Chování dětí-jsem moc přísná ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
5.5.17 13:48

Skoda, ze uz tady nejsou ty ankety, jako byvaly drive :-)
dalo by se snadno zjistilo, zda se zakladatelkou vice sympatizuji maminky holcicek, nebo chlapecku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
5.5.17 13:52
@Jana206 píše:
No, jak se to vezme, nový chránič matrace stojí skoro tři stovky, to samé povlečení. Podělané od tak velkého dítěte je to už dál nepoužitelné, aspoň já na to nemám žaludek, eklovalo by se mi toto čistit. I když se stala mým dětem, až byly starší, v rámci nějaké střevní virozy nějaká nehoda, všechno oblečení jsem vyhodila a dala jim pleny(mám je doma stále) a stejně tak to chtěli i v nemocnici, když tam ležela dcera v pěti letech se střevní virozou. Je to i hygieničtější, nedovedu si představit, že bych prala takový humáč v pračce, kde peru svoje spodní prádlo, společenské košile chlapa nebo miminkovské oblečení, i když bych to samozřejmě neprala dohromady, tou pračkou by to prošlo.Já prostě děti, které mi čurají po bytě, netoleruji. Naštěstí mám kamarádky a známé stejného ražení, děti mají natahovací pleny. Nejmenší dcera má dva a čtvrt, v chladném počasí jí stále ještě dávám natahovací plenu a na návštěvě nebo v mateřském centru nechávám být, rozhodně nesundávám, abych machrovala, že mám děcko odplenkované. Jak píšu, nehoda se může v rámci zahrání stát i u staršího a jistějšího dítěte. Ale od toho je právě ta prevence, plenky jsou snad dostupné pro každého.
A je na každém rodiči pořešit, aby se tato nehoda pokud možno nestala.

Tak je to nepříjemné, ale zase bych z toho nedělala vědu. Milé kamarádce bych při odchodu přibalila ranec pokakaných věcí a buď to dá doma do původního stavu nebo koupí nové. Jako hanba by mě fackovala nechat to tam a odejít domů jako by se nechumelilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
5.5.17 13:56
@Fazulina píše:
Tak chránič matrace je to proto, aby se ochránila matrace, ne? Je k tomu určený, aby se v případě nehody vypral a použil znovu a znovu matraci ochránil. Neviděla bych smysl v tom, po každé nehodě dítěte kupovat nový chránič. To, že Ty vyhazuješ povlečení, které Tvoje dítě potřísní, je podle velmi ojedinělá věc. Normální je to vyprat a používat dál. U malých dětí se prostě nehody stávají. Je zcela běžné, že když dítě pokaká např. prostěradlo, tak se nejdříve bobek vysype (pokud je tuhý:-)), pak se to vypere v ruce, aby se odstranila ta větší část a zbytek se vypere v pračce. Ale je možné, že nejsi zvyklá prát takové věci v ruce (to stejné se týká zvratků, do pračky se nehážou, musí se to nejdřív vysypat a v ruce očistit:-)).

Jako moje dcerka se do postele nikdy nepokakala, protože měla problémy se zácpou a dodnes kaká 1× denně, nebo 1× za dva dny… Ale vím, že někomu děti kakají třeba 5× denně a malá miminka třeba i prokadí plenku, vyteče to bokem, prostě stane se to a vyhazovat kvůli tomu chrániče a povlečení je fakt trochu ujetý:-). Je prostě běžnější ten chránič vyprat, no. Takže dle mého názoru by bylo adekvátní nabídnout vyprání chrániče (s tím, že samozřejmě pak bych si to stejně doma vyprala ještě jednou sama:-)).

Ve školce se to taky stane, myslíš, že pokaždé vyhodí prostěradlo a povlečení, když se jim tam někdo pokaká nebo počůrá?

Edit: Koukám, že jsi vyhazovala oblečení, ne povlečení, což je ale stejně podle mě trochu divné:-)

Příspěvek upraven 05.05.17 v 13:27

Reagovala jsem na příspěvek uživatelky, která zde psala, že se jí to stalo a že chránič (asi i prostěradlo) bylo v takovém stavu, že bylo na vyhození.
To, co jsem psala, jsem myslela obecně - tzn. když moje dítě něco na návštěvě zničí - hračku, vázu, prostě cokoli - tak považuji za samozřejmost omluvu a finanční náhradu dané věci. To je vše, co jsem tím chtěla říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
5.5.17 13:58
@Jana206 píše:
Mě jednou skoro tříletá holčička kamarádky doslova pročurala a prokakala postýlku, kterou jsem měla nachystanou pro miminko, které se mělo za pár dní narodit. Kamarádka byla taky těhotná, obě jsme měly stejný termín porodu, mému dítěti nebylo ještě ani dva a půl roku, její dcera měla pár dní před třetími narozeninami, syn zvládal být dávno bez plen, oni s tím pořád bojovali a vzhledem k příchodu miminka se ji snažila „vycvičit“,už proto, aby nemusela kupovat dvoje plenky. A taky byla nešťastná z toho, že mladší děti kamarádek dokázaly být dávno bez nehod.
Děti si přehodily přes postýlku deku a hrály si, že jsou v bunkru.Pro tak velké děti není problém tam vlézt přes bočnici.
No a ona to tam doslova celé prodělala. Musela jsem vyhodit prostěradlo i chránič matrace. Kamarádka z toho byla nešťastná, malá dostala od tatínka výprask, já jsem se držela, ale uvnitř mi nervy tekly.

Upřímně, nesnáším snažení odplenkovat za každou cenu, každé dítě má limity jinde, v dnešní době jsou finančně dostupné natahovací plenky, které vypadají jako kalhotky. Není nutné machrovat a potom řešit nehody podobného typu. Počuraná sedačka je tak na profesionální vyčištění. Aspoň já to nesnáším a nedovolila jsem svým dětem nikde dělat loužičky. Dokud jsem jim nevěřila, měly tu natahovačku. A proces odplenkování to nijak neprodlužuje. Máme odplenkováno dvakrát těsně kolem druhých narozenin, jednou v 18 měsících a jednou ve 20 měsících. Přesto jsem ještě delší dobu dávala hlavně těm dřív odplenkovaným dětem natahovačku do veřejných prostor(obchody, mateřská centra).
Já to nechápu i z toho důvodu, že většina dětí si načurá i do bot, já kupuji každému dítěti drahé a kvalitní, nejčastěji kožené boty, po třech takových nehodách bych je mohla akorát vyhodit. Když se nějaké děcko počurá na pískovišti na hřišti, tak z toho taky nejsem odvázaná, že se v tomu budou jiné děti přehrabovat, psi tam také nesmí. Ale nepohoršuju se, to se stává, při hře občas i odplenkovaným dětem.

Příspěvek upraven 05.05.17 v 08:42

@Fazulina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
5.5.17 14:06
@Adrasteia píše:
Reagovala jsem na příspěvek uživatelky, která zde psala, že se jí to stalo a že chránič (asi i prostěradlo) bylo v takovém stavu, že bylo na vyhození.
To, co jsem psala, jsem myslela obecně - tzn. když moje dítě něco na návštěvě zničí - hračku, vázu, prostě cokoli - tak považuji za samozřejmost omluvu a finanční náhradu dané věci. To je vše, co jsem tím chtěla říct

Ajo, já jsem si myslela, že se jedná s stejnou přispěvatelku, omlouvám se. Reagovala jsem zejména na toto a myslela jsem, že jsi to psala Ty:

@Jana206 píše:
No, jak se to vezme, nový chránič matrace stojí skoro tři stovky, to samé povlečení. Podělané od tak velkého dítěte je to už dál nepoužitelné, aspoň já na to nemám žaludek, eklovalo by se mi toto čistit. I když se stala mým dětem, až byly starší, v rámci nějaké střevní virozy nějaká nehoda, všechno oblečení jsem vyhodila a dala jim pleny(mám je doma stále) a stejně tak to chtěli i v nemocnici, když tam ležela dcera v pěti letech se střevní virozou. Je to i hygieničtější, nedovedu si představit, že bych prala takový humáč v pračce, kde peru svoje spodní prádlo, společenské košile chlapa nebo miminkovské oblečení, i když bych to samozřejmě neprala dohromady, tou pračkou by to prošlo.Já prostě děti, které mi čurají po bytě, netoleruji. Naštěstí mám kamarádky a známé stejného ražení, děti mají natahovací pleny. Nejmenší dcera má dva a čtvrt, v chladném počasí jí stále ještě dávám natahovací plenu a na návštěvě nebo v mateřském centru nechávám být, rozhodně nesundávám, abych machrovala, že mám děcko odplenkované. Jak píšu, nehoda se může v rámci zahrání stát i u staršího a jistějšího dítěte. Ale od toho je právě ta prevence, plenky jsou snad dostupné pro každého.
A je na každém rodiči pořešit, aby se tato nehoda pokud možno nestala.

Zkrátka mi přijde ujetý vyhazovat věci, co děti pokakají nebo počůrají:-). Zejména, pokud je to věc jako prostěradlo, chránič nebo povlečení. Třeba kalhotky OK, to není takový ztráta:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.5.17 14:07

Z pohledu, když si někoho zvu..
Když tu mám děti, tak určitě věci neřeším, Když si děti vezmou něco v misce tak to neřeším, když si s ní sednou na zem a nebo když se něco rozlije, prostě se stane.. Můžou si pobíhat, můžou se hrát.. Pokud se něco rozbije- vnitřeně mě to naštve, ale ase pokud vidím, že s tím dítě netřískalo, tak to beru že se stalo, klidně se to může stát i nám, někde..
Co teda mi vadí a říkám, že ne a klidně houknu- je lezení do šuplíku a různé lezení do osobních věcí, např. ložnice a tak, kdy někdy děti to mají ve zvyku, když třeba pobíhají po chodbě a nahání se.. Žádné bitky, ubližování a klasické větší ničemí. Např. házení s hračkama…
takže ano v určitých věcech mírně ustupuju..
Netrvám na velkém uklidu, stačí, když si posbírají stavebnici a tak, nemusí nic nikde seřazovat do puntiku..To stjené nevyžaduji od maminek, aby si po sobě odnášely hrnky utíraly stůl, upravovaly pod sebou deky..
No a pokud dám na stůl křupky, tak nehrotím koberec od drobků, buď to tam dám a nebo ne.. je jasné, že se drobek spadnout může..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
5.5.17 14:14
@Pudloslava píše:
Skoda, ze uz tady nejsou ty ankety, jako byvaly drive :-)
dalo by se snadno zjistilo, zda se zakladatelkou vice sympatizuji maminky holcicek, nebo chlapecku :-)

Sympatizuji se zakladatelkou, mám dceru a syna :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.17 14:15

Tak ono perfektně vyprat pokalene věci někdy skoro nejde. Dcera 6 let teď byla nemocná a nějak se ji za noc podařilo 3× pokadit, jako zadaný průjem to nebyl. Ale ať jsem dělala co jsem chtěla, tak tři pyzama, včetně povlečení, peřiny a chrániče matrace jsem byla nucená vyhodit. Prostě jsem ty ho#na pořád cítila.

Dokud jsem nezažila, tak bych tomu nevěřila.

Prosim o zachování anonymu v souvislosti s dcerou.

• Citovat
  • Upravit
11226
5.5.17 14:19
@Anonymní píše:
Tak ono perfektně vyprat pokalene věci někdy skoro nejde. Dcera 6 let teď byla nemocná a nějak se ji za noc podařilo 3× pokadit, jako zadaný průjem to nebyl. Ale ať jsem dělala co jsem chtěla, tak tři pyzama, včetně povlečení, peřiny a chrániče matrace jsem byla nucená vyhodit. Prostě jsem ty ho#na pořád cítila.

Dokud jsem nezažila, tak bych tomu nevěřila.

Prosim o zachování anonymu v souvislosti s dcerou.

Možná mám nedostatečné zkušenosti s praním pokakaných věcí:-). Ani na 90 stupňů to nezabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.5.17 14:24

Jinak já když k někomu jdu, tak se řídím pokyny. Pokud mi někdo řekne, nevadí, klidně si může vzít křupky do pokojíky, tak ho nechám, pokud vidím, že domáci si berou ze stolu, tak musí taky ze stolu.. Spíš se řídím domácímu pravidly..
uklid hraček děláme hrubý- stavebnice do stavebnice knížky na hromádku, aby si to pani domu dala jak mají..Nebudu se jim hrabat do přihrádek, dkyž nevím, jak to mají..
Pokud domácím nevadí, že děti běhají, nechávám i svoje pobíhat, pokud je okřikuje a vidím, že se li to nelibí, okřiknu taky- prostě respektuju jejich pravidla..
Na druhou stranu očekávám, když někdo ná na stůl třeba v létě čokoládu, nemůže očekávat, že třeba stůl zůstgane čistý, když se to topí a nebo to samé nanukáč, prostě i ten hostitel musí mít reaálné představy.
Nedávno dala kamarádka na stůl koláčky a i my měly problém, při skusu, aby se něco nerozypalo.. :mrgreen:
Když k nám někdo přijde radši si uvělám pak svoje, zase jánemám ráda takové ty aktivní maminky- kde máš hadru, kde máš, to a to já to udělám, já to porovnám..nemusí u mě.. stačí mi, když nic nerozbijí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.17 14:31

@Fazulina Ani to nepomohlo. Opral se potisk z pyzam. To asi to jediné. Jak jsem psala, nezazit to, nevěřím tomu.

Dříve běžné nehody při odplenkovani se vypraly v pohodě.

Prostě nějaké nemocné hovinka.

• Citovat
  • Upravit
150064
5.5.17 14:39
@Janasas píše:
Z pohledu, když si někoho zvu..
Když tu mám děti, tak určitě věci neřeším, Když si děti vezmou něco v misce tak to neřeším, když si s ní sednou na zem a nebo když se něco rozlije, prostě se stane.. Můžou si pobíhat, můžou se hrát.. Pokud se něco rozbije- vnitřeně mě to naštve, ale ase pokud vidím, že s tím dítě netřískalo, tak to beru že se stalo, klidně se to může stát i nám, někde..
Co teda mi vadí a říkám, že ne a klidně houknu- je lezení do šuplíku a různé lezení do osobních věcí, např. ložnice a tak, kdy někdy děti to mají ve zvyku, když třeba pobíhají po chodbě a nahání se.. Žádné bitky, ubližování a klasické větší ničemí. Např. házení s hračkama…
takže ano v určitých věcech mírně ustupuju..
Netrvám na velkém uklidu, stačí, když si posbírají stavebnici a tak, nemusí nic nikde seřazovat do puntiku..To stjené nevyžaduji od maminek, aby si po sobě odnášely hrnky utíraly stůl, upravovaly pod sebou deky..
No a pokud dám na stůl křupky, tak nehrotím koberec od drobků, buď to tam dám a nebo ne.. je jasné, že se drobek spadnout může..

Tak já jsem asi cvok taky trochu :lol: v jedné spřátelené rodině mají na sedačce takové jako dečky, a já vždycky (fakt nevim jak to dělám) je vytahám a tak. A pokaždé, fakticky pokaždé mi hostitelka říká ať to nechám, ať nechám i hračky co nejmenší vytahala…a já stejně pokaždé ty dečky upravím do původního stavu a s malou společně ty vypujčené hračky vrátíme na původní místo v herně. Mám to dané jako slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
5.5.17 15:02
@Jana206 píše:
No a ona to tam doslova celé prodělala. Musela jsem vyhodit prostěradlo i chránič matrace. Kamarádka z toho byla nešťastná, malá dostala od tatínka výprask, já jsem se držela, ale uvnitř mi nervy tekly.

Fakt dostala ta mala vyprask za to, ze se pokakala? To jsou tedy rodice krutori. 8o

Misto vyprasku by to jiste spravila omluva a koupeni/zaplaceni novych luzkovin. Omlouvala bych se asi jeste hodne dlouho. Ale mlatit to dite? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.17 15:08
@Anna766 píše:
Vyřešila jsem to tak že uż je k nám nikdy nepozvu. Mě prostě přišla přehnaná reakce od tebe žes nazvala zakladatelku asociálem jen proto, že chce mít doma uklizeno a třídí hračky.

Jo to jsem přehnala, ale bylo to myšleno tak, že psala, že po odchodu návštěvy musí rekonstruovat byt…tak co jí tam chodí za lidi ve stylu vrána k vráně sedá, proto jsem psala o těch asociálech. Já nemusela rekonstruovat ani za mlada, po svých punkových kamarádech a to byly jiné návštěvy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
5.5.17 15:20
@Fazulina píše:
Zkrátka mi přijde ujetý vyhazovat věci, co děti pokakají nebo počůrají:-). Zejména, pokud je to věc jako prostěradlo, chránič nebo povlečení. Třeba kalhotky OK, to není takový ztráta:-).

Me taky. Zvlast, kdyz to nebylo zaschle. Proste ve vane dostat z nejhorsiho a strcit do pracky s predpirkou, na 90 a dvojity machani.Do posledniho machani ocet a je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí