Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@simona.b. píše:
Tak snad o rodičovské schůzce vím docela dlouho dopředu, abych si zajistila hlídání a pokud by vše selhalo, tak jsem připravená na situaci, abych nemusela na veřejnosti vytahovat už docela velkému dítku kozu a pokud jsem pitomá a vytáhnu před obecenstvem kozu, tak nejsem snad až tak pitomá, aby to bylo přímo v hledišti…Ach jo soulož je taky naprosto přirozená záležitost, uteče pár let a z lidí budou zvířata bez kousku studu…
To byla evidentní exhibice ![]()
@simona.b. píše:
Tak snad o rodičovské schůzce vím docela dlouho dopředu, abych si zajistila hlídání a pokud by vše selhalo, tak jsem připravená na situaci, abych nemusela na veřejnosti vytahovat už docela velkému dítku kozu a pokud jsem pitomá a vytáhnu před obecenstvem kozu, tak nejsem snad až tak pitomá, aby to bylo přímo v hledišti…Ach jo soulož je taky naprosto přirozená záležitost, uteče pár let a z lidí budou zvířata bez kousku studu…
Ty jíš jenom někde schovaná? Protože to dítě jedlo. Jinak já bych poodešla v takové situaci kousek dál. Ale dokážu pochopit i tu maminku.
@lucenka píše:
Ty jíš jenom někde schovaná? Protože to dítě jedlo. Jinak já bych poodešla v takové situaci kousek dál. Ale dokážu pochopit i tu maminku.
To dítě tam nemělo v první řadě co dělat a pokud chodilo, určitě má nárok klidně na pečivo/ovoce/pití atd.., aby máma nemusela vytahovat kozu a o to jde. Na minulé poradě našeho oddělení přinesla chůva jedné ze zasedajících dítě na kojení, ta vznesla dotaz, zda může kojit během porady u kulatého stolu, kde na sebe všichni vidí, striktně jsem jí řekla, že neexistuje - prostě to odvádí od pozornosti, je to chvíle dítěte a matky a ne managementu firmy. V klidu nakojila v kanceláři, zbytek zasedajících si zakouřili, udělali kafe atd… a mohlo se v klidu pokračovat, rozhodně bych nechtěla být v roli té učitelky… ![]()
Holky, upřímně??? Přijde mi, že jste nekojili…nevím proč nabývání dojmu, že si neumíte užívat-chození bez podprdy je problém, kojení je problém, matka s dítětem na třídní schůzce problém…další téma bude co?? Hluk od sousedů?? Nahoře bez na pláži??? Ano mohla jít do ústraní, ale to bysme řešili, že tu schůzku rušila…
@simona.b. píše:
To dítě tam nemělo v první řadě co dělat a pokud chodilo, určitě má nárok klidně na pečivo/ovoce/pití atd.., aby máma nemusela vytahovat kozu a o to jde. Na minulé poradě našeho oddělení přinesla chůva jedné ze zasedajících dítě na kojení, ta vznesla dotaz, zda může kojit během porady u kulatého stolu, kde na sebe všichni vidí, striktně jsem jí řekla, že neexistuje - prostě to odvádí od pozornosti, je to chvíle dítěte a matky a ne managementu firmy. V klidu nakojila v kanceláři, zbytek zasedajících si zakouřili, udělali kafe atd… a mohlo se v klidu pokračovat, rozhodně bych nechtěla být v roli té učitelky…
Ve škole by nemělo co dělat, ale ve školce v tom nevidím problém…a je fajn, že jsou firmy, jako vaše, kde tahle možnost je…
@Catus píše:
To byla evidentní exhibice
Fakt nechápu, že ze sebe některé matky udělají mlékárny a svačinářky v jednom a nehledí také na to, že jsou to ještě pořád ženy. Kojení je přeci intimní záležitost a v dnešní době jde opravdu nerušeně - bez diváků nakojit snad všude. Fakt tomu nerozumím ![]()
@mili84 píše:
Holky, upřímně??? Přijde mi, že jste nekojili…nevím proč nabývání dojmu, že si neumíte užívat-chození bez podprdy je problém, kojení je problém, matka s dítětem na třídní schůzce problém…další téma bude co?? Hluk od sousedů?? Nahoře bez na pláži??? Ano mohla jít do ústraní, ale to bysme řešili, že tu schůzku rušila…
S kojenim na verejnosti problem nemam, pokud mi nekdo sva prsa s miminem necpe pod nos a to bohuzel akce tridni schuzka je. Jestli nekdo chodi venku bez podprdy je mi ukradene, na plazi taktez.
@mili84 kojení neni problém, ale vytahovat prsa pred lidma, když by stačila plinka nebo si trochu poodsednout to je vrchol bezohlednosti typu lidí já jsem matka a kdo je víc.
@mili84 píše:
Na mateřské je nás 6 ze 13 a všechny chodíme do práce, kojila jsem cca půl roku a nikdy ne na veřejnosti. Je to otázka studu, důstojnosti a postavení ženy, ale to asi nemá cenu rozebírat - pro mě to byla intimní chvíle, a nikdy bych ze sebe nechtěla udělat mlékárnu na „hejknutí“…
@simona.b. píše:
Na mateřské je nás 6 ze 13 a všechny chodíme do práce, kojila jsem cca půl roku a nikdy ne na veřejnosti. Je to otázka studu, důstojnosti a postavení ženy, ale to asi nemá cenu rozebírat - pro mě to byla intimní chvíle, a nikdy bych ze sebe nechtěla udělat mlékárnu na „hejknutí“…
Presne tak, intimni chvile mezi matkou a ditetem a ne huraa, ja kojim, vyvalte dudy.
@mili84 píše:
Klid
kojila jsem v parku, venku na zahrádce u restaurace, ale ne roční dítě a ne s kozama ven.
A ano, pro mě je kojení na rodicaku fakt problém, který se dá diskrétně řešit, navíc to netrvá hodinu, aby se to nedalo nějak načasovat.
Jenže někdo má pocit, že dítě je modla a všichni se z něj mají po…
A napadlo vás, že to vyvážení prsů anonymní zveličila? Neznám ženu, která by kojila tak, aby bylo vše vidět. Hlava kojícího se dítěte schová vše. A třeba chudák maminka byla ve stresu, že tam dítě začíná rušit, tak se ho snažila co nejrychleji uklidnit. Ne každý má možnost hlídání zrovna, když potřebuje.
@simona.b. píše:
Pro mě to třeba intimní chvíle nebyla. Dítě mělo hlad, tak dostalo najíst. Když mám hlad, tak se taky nejdu někam schovat a nejím někde ukrytá.
@lucenka píše:
Pro mě to třeba intimní chvíle nebyla. Dítě mělo hlad, tak dostalo najíst. Když mám hlad, tak se taky nejdu někam schovat a nejím někde ukrytá.
Ok, každý je jiný. Ráda se považuji za ženu a jako matka jsem byla na takové situace připravená (odstříkané mléko, nebo jiné jídlo) a pokud jsem připravená nebyla, tak jsem zalezla, aby mě nikdo neviděl - sama jsem u toho potřebovala pohodlí a klid. Upřímně vždycky když vidím kojící ženu na veřejnosti, které ňadro kouká téměř celé, v druhé ruce má časopis a okolí neřeší, tak mě to udivuje ![]()