Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@brumdinka píše:
stejně to mi příde moc..neřeknu, kdyby je měla jak prase od bahna, ale jedno proběhnutí lopuží protože tě neposlechla..jako je to malý dítě..nech jí taky dejchat…
Vidím to stejně…
Nevím no, na návštěvu bych k tobě nešla
pokud mám návštěvu, jsme s kolegyněmi rády, že máme klid…to znamená že je v pokojíku bordel, děti mají ovoce a ostatní pochutiny k dispozici v rámci návštěvního programu (a moc dobře vědí, že jinak se jí u stolu) děcka jsou spokojené, my taky…od toho jsou návštěvy ne…aby byl trochu bordel a zábava
trochu míň sterility ![]()
Stejně mě dost udivuje… co to máte za kamarádky?
Já tohle neznám. Jako holky, se kterýma se stýkám, jsou celkem v pohodě, vše v nějakých mezích slušnosti. Mám prostě kamarádky, se kterýma jsme v kontaktu (nejen kvůli dětem, známe se dřív), jednu dá se říct fakt dobrou kámošku a nikdy bych si nedovolila na ni zvýšit hlas nebo okřiknout nebo tak. Ale k žádným „rozbrojím“ zatím nedochází…
@Pomka přesně taky nechápu jako tohle na mě někdo zkusit, tak fakt není kamrádka by skončila hodně rychle…
Hračky na návštěvách neuklízím, ani moje děti, protože u nás je taky od nikoho nechci uklidit. Stejně neví kam co patří. Nebezpečné dveře a malé děti nejdou k sobě, doma bych je neměla. Preclíky dělají jen drobky, neřeším ani doma ani jinde. Hračku bych klukovi vzala a vrátila miminku, na to jeho matku nepotřebují ke spolupráci.
Hlavním cílem návštěvy s dětmi je zabavit děti a pokecat si… ani jedno není zábava, když pořád někdo nèkoho usměrňuje. Řeším jenom situace zavánějící průšvihem jako pomlácení při skoku ze skříně, rvačka o hračky nebo jídlo, které nejde vystát, pastelky a fixky a bílou zeď… S úklidem po návštěvě dětí počítám, bylo by divné, kdyby kamarádky děti pořád okřikovaly kvůli každé blbině.
@Pomka píše:
Stejně mě dost udivuje… co to máte za kamarádky?Já tohle neznám. Jako holky, se kterýma se stýkám, jsou celkem v pohodě, vše v nějakých mezích slušnosti. Mám prostě kamarádky, se kterýma jsme v kontaktu (nejen kvůli dětem, známe se dřív), jednu dá se říct fakt dobrou kámošku a nikdy bych si nedovolila na ni zvýšit hlas nebo okřiknout nebo tak. Ale k žádným „rozbrojím“ zatím nedochází…
Vetsina kamaradek byly a jsou byvale kolegyne, ale nekterym to mliko fakt vlezlo na mozek, protoze v praci a po praci byly pred detma fakt normalni… ![]()
@brumdinka @Pomka tak já vždy začínám u sebe. A když jsem někde na návštěvě a dítě dělá něco, co si hostitelé nepřejí, tak ho prostě napomenu. Kvůli klidu na kávičku nenechám děti zdemolovat byt. Pak jsem překvapená, že to co já považuji za standard má někdo úplně jinak. Tak mě zajímá, jak to mají ostatní.
@Bebuše píše:
Hračky na návštěvách neuklízím, ani moje děti, protože u nás je taky od nikoho nechci uklidit. Stejně neví kam co patří. Nebezpečné dveře a malé děti nejdou k sobě, doma bych je neměla. Preclíky dělají jen drobky, neřeším ani doma ani jinde. Hračku bych klukovi vzala a vrátila miminku, na to jeho matku nepotřebují ke spolupráci.
Hlavním cílem návštěvy s dětmi je zabavit děti a pokecat si… ani jedno není zábava, když pořád někdo nèkoho usměrňuje. Řeším jenom situace zavánějící průšvihem jako pomlácení při skoku ze skříně, rvačka o hračky nebo jídlo, které nejde vystát, pastelky a fixky a bílou zeď… S úklidem po návštěvě dětí počítám, bylo by divné, kdyby kamarádky děti pořád okřikovaly kvůli každé blbině.
Pod todle se podepisuji…
@Anonymní píše:
@brumdinka @Pomka tak já vždy začínám u sebe. A když jsem někde na návštěvě a dítě dělá něco, co si hostitelé nepřejí, tak ho prostě napomenu. Kvůli klidu na kávičku nenechám děti zdemolovat byt. Pak jsem překvapená, že to co já považuji za standard má někdo úplně jinak. Tak mě zajímá, jak to mají ostatní.
no dobře, ale nic se nemá přehánět, jak už holky psali, když jdu na návštěvu tak protože si chci pokecat s kámoškou a aby si děti pohráli…tzn, že děti zbytečně neprudim a kámošku už vůbec ne..
@brumdinka já byla tak v šoku, že jsem ani prudit nemohla
všechno popsané jsem beze slova přešla. Jen se pozastavuji nad tím, kde mají ty děti mantinely. Já byla jako malá zvyklá, že když řekne dospělý, že né tak prostě né. Tzn nesahej na dveře, nebudu na ně sahat. A když jo mám matku od toho aby mě usměrnila. Zase to beru podle sebe…
Nejsi moc přísná. Já znám návštěvy většinou takové, že děti si jídlo nikam nenosí, pouze pokud jsem jim to já dovolila. Před odchodem návštěvy ať už u nás nebo jinde se hračky vždycky společně uklízeli aspoň trochu, aby to po návštěvě nevypadalo jako povýbuch.
Ja to vidim stejne jako zakladatelka, abych ja nebo kamaradka mela byt vzuru nohama jenom proto ze chci v klidu vypit kavicku, to fakt ne. Kdyz chce nekdo mit klid na pokec tak at si de bez deti. Kdyz je nekolik deti pohromade a nekoukaj kolem sebe, delaj blbinky, delaj pravej opak nez o co sem je pozadala a neposlouchaj je holt potreba je trochu usmernovat, nehodlam mit pro 5 minut klidu z bytu kulnicku na drivi…
@Anonymní píše:
@brumdinka já byla tak v šoku, že jsem ani prudit nemohlavšechno popsané jsem beze slova přešla. Jen se pozastavuji nad tím, kde mají ty děti mantinely. Já byla jako malá zvyklá, že když řekne dospělý, že né tak prostě né. Tzn nesahej na dveře, nebudu na ně sahat. A když jo mám matku od toho aby mě usměrnila. Zase to beru podle sebe…
Hele, nevim. Asi mluvis o tech vetsich detech. Mam 2,5 letou a ta me obvykle taky neposlechne. Vetsinou z toho ma pak srandu. Takze kdyz (uz driv, to byla jeste mensi) zacla „nicit“ u kamaradky zaluzie, tak jsem je vytahla a k oknu stoupla, aby tam nemohla. Jasne, ze mi bylo trapne, ale „normalni“ mama ma pro to „pochopeni“, ze malymu decku to nevysvetlis a v zertu jsem dodala, ze to holt kdyztak zacvakame
po chvilce to malou prestalo bavit, kdyz videla, ze ji tam nepustim a jelo se dal.
Bóže podle mě problém je v tom, že matka je líná zvednout pr.del a uklidit po cizích haranech…přehání a neví milá zlatá co jsou skutečné probémy ![]()
@Pomka ano, především o těch starších cca těch 5 až 10let. Ty mladší byly u nás, ty bych tam mezi to stádo ani nepustila, to by nemuselo zůstat jen u zlámaných preclíků
dvou a půl leté to asi nevysvětlíš, musíš jí vzít a odnést nebo dát věc z dosahu. To bych neřešila, ale tohle byly předškolní a školní děti.