Chování dětí uprchlíků

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3032
9.5.22 22:01
@Hoa Mai píše:
V Brně jich potkávám venku, na hřištích, v obchodech nebo v ZOO poměrně dost a špatně se zatím nechoval nikdo, ani děti, ani rodiče. Naopak musím říct, že na mě působí příjemněji, narozdíl od věčně zpruzelých Čechů se mnohem víc usmívají. Jediní, kteří na mě neudělali zrovna pozitivní dojem, byla skupinka z hlaváku :lol:.
Mmch, zajímalo by mě, kolik let je zdejším diskutujícím rodičům, kteří tak zdatně seřvávají ukrajinské děti a jejich matky v ruštině. Já se narodila ještě za totáče a rusky neumím ani fň a ani nikdo z mých známých, spolužáků a přátel, většinou vysokoškolsky vzdělaných.

Mě by to zajímalo taky. Mám kamarádku co neumí žádný jiný jazyk- možná pár slov romsky, bydlí mezi nimi a už se pohadala s Ukrajinkou na Úřadu práce. Na otázku jakým jazykem a jak ji rozuměla, jsem dostala blok :mrgreen:

• načítám...
18791
@Lama Lama píše:
Já nevim, kde všichni na ty Ukrajince chodí, já kromě jedněch, kteří si přišli kouit auto, žádné nezaznamenala. Žiju v Praze, asi jsem uplný ignorant - přijde kolegyně, oči na vrcch hlavy, že v Albertu jich je jak much, já tam byla půl hodiny před ní, nikoho jsem si nevšila. To samé se opakuje, když řijde z metra. Ona je vidí na každém kroku.

Já jsem taky v Praze, ale na okraji. Máme tu par ubytoven, kde přestávali chlapi tj cely den v práci a večer si před ubytovnou vypili pivo (je to mimo sídliště a obytne části MČ). V půlce března tu bylo nahlášeno 400 uprchlíků na 12 tis obyvatel. Teď je to ještě o nějakou stovku víc, takže je potkávám denně a v celkem skusnem počtu. Min týden v zoo tam tak 1/3 byli Ukrajinci. A ne, nevidím je na každém kroku, ale je jich zrovna u nás celkem dost

• načítám...
39409
@Anonymní píše:
Jo to u nas v Dinoparku to je s ukrajinskyma deckama sila. Respekt k ohradnikum zadny nebo celkove k pravidlum parku. Klidne vlezou za ploty a lezou na dinosaury. Rodice nezajem. Na druhou stranu diky nim jsou trzby. Jelikoz nikdo krom nich si nenakoupi plysaky kus po píše: Více

No jo, tak urcite usetrili na vstupnym, tak rozhazuji. :roll: :mrgreen:

Jinak ne, nemam spatnou zkusenost. A nemaji ji ani me deti. Maji jich obe ve sve tride dost. Chovaji se uplne stejne jako ostatni. Vlastne mozna spis zakriknuteji, kvuli jazykove bariere. Dokonce s nimi absolvovali nekolik mimoskolnich akci (kino, hvezdarna, vylet do jineho mesta, pojedou i ja ŠvP) a vse probehlo v poradku. Jediny, kdo delal bordel v MHD, byl Adhd spoluzak.

Naopak, meho syna, kdyz mu byly cca dva roky, zmydlila v detske kavarne asi ctyrleta holcicka tak, ze se dalsi rok a pul bal vetsich deti. Holcicka i maminka byly Cesky jak poleno. :think:

• načítám...
35
9.5.22 22:02
@matkabagristy píše:
a to ty ukrajinske deti ty dinosaury nevykoukaly? Zbyli nejaci pro ceske deti?

Vy jste tady všichni retardovaní? Člověk napíše svůj zážitek a ani to nijak nerozvádí, prostě jen napíše co viděl nebo se mu stalo a hned trapné hlášky ze síti a TV.

Kdyby to bylo alespoň za body.. Nebo je a nevím o tom?

• načítám...
150064
9.5.22 22:02
@Pavel Havel píše:
Poprosím tě citaci, kde jsem psal o seřvání, když tak miluješ pravdu :-))

Takže jsi to pořádně vysvětlil rusky s úsměvem tak, že osůbka s řevem utekla, tak to jo, to promiń.To mění situaci.

• načítám...
66852
9.5.22 22:03
@Pavel Havel píše:
Vy jste tady všichni retardovaní? Člověk napíše svůj zážitek a ani to nijak nerozvádí, prostě jen napíše co viděl nebo se mu stalo a hned trapné hlášky ze síti a TV.Kdyby to bylo alespoň za body.. Nebo je a nevím o tom?

diskuzi jsi trapnymi hlaskami uvedl ty.

Příspěvek upraven 09.05.22 v 22:03

• načítám...
10461
9.5.22 22:03

@Lama Lama Většinou si jich všimnu tam, kde jsou malé děti a kde nějakou dobu „bezprizorně“ sedím a dělám své tlupě dozor (čili obligátní hřiště, Zoo). Ale že bych je registrovala v obchodech, tramvaji apod., to vůbec, to taky moc nerozumím, kde na ně ti pohoršení chodí. Dokonce i té již mediálně známé skupinky na nádraží jsem si všimla až po 3 týdnech, co tam údajně byli a to kolem jezdím 2× týdně do práce. Pravidelně taky jezdím kolem Výstaviště, kde je centrum pro uprchlíky a taky jsem nikoho nezaznamenala.

• načítám...
35
9.5.22 22:04
@Alriga píše:
Zato čeština ti moc nejde, viď?

Moc ne, psanou formou komunikuji spíše anglicky. Ale co to má společného s tímto vláknem? A propo, tebe se někdo na něco ptal?

• načítám...
35487
@Pavel Havel píše:
Vy jste tady všichni retardovaní? Člověk napíše svůj zážitek a ani to nijak nerozvádí, prostě jen napíše co viděl nebo se mu stalo a hned trapné hlášky ze síti a TV.Kdyby to bylo alespoň za body.. Nebo je a nevím o tom?

Jeste si to rychle chvili uzij… uz se ti to prece stalo asi desetkrat, hezky to rozved, vcetne vsech stavnatych detailu…

• načítám...
81500
@hospodki píše:
Já jsem taky v Praze, ale na okraji. Máme tu par ubytoven, kde přestávali chlapi tj cely den v práci a večer si před ubytovnou vypili pivo (je to mimo sídliště a obytne části MČ). V půlce března tu bylo nahlášeno 400 uprchlíků na 12 tis obyvatel. Teď je to ještě o nějakou stovku víc, takže je potkávám denně a v celkem skusnem počtu. Min týden v zoo tam tak 1/3 byli Ukrajinci. A ne, nevidím je na každém kroku, ale je jich zrovna u nás celkem dost

Ale tak ty ůvodní uk jo- mám uklízečku, v jídelně. ale to jsou furt ty samé.
Chlapi se museli vrátit nebo tu zůstávaj?

• načítám...
35
9.5.22 22:05
@matkabagristy píše:
diskuzi jsi trapnymi hlaskami uvedl ty.Příspěvek upraven 09.05.22 v 22:03

Prosím tedy o citaci.

• načítám...
18791
9.5.22 22:07
@Lama Lama píše:

Ne, chlapi většinou odjeli a máme tu plno ženských s deckama co zas přijely. K tomu naplnily dva hotely. Takže celkem 5 velkých baráku. Spis jen ze ti chlapi jak byli furt v práci tak člověk o nich prakticky nevedel

• načítám...
35
9.5.22 22:09
@Anna766 píše:
Takže jsi to pořádně vysvětlil rusky s úsměvem tak, že osůbka s řevem utekla, tak to jo, to promiń.To mění situaci.

Tak a ty jsi tam byla?
Nebyla jsi to ty ta osůbka?? To by lecos vysvětlovalo. Vlastně by to vysvětlovalo úplně všechno..
Tak osůbko, příště až ti někdo bude říkat, ať mu nesaháš na dítě, ho poslechni. :srdce:

• načítám...
66852
@Pavel Havel píše:
Prosím tedy o citaci.

pajo, epipi je piskoviste. Kdyz vlezes mezi party lidi, kteri se mezi sebou kamaradi a jine nemusi, ale respektuji se s chabou historkou a argumentaci ve stylu jste tady vsichni retardi, tezko uspejes. Doporucuji stranky spd, volny blok apod… Tam najdes kamose na sve urovni.

• načítám...
65674
@Lama Lama píše:

Slysela jsem, ze kdyz maji vic nez tri deti, branna povinnost se jich netyka. Ale nevim, jestli je to pravda

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m