Chování dětí uprchlíků

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1695
9.5.22 23:36

Žijeme v Praze, Ukrajinců je tu tedy neskutečné množství, na hřišti si kolikrát připadám jako menšina. :( Nicméně se mi zatím nestalo, že by jejich děti nějak otravovaly, ale bohužel tedy po nich často zbyde velký binec. Kolem laviček obaly od sušenek, prázdné lahve… :roll: Maminky ve velkém vykuřují a s nedopalky si rozhodně hlavu nelámou, takže pod lavičkami na hřišti plno vajglu. Jednou jsem viděla puberťáky řadit na hřišti pro mrňata, kdy schválně do všeho kopali a snažili se to zničit.
A jinak, diskuzi jsem celou nečetla, ale zahlédla jsem zmínku o školství. To, že by naše děti vytlačovali ze škol, to si netroufam posuzovat. Každopádně nám letos pri zápisu říkali, že mají od zřizovatele pokyn, že mají třídy plnit až do 36 žáků. Takže super představa. 36 dětí a z toho ještě 10 ukrajinských… :zed: Super vyhlídky pro naše děti.
O tom, jaký je tady problém se školkama, si asi mohou nechat jinde zdát. Když udate do státní 4 leté dítě, tak si tleskáte…Teď, když do toho ještě budou ua děti, to to můžeme rovnou zabalit. :zed:

Příspěvek upraven 09.05.22 v 23:42

• načítám...
a12
61155
9.5.22 23:40

Jinak s tou ukrajinkou, co se bavím, tak jela autobusem do Prahy (bydlí tady u nás na ubytovně s 8mi měsíčním chlapeckem a 2,5 letou holčičkou její ségry) za maminkou ty holčičky, žádnej výlet jentak.. No a jela s nima ještě ta druhá, co nerozumí moc česky, ta má petimesicni miminko no a cestou zpátky už kousek za předchozí zastávkou zvonily, jakože budou vystupovat (zastávka na znamení) snad rikala, ze zmackla i tlačítko, že má kočárek.. A autobus jel dal 8o tak na řidiče volá, proč jim nezastavil a on že zastávka na znamení, tak mu říká, že zvonila a on jel až na další zastávku, pritom jim mohl zastavit kdekoli.. No a holky i s tou malou sly asi 4km pěšky :roll: jo a podotýkám, že ta, co umí česky normálně platila, protoze tady pracovala, ale teď je na mateřský.. Takže to nebylo ani tak, že by všechny jeli zadarmo.. :roll:
No, pan řidič asi neměl rád Ukrajince :roll:

• načítám...
408
9.5.22 23:53

Nemám nic proti, pomoci a začlenit proč ne…ale dnes jsem už byla vytocena i já v lékárně. Rodinka 2 dospělí, 3 děti, hluční byli až ven, fakt hodně. Děti jak urvane z řetězu pobíhali po celé lékárně, dospělí také dost hlásiti, vzbudili hlukem moje dítě spící v kočárku. Před placením, kdy už měla lékárnice namarkovano si ještě šli prohlížet další vitamíny a šampony, takže ucpali kasu na dobrých 10 min… Připadala jsem si jak v minizoo, já a jedna paní jsme odešli bez léků raději jinde… Des

• načítám...
Prostě Vodnář
9.5.22 23:55
@a12 píše: … pritom jim mohl zastavit kdekoli …No, pan řidič asi neměl rád Ukrajince :roll:
Řidič autobusu nesmí zastavit kdekoliv, ale nerozporuji, že to mohl být de-bil.
  • Upravit
65674
10.5.22 06:04
@hospodki píše:
Tři a více, plus nemocne atp. Těch podmínek je tam víc. Stačí když má chlap nějakou formu invalidity, nemocne dítě a už je z toho vyjmuty. Ono jako představit si mámu co jede kamsi s kojencem a dalsima deckama třeba 2 a 4 roky do jiného státu úplně sama. No úplně me poleva pot za ni.

Nedavno jsem cetla o rodine s 16detmi, co tu prisli. Pry aspon meli prednost na prechodech, brali je přednostně

• načítám...
65674
10.5.22 06:08
@a12 píše:
Jinak s tou ukrajinkou, co se bavím, tak jela autobusem do Prahy (bydlí tady u nás na ubytovně s 8mi měsíčním chlapeckem a 2,5 letou holčičkou její ségry) za maminkou ty holčičky, žádnej výlet jentak.. No a jela s nima ještě ta druhá, co nerozumí moc česky, ta má petimesicni miminko no a cestou zpátky už kousek za předchozí zastávkou zvonily, jakože budou vystupovat (zastávka na znamení) snad rikala, ze zmackla i tlačítko, že má kočárek.. A autobus jel dal 8o tak na řidiče volá, proč jim nezastavil a on že zastávka na znamení, tak mu říká, že zvonila a on jel až na další zastávku, pritom jim mohl zastavit kdekoli.. No a holky i s tou malou sly asi 4km pěšky :roll: jo a podotýkám, že ta, co umí česky normálně platila, protoze tady pracovala, ale teď je na mateřský.. Takže to nebylo ani tak, že by všechny jeli zadarmo.. :roll:
No, pan řidič asi neměl rád Ukrajince :roll:

To nemusi byt tim, ze jsou Ukrajinky. Ted o vikendu zrovna zverejnili nejaky souhrn stiznosti na dopravni podniky, je toho pry mnohem vic nez loni. Jedna z nejcastejsich stiznosti prave byla, ze nezastavi na zastavce, jak pro výstup, tak kdyz tam nekdo stoji a mava na ridice. Moje dcera taky mivala zajimave skazky, kdyz jezdivala domu o pulnoci, poslednim autobusem, co jel. Taky jsem psala nekolik stiznosti.

• načítám...
ludmilaadamkova
10.5.22 06:21

Ano… To jsou ti riditelove autobusu. Je o tom i pěkná písnička od TAP TAP.

https://m.youtube.com/watch?…

• Upravit
42959
10.5.22 06:28

Tak u nás na SM jsem jich už taky pár zaznamenala, většinou slušně vypadající maminky s malými dětmi. V MHD, ve vlaku, v lékárně i v parku se všichni chovali slušně, na rozdíl od jiných, česky mluvících… Ona ta nevychovanost a jistá rozcapenost totiž nesouvisí s národností.
V parku mě zaujala asi pětiletá, moc smutná holčička. Seděla jsem tam asi hodinu, když jsem čekala na vyšetření. Její maminka mi řekla, že se jí stýská po tatínkovi. Mám taky dcery a vím, jaký měly v tom věku vztah s tatínkem, úplně mě to dojalo.

• načítám...
4400
10.5.22 08:41

Mám nepříjemných zkušeností spoustu, ale hlavně s dospělými Ukrajinci, děti se chovají podle toho, co vidí doma. Znám je z jejich domoviny a je to prostě jiná nátura a věřte, že by se vám tam nelíbilo 8) Ty problémy se terpve ukáží. Za válku nemůžou, pomoct jim je správné, ale to neznamená, že se nemůže mluvit i o těch stinných stránkách přijímání uprchlíků ze země, kde to funguje o dost jinak než u nás. Spoustu věcí by se dalo podchytit včas, jenže to by se o tom muselo mluvit a teď se holt musí o Ukrajincích mluvit jen v růžových barvách :mrgreen: Ono nás to dožene 8)

PS.
Celé to nečtu, ani tu nehodlám ztrácet čas. Ale je vtipné, jak to chtějí hned všichni nahlašovat :lol: Člověk nemůže ani říct své zkušenosti, protože to znamená, že souhlasí s Putinem? :lol: To je zase nesmyslná demagogie :P

• načítám...
13201
10.5.22 09:06

@ulice Jo, chudak Pavlik vcera prisel z hriste a byl z toho tak vykolejenej, ze sedl k pocitaci, registroval se sem a psal. A vubec nechtel provokovat. Tak urcite :mrgreen:

• načítám...
ludmilaadamkova
10.5.22 09:17

Někdy to ti lidé s vymýšlením historek poněkud přeženou

https://www.novinky.cz/…avu-40396445

• Upravit
a12
61155
10.5.22 10:33
@ulice píše:
Mám nepříjemných zkušeností spoustu, ale hlavně s dospělými Ukrajinci, děti se chovají podle toho, co vidí doma. Znám je z jejich domoviny a je to prostě jiná nátura a věřte, že by se vám tam nelíbilo 8) Ty problémy se terpve ukáží. Za válku nemůžou, pomoct jim je správné, ale to neznamená, že se nemůže mluvit i o těch stinných stránkách přijímání uprchlíků ze země, kde to funguje o dost jinak než u nás. Spoustu věcí by se dalo podchytit včas, jenže to by se o tom muselo mluvit a teď se holt musí o Ukrajincích mluvit jen v růžových barvách :mrgreen: Ono nás to dožene 8)PS.
Celé to nečtu, ani tu nehodlám ztrácet čas. Ale je vtipné, jak to chtějí hned všichni nahlašovat :lol: Člověk nemůže ani říct své zkušenosti, protože to znamená, že souhlasí s Putinem? :lol: To je zase nesmyslná demagogie :P

Je pravda, že já se setkávám s ukrajincema, kteří tu pracujou, tudíž už nekolik let žijou, takže se chovají jako Češi, u nich je ted problém, že jim přijely děti a oni se o ne starali naposledy když jim byly tak dva roky :mrgreen: a teď jsou překvapený, kolik práce a energie to je, když maj přijít z práce a cekaj na tam na ně hladový krky :lol:
Třeba ta moje známá, která má to 8mi měsíční miminko, taky kolikrát říká, že se za některý ukrajince stydí jak se chovaj atd. Ale myslím, že spousta Čechů se v cizině taky za hodně svých krajanů stydí :lol:

• načítám...
Alriga
10.5.22 10:36
@a12 píše:
Je pravda, že já se setkávám s ukrajincema, kteří tu pracujou, tudíž už nekolik let žijou, takže se chovají jako Češi, u nich je ted problém, že jim přijely děti a oni se o ne starali naposledy když jim byly tak dva roky :mrgreen: a teď jsou překvapený, kolik práce a energie to je, když maj přijít z práce a cekaj na tam na ně hladový krky :lol:
Třeba ta moje známá, která má to 8mi měsíční miminko, taky kolikrát říká, že se za některý ukrajince stydí jak se chovaj atd. Ale myslím, že spousta Čechů se v cizině taky za hodně svých krajanů stydí :lol:

Jo. To teda jsem se casto styděla, dokud jsem ještě cestovala! :oops:

• Upravit
150064
10.5.22 10:40
@Pavel Havel píše:
Tak a ty jsi tam byla?
Nebyla jsi to ty ta osůbka?? To by lecos vysvětlovalo. Vlastně by to vysvětlovalo úplně všechno..
Tak osůbko, příště až ti někdo bude říkat, ať mu nesaháš na dítě, ho poslechni. :srdce:

O osůbce si psal ty sám, tak co se čílíš? Že ti to tu davy nežerou?

• načítám...
150064
10.5.22 10:47
@la_amanita píše:
Ježíši tohle by se našemu malému jednou líbilo!

Myslím že naší devítileté taky.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí