Chování dětí-jsem moc přísná ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150064
5.5.17 00:55
@Luca82 píše:
Tvl. 8o :lol:
A jeste si nezapomente zabalit to h…o z terasy pri odchodu. To je tez vase :)
No to by me kleplo…
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
5.5.17 00:58
@Trojlístek píše:
A co se týká botů, tak taky chápu. Opět adekvátně k věku.Jako boty pro holku nás co čtvrt rok stály skoro 2 000,– Kč, teď jak jí je šest let, tak ty celoroční, včetně zimních za míň jak 4 000,– Kč nekoupím. Sandály taky kolem 1 200,– Kč. Tenisky 700,– Kč. Nevidím jediný důvod, proč je rychtovat bez jediného slova v louži. Od toho jsou gumáky. A takové čištění svých bot děcku skoro v šesti letech opravdu neuškodí. Takže za mě v pořádku.

Takhle drahé boty nemáme pravda, ale naše nejmenší moc dobře ví že v holinkách do mokré trávy a kaluží smí a ve školkových botách a střevících ne. Nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
5.5.17 01:05

@Anna766 však v pohodě, každý musí vědět, kde je strop. Mně se tvé příspěvky líbí. Prostě hezké věci se prevleknou a prezuji do venkovních. V gumakach a teplácích ať se máchá.

To bylo myšleno všeobecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
5.5.17 01:27

Tak já bych asi poprvé to dítě v klidu upozornila (netřískej dveřmi, jídlo do pokoje neber), podruhé bych už to řekla přísnějším hlasem a pokud matka stále nic na potřetí už bych vylítla. Tvůj byt, tvoje pravidla a co jako, že jsou to děti. Mají být k něčemu vedený a kůlničku na dříví ať dělají z bytu své matce. A pokud ty je jako návštěvu na něco upozorníš či požádáš má to ta matka respektovat. Znovu bych je nepozvala. Jinak své děti vedeš dobře. Moje dcera má 2,5 a když nadrobí na zem i přes upozornění, že má jíst nad miskou dostane smetáček a lopatku a prostě si to po sobě pozametá. To samé když něco upatlá, hezky jí podám hadřík a už jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
5.5.17 05:33

Ano, myslím, že jste přísná. Když mám návštěvu, vím, že to má každý nastavené jinak. Počítám s tím, že budu gruntovat :lol: jsem ráda, že si děti společnost užívají.
Louze by mě fakt nevadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.5.17 05:52

Zakladatelko, toto je jeden z důvodů, proč si návštěvy s detmi domů nezveme, jen výjimečně ty, co dlouho znám, vím, jak jsou vedené a jen jednu kamarádku, ne x. Nebaví nas potom pul dne uklízet bordel. Hračky jsou to nejmenší, ale zažila jsem litani s tatrankou po bytě, rozlite piti v pokojíku :cert: Moje deti také ji a pijí jen v kuchyni u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
5.5.17 06:04

Proto ani nechodím na návštěvy ani si je moc nezvu…

U nás tedy neresime takhle jídlo - ano hlavní jídla u stolu, ale ovoce, krupky si berou klidně do pokojíčku, jen čokoládu hlidam

Na návštěvy nerada chodím, protože mám tendence děti buzerovat víc než doma a i oni se ve smečce chovají jak ufoni a vymýšlí AkorÁt lumpárny a pak je zle

A domů je nezvu, protože mám ráda své soukromí a jsem trochu asociál…jen opravdu pár nejbližších a ideálně v létě na zahradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.5.17 06:09

Mas holcicky, ze?
Vis, to je jako kdyby chovatel papousku poucoval chovatele lvu. Ano, sem tam je i vychovanej lev, kazda z nas jednoho zname, stejne jako zname lidi, kteri kourili a pili a dozili se stovky (abych predesla ocekavane reakci).

Dvere na kolejnickach, se kterymi se nesmi jezdit - na navstevu do takoveho bytu bych nesla. Ver tomu, pro chlapecky neni vetsi drogy.

Jidlo dopokojicku take zakazuji, moji chlapci to respektuji, jine navstevy ne - nasim chlapcum jsem to vysvetlovala roky a ono to proste nejde hnedka. Neznam dite, kteremu kdyz zcisnajasna zakazas neco dosud povoleneho, aby to jeste alespon nekolikrat nezkusilo, aby se ubezpecilo, ze se mu to jen nezdalo. Takze detem navstevniku jidlo odebiram, ale nijak zvlast se u toho nerozciluji.
Rekla bych, ze vetsina decek v pokojicku jist muze.

POkud se tyce vysypavani hracek z krabic, to me taky desne sejri, ale proste to vsechny deti delaji, takze pokud mam navstevu a chci si s ni popovidat a ne delat polocajta u hracek, tak na to kaslu. Moje deti vi, ze si to budou muset uklidit, od navstev to necekam a pokud jsem na navsteve sama, tak se pokousim o nejake symbolicke zahajeni uklidu, pricemz ocekavam, ze me hostitel vyzve „nech to byt“, jako to rikavam ja… Opakovane zkusenosti ukazaly, ze navsteva stejne neuklidi, jak bych si predstavovala. Pocitam s tim, ze vybuch po navsteve uklizime my.

Doporucuji nezvi si navstevy s detmi. Chodte ven. Venku se neudela bordel a hluk se rozptyli.

Navstevy jsou pro me natolik cenne, ze abych mela klid na popovidani si s dospelym, dovolim detem temer cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
5.5.17 06:27

No asi takto - můj dům, moje pravidla. Tečka. U nas doma také muze jídlo do pokojicku, hračky jsou hala bala v krabicích - uklizime 1× denně vecer (takže i kdyz mame návštěvu, nemusí deti po sobe hračky uklidit). Ale pakliže přijdeme na návštěvu kamkoliv my, respektuji tamnější pravidla a požadavky domácích, a vyžaduji to i po synovi, to naprosto bez debat. Je to prostá lidská slušnost a ohleduplnost.

• Citovat
  • Upravit
362
5.5.17 06:59

Holky, krásné diskuze :) Zakladatelku naprosto chápu. Jediné, co neřeším jsou hračky, s tím se počítá, že pokojíček bude vypadat jako po boji :mrgreen: Krupky ještě budiž, ale jinak se tedy jídlo u nás také ji u stolu!!! Dveře máme doma u jedné skříně podobné a všechny děti tedy pochopily, že je otvírat nebudou- a to je nejstarší můj 5,5l syn.
A ty boty bych teda také neřešila, dcera pochopila velmi brzo, že mokré boty celou procházku nejsou příjemné, tak už se louzim vyhýbá :) A to jak píšeš, já jsem vždycky na mrtvici z návštěvy mé segry s její skoro 4l holčičkou. Nemá absolutně žádný řád, jist u stolu ani nemluvím. Proto uklizim až po tom. A to musím otirat umatlane všechno. A když jsem minule řekla, že u nás doma platí naše pravidla, byla jsem za špatnou! Někdy je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
5.5.17 07:41

Zajímavá diskuse, já se teda spíš přikláním k názoru zakladatelky. Hračky by mě možná nevadily (rozbité ano, podle toho co), preclíky bych se sebezapřením přešla, ale snažila bych se tomu zabránit a dveře - tam bych zcela bez problému cizí děti napomínala tak dlouho, dokud by to bylo třeba. Pokud neposlechnou, tak bohužel domů. Naštěstí nemám kamarádky ani příbuzné, které by se chovaly takto. Spíš naopak, já jsem ta, co říká, prosím Tě to nech, já to pak uklidím, nestresuj se, to nevadí, že utrhl tu kytku a rozlil pití atd atd.

Při návštěvách se snažím dítko usměrnit (je to sice holka, ale vydá dle mého názoru za 2 kluky:-))), korigovat, když něco vyleje, rozbije, tak to řeším.

Ale já třeba nemám problém říct, hele, máme takové šoupací dveře, jsou dost náchylné na vypadávání, je třeba, aby si s nima děti nehrály. Pokud to děti 5-10 lete nejsou schopny akceptovat a matka nereaguje, pak zasahuju klidně já. My taky máme šoupací dveře, nevypadávají teda, ale nějak extra se s nima třískat nemusí, dcera je zvyklá, nové děti jednou zkusí a pak prostě nesmí a basta. Nebo je nechám otevřené, ať si běhají.

Při návštěvě dětí počítám s úklidem a nějakou drobnou škodou (typu prasklé plastové autíčko), to asi každý, ale nepočítám se zdemolovaným domem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.17 07:50

Mam to stejne. Nikdy bych nenechala svoje decko u nekoho na navsteve neco nicit nebo delat neporadek. U nas par navstev s detmi bylo a taky mi tekly nervy. Prehrabovani supliku, do kterych vubec lezt nemeli. Strkani kulatych podtacku do dvd mechaniky - i pres nekolik upozorneni, to tam dite stejne rvalo, jeho mama sedela u stolu a pila v klidu vino. Umyslne stresovani domacich zvirat, bouchani do klece. A taky me dost mrzi, ze tem deckam treba dam darecek, naleju jim piti, udelam svacinu. A za cely den neslysim ani jedno prosim nebo dekuji. Ja bych treba sve dite popichla, at tetu o tu svacinu poprosi. Ne, nic. A jeste jsme tu meli ditko, ktere si tu behem minuty privlastnilo vsechno hracky a zakazovalo memu ditku (lezicimu miminu), aby se na ne treba jen divalo. No myslim, ze uz dlouho zadnou navstevu nepozvem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
5.5.17 07:54
@Pomka píše:
A opačně. Když mám návštěvu já, tak taky děcka chodí všude se sušenkama, křupkama a já nevím s čím. Prostě tak nějak počítám s tím, že budu muset vysávat :-) Nevím, asi bych po kamarádce nechtěla, aby 15.měsíčnímu vysvětlovala, že musí jíst u stolku :nevim:

Protože je to slušnost? S jídlem se nechodí, u jídla se sedí. Takový jsou pravidla a chápe to i rok a měsíc starý dítě. Nemusí sedět s křupkou u stolu, ale na zem si kecnout umí, jakmile chce nějaký jídlo.

Nejde jen o vysávání, ale křupky jsou mastný a já fakt nechci mít třeba sedačku nebo postel oblemcanou.

Zakl.:
Nejsi přísná, mám to podobné, na návštěvách jsem na dítě ještě přísnější než doma. Jednou jsme u nás měli na přespání známých holčičku, maminka rodila, a to byla katastrofa. Čokoláda zamatlaná všude, nedokázala se normálně najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.5.17 07:56

Diskuzi jsem necetla, jen uvodni prispevek. Nejsi prisna a nevadilo by me ani tak chovani deti, jako chovani jejich matek. Tudiz bych je jiz nezvala, navrhovala bych schazeni u nich na neutralni pude. Pokud by i tam se jejich deti vuci memu chovaly nevhodne aniz by je jejich rodice usmernovali, prerusila bych kontakt uplne. Stale rikam, neni problem v chovani deti, ale v chovani dospelych. Na reakci typu „no co, deti…“ jsem alergicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
5.5.17 08:03

Trochu mi to připomíná dovolené, kde na snídani si všichni s velkýma očima naloží plné talíře, nesní to a nechají po sobě neskutečný bordel…doma by si tak opulentní snídaně sami nedělali a ten bordel k tomu většinou taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí