Chlap se nevěnuje synovi

Kleryna
27.5.21 10:51

Chlap se nevěnuje synovi

Ahoj, jdu si trochu postěžovat.. Přítel se malému skoro nevěnuje, přijde z práce a hned někam jede nebo se naji a usne a nebo je na mobilu. Jako chápu že je utahaný nebo že nemá náladu, ale pak se diví že na něj malej není zvyklej a pláče. Malému je sice jen 14 dní a nejvíce potřebuje mě (maminku) ale přítel by se taky mohl více zapojit a věnovat se mu..
Občas když jdeme ven tak mi ukradne kočárek že chce vozit. Mě napadlo že asi ještě není připravený být tátou, jsme spolu necelé 2 roky a těhotenství přišlo nečekaně ale dítě jsme o tak chtěli, sice ne tak brzy, ale chtěli. 😊 Vůbec nevím co si myslet 😟

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
27.5.21 10:54

Manžel také chodil s kočárkem, nebo si ho bral na hruď, když koukal na TV. Často takhle spolu na chvilku usnuli. Koupal, přebaloval…hned po návratu z porodnice. Zkus mu to ukázat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
27.5.21 10:54

Že se 14 denním dítětem toho moc nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kleryna
27.5.21 10:56

@Kazimíra Olejovka zkusím, děkuji, snad to pomůže.. 😊

• Citovat
  • Upravit
8772
27.5.21 10:58

Jsi v šestinedělí, to je hormonální bouře, ve které by měla být zenam omezena svepravnost.. (berte s nadhledem). Většina chlapů na ty mimina není, věnovat se dítěti začnou, až když je víc interaktivní. A když pak chodí a ještě později mluví, už jsou to parťáci. Teď je brzo na závěry „nevěnuje se dítěti“. Ať vozí kočárek, chová, postupně ať pomáhá s přebalováním, koupáním… ono se to podda. Smalzrejme to může být i ten případ, co se takhle bude chovat pořád, ale to teď nezjistiš. Nenásilně ho zapojuj a uvidíš, že to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
27.5.21 10:59

Třeba to neni tak hrozný, po 14 dnech od porodu to můžeš vidět zkresleně kvůli hormonům, nehledě na to, že s takhle malym dítětem ještě nejde nějak pracovat, popravdě mi přijde brzo i na procházky v kočárku

Příspěvek upraven 27.05.21 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kleryna
27.5.21 10:59

@Midaku děkuju 😊

• Citovat
  • Upravit
Kleryna
27.5.21 11:00

@Nickjmeno to je taky možné. No na procházky to moc nejsou, spíš jen kdeme okolo baráku po zahradě a podobně 😊 😅

Příspěvek upraven 27.05.21 v 11:01

• Citovat
  • Upravit
2996
27.5.21 11:00

Treba se jen boji na dite sahnout, aby mu neublizil. Manzelovi u prvniho ditete trvalo docela dlouho, nez se odhodlal ho prebalit, vykoupat atd. Treti dite prebaloval hned v porodnici a po prichodu domu ho beze strachu koupal ;) Nekteri chlapi nevi, co s tim malym uzlickem delat, neni to pro ne partak. Potrebuji rok, dva, tri…nekteri se o dite nedokazi postarat nikdy :nevim: Hlavne si nic nemysli a radej se ho zeptej. On ti jiste rad vysvetli, proc se diteti nevenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
27.5.21 11:02

A jak se má věnovat 14dennimu dítěti? To má nad ním celé odpoledne sedět a dívat se jak spí? Pokud třeba pomůže s koupáním, občas přebalu, občas jde s kočárem ven, tak bych ho nechala dýchat. Sami chlapi, které mám v okolí, říkají, že do roka s dítětem nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kleryna

@luci.no no dostat z něj odpověď ohledně jídla je už těžké, tak tohle bude těžší 😆

• Citovat
  • Upravit
Janli

To dítě má 14dní, probůh. Jak má být zvyklý na tátu? Nebo jak si představuješ, že by se mu měl chlap věnovat, vždyť ten prcek nic nevnímá. A krade ti kočárek? 8o On je jen tvůj? Proč by si chlap nemohl na společné procházce povozit kočár. Na jednu stranu frfláš, že se mu nevěnuje a na druhou stranu ti vadí, že vozí kočár? Holka, mlátí s tebou hormony. V první řadě si uvědom, že chlap, na rozdíl od ženský, nemá program „starám se o dítě“. Oni to prostě neví a neumí. Takže pokud ho chceš zapojit, tak mu ukaž co a jak. Domluv se sním na konkrétních věcech a konkrétních postupech. Nečekej, že se sám bude po dítěti sápat, tyhle malý miminka chlapy spíš děsí, oni mají často strach, že jim ublíží, proto radši nechají všechno na ženské. Tak ho to postupně nauč, zaveď rituály a hlavně neměj přehnaný očekávání. V prvních pár měsících stejně bude většina věcí na tobě.

• Citovat
  • Upravit
Kleryna
27.5.21 11:05

@Nicole 1234 to zase ne, jen třeba pochovat, alespoň nebo podobně 😊

• Citovat
  • Upravit
2513
27.5.21 11:05

No ale co se 14 dennim ditetem, to potrebuje hlavne matku. Vozi ho? Bud rada, manzel taky vizik, pochoval, dal si ho na hrud a koukal na tv, pre co s nim. Navic ty city u tech chlapu se vyvijeji, u zensky je to jinak. Ka vydrzela malou chovat hodinu a prohlizet si ji, cuchat k ni, muz si ji pochoval a hotovo, jak rostla vic a vic mu byla partakem. Ale neznamena to, ze ji jako malinkou nrmel rad, proste to bylo mimco co spala nrbo chtelo kojit, kdyz rvala, choval ji a koukal u toho na tv.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kleryna
27.5.21 11:06

@Janli to mě vůbec nevadí že mi ten kočárek ukradne 😅 jen se mnou asi hází hormony.. 😇

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová