Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přestala jsem používat MHD před více jak pěti lety. Do loňska jsem chodila přes 10km denně, vloni se něco pokazilo a od té doby si promýšlím každou delší procházku. Mhd jsem již občas využila, ale nevzdávám to a snažím se hodně chodit i přes problémy.
Chodim prevazne jen pesky, jen do prace pres mesto MHD a pak do prace cca kilometr pesky. Potom denne minimalne trikrat se psem, pokud jdu do mesta, tak taky neco nachodim. Prumerne bych rekla tak 10 km. Ale nehubnu, jsem na to zvykla
![]()
Moc toho nenachodím. Není na to vůbec čas. Přijedu z práce domu v 5 takže na procházky fakt není čas. Navíc z dlouhýho chození mě hrozně bolí záda.
Mě to baví, moje nohy byly v dětství jediný dopravní prostředek, který jsem měla. Co my jsme se nachodili, kdybych měla v té době krokoměr, určitě bych ho strhala. Nejdelší trasa 45 km.
Jako dospělá jsem v pohybu až moc, zvlášť s dětmi. Akorát mě nebaví pravidelné a známé trasy, jako cesta do práce a z práce, protože to spěchám kvůli školce a přijde mi, že mě to akorát zdržuje. Na jaře jsem dostala od rodičů starou oktávku, což je pro mě svoboda. Můžu jet kdy chci, kam chci, a nemusím se trápit odjezdem nějakého busu ani tím, že přesun požere moc času. Na spoustu mých míst ani nic nejezdí
@Božislava Jezdim sice mhd do prace, ale kamkoli jinde to jde tak chodim pesky, chodim i jen tak na prochazky. V praci taky chodim cely den
. Auto mame, ale jezdime s nim jen na velky nakup nebo dal na vylet. Ale od kamaradky chlap neujde bez auta ani sto metru, bohuzel se to na nem i podepisuje.
Chodim pesky porad, v nasem meste je to nejlepsi zpusob presunu, jezdit autem je za trest.
Ano, pěšky chodím velmi ráda. Vlastně chodím všude pěšky, řidičák nemám, MHD používám když někam spěchám a jinak všude pěšky. Je to super relax, miluju to ![]()