období vzteku…pořád nějaké milníky, po kterých se to třeba zlepší. Pět let milníků a lepší to není. Lepší odejít teď, než na prahu puberty nebo v pubertě. To už s tím dítětem lze jen velmi obtížně pracovat. Teď to ještě půjde.

Žádná z vás netuší co to je, když k dítěti pranic necítíte, ale rad máte hromady. Já měla tu čest takový stav na dva měsíce zažít. A nebyl to už dávno novorozenec. Neumím si představit takto žít roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.22 15:17
@ludmilaadamkova píše:
Viď.. takovejch chlapů co odejde od rodiny a že by je někdo někdy žaloval za opuštění dítěte :nevim:

Ale vždyť už to dneska nijak extra společensky tolerované není ani u těch otců, osobně znám jen pár jedinců, kterým to ok přijde a nic pěkného si o nich nemyslím já ani nikdo jiný z okolí. Odchody otců od rodin obvykle většina lidí odsoudí, ještě odchod od ženy ok, ale když kašlou na děti, skoro nikdo to za správné nepovažuje. A jestli myslíte, že vzít jednoho rodiče a vyměnit za cizí osobu, která třeba má k dětem i vztah, je pro dítě ok a vydělá na tom, tak je to pěkná blbost. Ztráta pečující osoby pro dítě vždycky traumatizující je, zvlášť když je to ta primární, v tom je to lehčí pokud ten otec je spíš nefunkční od začátku a pak se vytratí. I tak ale ty děti poznamenané bývají. Kolikrát už jsem slyšela, že rozvod rodičů byli lidé jako děti schopny zpracovat, ale ne to, že jeden z rodičů už je dál nemá rád a nemá o ně zájem… A pro to, že někdo nový ho třeba časem má i rád (ale často jen do té doby, dokud mu funguje vztah s druhým rodičem, takže se o bezpodmínečné lásce a náhradě biologického rodiče dá mluvit spíš málokdy), to dítě nezapomene, že rodič ho opustil ve věku, kdy už na něj fixlované bylo a nebude mu to ležet v hlavě roky. A takové to nakukat dítěti, že ten druhý odešel protože byl hrozný hajzl, tak se s tím nemá trápit, to taky není řešení, protože si lidi většinou neuvědomí, že tomu dítěti říkají, že má polovinu genů toho hajzla. To bohužel vidím taky dost často, pak ty myšlenky, že dospělý člověk za nic nestojí, protože jeho rodič něco, neměl by takové geny dál předávat atd.

• Citovat
  • Upravit
16694
12.10.22 15:22
@Lorre píše:
Já nechci pytlovat, ani dělat rozdíly, ale myslim, že vetsina se tu i ze svého dětství shodne, že důležitější je prostě matka. Je to dáno geneticky ale i dobou - muž chodí do prace a žena je s dítětem. Viděl sem i vtipný obrázek, kde bylo Na co se ptáme mámy a na co se ptáme táty. U táty byla jen jediná otazka: tati, kde je máma? :lol:. Nikdo neříká, že když odejde otec je to taky ok, ani náhodou, je to důležitá část, ale obvykle se matky mnohem víc angazuji do života a vývoje dítěte.

Jenže tím, že to tak je, je vinna hlavně rodina. Proč je chlap celý den v práci, když to ON chtěl dítě? K čemu mu to dítě je, když ho vidí v podstatě jen chvíli večer a snad i nějak o víkendu? Žena se vyjádřila naprosto jasně, že dítě nechce a stejně je na něj sama. A když genetika nefunguje (čímž se zakladatelka zřejmě netajila) a doba je nakloněna větší péčí otců, tak zrovna tady to uvízlo někde v pravěku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.10.22 15:23

Otazníkem to končilo jen proto, aby se lidé nad tím zamyslely. Copak když lidé nemají rádi, tak berou ohledy? Ten otazník je zase jen kvůli zamyšlení. A je jedno, jestli to je pes, partner, nebo dítě. Mnohé páry spolu zůstávají právě jen kvůli dětem. A i to páchá neskutečné škody na osobnosti jedince.

@Amalthea píše:
Chci tím říct, že zodpovědnost za závislého slabšího tvora není vázána na city k němu :nevim: což nutně neznamená, že zakladatelka musí s dítětem zůstat stůj co stůj, to netvrdím. Jen mě udivil ten dotaz, že proč by měla brát ohledy, když ho nemá ráda…Příspěvek upraven 12.10.22 v 15:13
  • Citovat
  • Upravit
31290
12.10.22 15:23
@NiKina píše:
ne, nevíš… a nejsem tvoje drahá…
Nevíš, jaké to je přát si v tom dětském domově být, protože tam budeš mít jistě péči, klid a jídlo.
Nevíš, jaké to je jako dítě přemýšlet nad sebevraždou.
Vyhořet jako matka můžeš, ale pokud vyhoří z toho určitého důvodu, který jsem výše popisovala, tak dítě vyššího věku opravdu není menší zátěž, spíš naopak. Tohle není vyhoření z miminka, ani poporodní deprese…

však píšu, že vím. Vše o čem píšeš, sem si zažila taky.
Holky, co mě tu znají, ví, co jsem si zažila, netajím se tu s tím, i když nepíšu všechny detaily.
Dál si stojím za tím, co jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45722
12.10.22 15:41
@Amalthea píše:
To je míněno vážně? 8o
Protože jejich vzájemný vztah není rovnocenný, nebavíme se tady primárně o tom, že chce odejít od chlapa - ten je dospělý a na něj by dejme tomu skutečně brát ohledy nemusela.
Kdyby tady napsala, že se chce zbavit starého psa, kterého má od štěněte, protože už ji nebaví, nemá k němu už citový vztah, tak proč by na něj měla brát ohledy, tak se jí asi moc pochopení nedostane, a právem. Ale opustit dítě je ok?
Já zakladatelku nesoudím, ta situace je strašná a jakékoliv řešení bude bolestné, ale naspat že k němu nemá citový vztah tak proč by na něj měla brát ohledy, to mě šokuje víc než diskuze jako taková.
Chudák chlapeček :(

Presne, tenhle nazor mne taky sokoval a presne mne napadlo to s tim psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
12.10.22 15:54
@utopia píše:
Tak ty otce, kteří odchází od dětí na běžícím pásu asi nikdo po zádech taky neplácá, ne? Souhlas, že je nefér, že u otců se to toleruje víc než u matek. Jenže řešení není tohle ještě víc tolerovat a toleranci rozšířit i na ženy, ale řešení je přestat tolerovat odchody otců a brát to jako normu. Protože to, že je něco časté ještě neznamená, že to je, nebo že by to mělo být normální a přijatelné.

To by ses divila, jak se otcové přinejmenším mezi sebou v hospodě plácají. Ostatně, je to vidět i v diskuzích na téma alimenty. Jen málokterý chlap řekne tomu druhému, že je vůl. Většinou se drazí otcové titulují do role oběti.

Samozřejmě, nejlepší řešením by bylo fakt přestat mužům tolerovat odchody. Bohužel se to v dnešní době stalo normou. Proto i rapidně vzrostl počet žen, které jsou samy a dětmi. A děti otce znají jako měsíční cifru.

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31040
12.10.22 16:01
@Kakika píše:
Jenže tím, že to tak je, je vinna hlavně rodina. Proč je chlap celý den v práci, když to ON chtěl dítě? K čemu mu to dítě je, když ho vidí v podstatě jen chvíli večer a snad i nějak o víkendu? Žena se vyjádřila naprosto jasně, že dítě nechce a stejně je na něj sama. A když genetika nefunguje (čímž se zakladatelka zřejmě netajila) a doba je nakloněna větší péčí otců, tak zrovna tady to uvízlo někde v pravěku.

Jj jistě o tom žádná. Tady selhal především otec, ale i zbytek rodiny co jí do toho tlačil. ytodle bylo jen obecne jak to vnímám a i jak to mám já. Je škoda, že si nestála za svým a nechala se zlomit. Teď to to dítě prostě odsere, to je na tom nejhorší :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
12.10.22 16:02
@krecik.dzungarsky píše:
Tak, že velká část rodičů pečující třeba o těžké autisty si projde podobnými pocity a často i rozhodováním, zda v péči pokračovat či nikoliv.

Jo, s tím můžu z vlastní zkušenosti souhlasit. :oops:

Kolikrát jsem si říkala, že to jednoho krásného dne odpískám a koupím si letenku někam do Amazonie. :mrgreen:

Šťastní lidé, kteří tohle nikdy nemuseli řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.22 16:02
@Prostě Vodnář píše:
Otazníkem to končilo jen proto, aby se lidé nad tím zamyslely. Copak když lidé nemají rádi, tak berou ohledy? Ten otazník je zase jen kvůli zamyšlení. A je jedno, jestli to je pes, partner, nebo dítě. Mnohé páry spolu zůstávají právě jen kvůli dětem. A i to páchá neskutečné škody na osobnosti jedince.

No jistě, v rámci běžné zodpovědnosti a slušnosti bereme ohledy i na úplně cizí lidi. To je snad základní princip fungující lidské společnosti, že neubližuju jiným a svoboda dělat co chci končí tam, kde tím zasahuju do zájmů někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML