Chování mamky o Vánocích, následně i manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
845
26.12.19 11:19
@Anonymní píše:
Chapu, muselo to byt tezke. Nikomu bych to neprala. No u nas slo hlavne o deti. Ja nic nepotrebovala, ale chtela jsem mit ostrojeny stromecek, darecek a veceri. Chtela jsem, aby deti tim obdobim prosly nejak aniz by se pro ne neco vyznamne zmenilo. Neni potreba delat ze zivota tragedii dokud je nadeje, ze bude brzy vse zase v poradku.

Přeji ti brzké uzdravení. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
26.12.19 12:09

Moje mama mivala kdysi neco podobneho. Kdyz se spravili financne, prestaly i ty poznamky. Tady se to potkalo s velmi stresovou situaci a stejne jako i moje mama, v tech dulezitych vecech je evidentne zlata, kdyz je treba zabere a pomuze. Tak je na miste to proste prejit. Ja se tehdy snazila ty poznamky proste neslyset. (az pozdeji jsem zjistila, ze ona si to vubec neuvedomovala, ale vubec) Uplne to vymazat. Neexistuji. Muz tvoji mamu nezna cely zivot jako ty, pro nej jsou ty poznamky jeste horsi, presto to ustal nahodou vyborne. Mozna vylitl, ale zase to stopl a jel dal… :nevim: Mas skveleho muze :D
Proste jak rikaji ostatn, tlusta cara a do budoucna, pocitat s tim, jaka je mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
26.12.19 12:16
Klobouk dolů před manželem. Stará se, jezdí jako fretka a pak slyší, že není uklizeno apod? Není divu, že je kolem vánoc tolik stresu.
Doufám, že se Tvůj zdravotní stav lepší a nadcházející rok vás bude provázet zdraví a dobrá nálada.

Klobouk dolů nejen před manželem, ale hlavně tvojí maminkou. V úvodním příspěvku píšeš, jak to všechno je. Ona taky není ze železa. Dělala maximum, také jste jí mohli nechat aspoň o štědrém dnu odpočinout. Nezapomeňte, že je to také i o věku. Ona už je v důchodu, ještě pracuje a do toho jela na plný další úvazek s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.19 12:45
@arinecka píše:
Teda, nejvíc mi je líto tvého chlapa. Jede jak fretka a na štědrý den na něj ječí protivná tchyně, a manželka mu řekne, že jí zklamal. Docela by mě zajímalo, co ti na to řekl :think:

No tak ono to bylo narocne pro vsechny. A dlouho jsem to ani muzi a ani mamce nerekla, o zavaznosti situace. Potrebovala jsem aby fungovali a nedepkovali kvuli detem. Jsem na sebe hrda, jak jsem to ustala. Ale ustali jsme to vsichni nadstandardne. Az do Vanoc. Co by me rekl, no, moji mamu zna. Rekl vsechno ji a pak uz nebyla treba neco rikat. Ona proste takova je. Jen to nikdo necekal, ze si to neodpusti i tentokrat, v teto situaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 12:59
@Proto02 píše:
Klobouk dolů nejen před manželem, ale hlavně tvojí maminkou. V úvodním příspěvku píšeš, jak to všechno je. Ona taky není ze železa. Dělala maximum, také jste jí mohli nechat aspoň o štědrém dnu odpočinout. Nezapomeňte, že je to také i o věku. Ona už je v důchodu, ještě pracuje a do toho jela na plný další úvazek s dětmi.

Uprimne, me by nevadilo, kdyby na Vanoce zustala doma. Ale nikdy bych ji to nerekla, zveme ji kazdy rok a kazdy rok nam rika, jak je rada, ze ji zveme a ze nechape rodiny, ktere nechaji nekoho samotneho. Ze se to nedela. Aja si to taky myslim. Nikdo po ni na Vanoce nic nechtel, jen poradit, jak se dela polifka a kapr. Manzel vari dobre, jen toto nikdy nedelal. Kdyby neprisla, tak je vetsi pohoda, protoze ona trva na veceri do peti hodin a zkratka nam to tu docela organizuje. Loni udelala cele menicko v jedne porci pro porovnani a dala na stul, jakoze co chutna lepe. Jako co na to rict :lol: My tyhle jeji veci prechazime, obcas to ale zamrzi. A manzelovi jsem to rekla kvuli nasi historii. Ono mu to se vztekem obcas ujede, ale ze na sobe pracuje, tak to neresim. I na me neopravnene vyjel, den pred jednou z mych operaci, ja pak celou noc nespala. Doslo mu to az rano. Vi, ze ma maslo na hlave. Ja to tady nechci uplne rozepisovat. Hlavne ja jim asi 14 dni nic o vaznosti situace nic nerekla a vyslechla jsem si od obou ruzne poznamky, jak pro me hodne delaji, kdy ja lezim, a jak bych mela byt vdecna, ale rozhodla jsem se tak, protoze jsem se potrebovala vybrecet a aby oba dobre fungovali a neco se jim od nervu nestalo no a taky kvuli detem. Aby babicka a tata byli v pohode. Takze ja myslim, ze jsme to zvladli nadstandardne vsichni. Jeste neni vyhrano. Ale snad uz to bude brzo za nami…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 13:11

@Lenka_Hal
Diky, vidim to taky tak. Jasne, manzel je v tomto skvelej. Ma velkej respekt k rodine. Nic co slycham od jinud, ze se mama na Vanoce nezve, protoze se s manzelem nesnesou, to by nikdy nenavrhl. Klidne by ji tu nechal i bydlet, proste rodina je prim. No tak budeme doufat, ze se nam zacne financne darit a reci ustanou a zacne se s nama chlubit ;) Ale my na tom nejsme spatne. Jen hotl nestavime, nerekonstruujeme, nelitame 4× do roka za exotikou, jako deti jejich znamych. Diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 13:14
@Arcanum píše:
Přeji ti brzké uzdravení. :hug:

Dekuju :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
49
26.12.19 16:06

Když jsem před mnoha lety ležela na interne, zásadně žádnou ženu nepustili na svátky ani den před Vánoci. Ne, vy byste pracovaly, řekli nám a pouštěli až dopoledne na Štědrý den a druhý den jsme se musely vrátit. Z toho co ty jsi všechno dělala vidím, že měli pravdu. Samozřejmě tehdy doma nebylo nic tak, jak bych to udělala já, okna zastavena věcmi denní potřeby, protože moje maminka, jak nevěděla kam něco patří postavila to na okno.Muj manžel, který vlastně mě měl zastoupit v těch věcech, které vždycky tak vyžadoval, tak „neměl čas“ a druhý den začal být vzteklý, že není dokonale naklizeno, tak jsem se sebrala a šla zpátky do nemocnice, kde jsem v klidu ulehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
27.12.19 16:52

A nemá třeba tvá maminka nějaký vážný problém, který lze jen těžko řešit? Že by se tím mohla užírat a občas takto vybuchnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová