Chování dětí uprchlíků

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
14727
9.5.22 22:46
@Pavel Havel píše:
Vy jste tady všichni retardovaní? Člověk napíše svůj zážitek a ani to nijak nerozvádí, prostě jen napíše co viděl nebo se mu stalo a hned trapné hlášky ze síti a TV.Kdyby to bylo alespoň za body.. Nebo je a nevím o tom?

To právě ne, no :nevim: Ale chápu, že jsi sem s touto premisou přišel a teď pic kozu do vazu, mamynky ti do kampaně hodily vidle, viď… Ale nic, nic… Jak už bylo doporučeno - Volný blok apod., tam možná nedostaneš takovej flákanec… možná…

• načítám...
35
9.5.22 22:47
@Michelle_M píše:
To právě ne, no :nevim: Ale chápu, že jsi sem s touto premisou přišel a teď pic kozu do vazu, mamynky ti do kampaně hodily vidle, viď… Ale nic, nic… Jak už bylo doporučeno - Volný blok apod., tam možná nedostaneš takovej flákanec… možná…

mamynky?

• načítám...
15332
9.5.22 22:49

Vůbec ten tvuj stupidní zakládající příspevek nechapu :nevim: Co to zase má byt???

• načítám...
35487
9.5.22 22:52

Ja potkala jednu Ukrajinku, ktera byla cerstve po lecbe rakoviny prsu, nebylo ji jeste ani 40. Pri ceste si uhnala zanet v prsu ( byla nejaky cas i v krytu), tady v Cechach ji ho zalecili ATB a poslali ji pro jistotu na kontrolu, jestli se nedeje neco horsiho. Nedelo, dorozumely jsme se ruskocesky a rukama, opravdu mela slzy v ocich a vypadala, ze mi bude snad i libat ruce sestim a vdekem. Skoro rozplakala i me a to se mi opravdu nestava.

• načítám...
13201
9.5.22 22:52
@Pavel Havel píše:
mamynky?

Kdyz nevim, pouziju ten google, ne? :lol:

• načítám...
35
9.5.22 22:57
@větvička1 píše:
Kdyz nevim, pouziju ten google, ne? :lol:

To já nevím, dělej si co chceš.

• načítám...
147
9.5.22 23:00

Je to jiný svět, jiná mentalita, ať chceme nebo ne :nevim:
Hodně blízko je mi jedna rodina, máma, tchýně, snacha, tři děti - pracovití, slušní, milionoví. Znali jsme se už dřív, to taky asi dělá hodně. Ale zároveň mám zkušenost i špatnou, kdy mi jedna taková náctiletá nanynka praštila dveřma jejich auta do mého a na můj nechápavý výraz ještě vztyčila prostředníček. Hajzlíci jsou mezi Čechy, mezi Ukrajinci, mezi Romy i mezi jánevimjakou národností. Nehledala bych v tom žádnou vědu. Jak už jsem psala na začátku, je to jiná mentalita, tam se s dětma nikdo neseeeere, odmala musí doma fungovat a holt mají často ostrý lokty. Myslím, že to ale není žádný extrém, který by tedy běžný vzdělaný a svéprávný Čech nedokázal slušně vyřešit, nebo se nad to povznést…
Edit: ach ty automatické opravy

Příspěvek upraven 09.05.22 v 23:02

• načítám...
10461
9.5.22 23:02
@FlorenceF Jenkins píše:
Pán je zjevně polyglot, píše se ‚a propos‘ :P
:lol:
  • načítám...
Prostě Vodnář
9.5.22 23:02

Nelze je všechny házet do jednoho pytle. Je to jak s námi. Jsou mezi námi hovada, ale i dobří lidé. Slyšel jsem ukrajinku, jak říká, že se za některé ukrajince stydí, právě proto, jak se chovají. Ale nejen vůči nám, ale i vůči sobě.

Představte si, že ve své zemi pro své okolí něco znamenáte. Odrazí se to ve vašem chování. Pak musíte vlast opustit, ocitnete se v zemi, kde nejste „nic“, ale to chování nejde změnit ze dne na den. Chce to hodně tolerance, ti lidé nejsou v jednoduché situaci.

Ano setkal jsem se i s chováním, které bylo podle mne hodně za čarou a musel jsem naznačit, že tu jsou jen hosté.

Také si myslím, že politicky je to hodně nezvládnuté, ale to není nic překvapujícího.

Věřme však, že válka co nejdříve skončí a ti lidé se budou moct vrátit do své vlasti. Věřím, že velká většina se bude chtít vrátit.

• Upravit
5413
9.5.22 23:07
@Pavel Havel píše:
Ze zš a sš, + jsem bydlel 1 rok v LV.

Co je to LV, prosím? A na zs jste měli ještě ruštinu?

• načítám...
10461
9.5.22 23:12
@Lama Lama píše:
Ale tak ty ůvodní uk jo- mám uklízečku, v jídelně. ale to jsou furt ty samé.
Chlapi se museli vrátit nebo tu zůstávaj?

Jo vlastně, teď jsem si vzpomněla, že máme Ukrajince sousedy přes chodbu. Za ten rok co tu jsou, jsem je vídala častěji jen, když se stěhovali. Od té doby vídám pána tak jednou měsíčně, když jde do práce nebo z práce. Paní jsem viděla při tom nastěhování, to byla tak v 7. měsíci a pak až když mělo to dítě cca půl roku. Minuly týden jsem to dítě viděla (a slyšela) podruhé v životě. Nechápu, jak se dokážou přemisťovat, jsem 3 dny v týdnu doma na home officu, v celém baráku ticho jak v hrobě, slyším, i když jiným sousedům na patře v bytě zvoní telefon nebo zvonek u dveří, ale kdy chodí ta paní s dítětem na procházku, vůbec netuším. Když byly moje děti mimina a někam jsme šli, tak o nás věděl celý barák :oops:.

Příspěvek upraven 09.05.22 v 23:12

• načítám...
22939
9.5.22 23:12

Nikde jsem se nesetkala s takovým chováním.
Dělám ve škole, ale neučím, děti jsou spíše tiché, zakřiknuté. Když se oťukají, tak se všemi vychází příjemně a pořád děkují a prosí.
Myslím si, že je to o lidech.
O tomto víkendu jsme měli na chatě paní, která už nějaký čas v tady bydlí, a z Ukrajiny přijeli její 3 vnoučata. Holky, kluk. Naši kluci si s nimi i přes slovní bariéru našli možnost, jak ´hovořit´. Sport- fotbal, házení na koš nebo telefon- hry, to byla jejich společná řeč. Navíc bylo pořád krásně, takže byli spíše venku. Vysvětlovali rukama, nohama a to jim stačilo. Prostě bezva hry i se smíchem. :potlesk:

• načítám...
39409
9.5.22 23:16
@Takco píše:
Co je to LV, prosím? A na zs jste měli ještě ruštinu?

LV je kod pro Lotyšsko.

• načítám...
758
9.5.22 23:19
@Anna766 píše:
Jasně. Ukrajinské děti budou ve školách a naše se budou učit v lese na mýtinách a místo lavic budou mít pařezy.

Ježíši tohle by se našemu malému jednou líbilo!

• načítám...
840
9.5.22 23:28

Já potkala na hřišti už pár ukrajinských dětí a až na jednoho smra.da byly v pohodě. Klučík mohl mít tak 9-10, klasický smrádě. Holky byly zase hodně slušný. Potkali jsme je několikrát. Syn má ve škole 2 ukrajinky a největší problémy jsou s českým spolužákem. Holky jsou prý slušný.

Byli jsme i v Praze v nákupáku a byli tam nějaké Ukrajinky s děckama. Bez problémů. Zatímco když jsem jela teď do Prahy naposled, tak to co okupuje Hlavní nádraží je katastrofa. Děti hlučné, zlobí, matky pořvávají, hloučkují se..no prostě děs.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m