Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Crystal87 píše:Petra1239 píše:asi moc velké zkušenosti s dětma nemášEvaG píše:žádná věda v tom neni prostě to tak musí být a hotovo takhle je to u nás a žádný scény neprobíhaji. tohle neni o dětech ale o rodičích.Mějte se tuCrystal87 píše:dělej si na mě oči jak chceš.EvaG píše:
Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.![]()
Na tohle ti nemůžu říct ni c jinýho než „děláš si prdel???“
![]()
Crystal87 píše:EvaG píše:no vidíš a já si třeba pamatuju když jsem byla v léčebně že máma když odcházela tak jsem vždy řvala nalepená na dveřích a to mi bylo asi 5?a to je jediný co si z téhle doby pomalu pamatuju ale pamatuju kdo ví proč že
Jenže mě řekni, že by to nezvládl tři hodiny bez mamky, proč tam proboha tahá mladší dítě?? To nechápu. Ono pokud mi tam stojí hysterická matka tak se kolikrát nedivím těm sestrám.Já byla od svých 4let hospitalizovaná, alespon jednou do roka, mamka za mnou nemohla ani na návštěvu, píchali mi denně penicilin, dělali bolestivé vyšetření,brali vzorky kůže, ale zvládla jsem to.
vidíš a já vzpomínám ráda. Proto nechtěli nikdy, aby matky navštěvovali své děti, protože to bylo jěště horší.
EvaG píše:
Luci, nechci ti brát iluze, ale něděláš z ní tak trochu padavku??? Nikdy vám nebrali krev, nikdy jste nebyli u zubaře??? Neříkej, že se o tom doma nebavíte a nevysvětluješ ji co se děje při nemocech a v nemocnicích?
A opravdu tahat mladší dítě do nemocnice je nezodpovědnost. Při takovém akutním průjmu a zvracení.
Tak ten akutní průjem a zvracení měla už doma a to u toho ten mladší taky byl, ne? Já to pochopila tak, že jela k Dr.s oběma dětmi a odtamtud byla okamžitě poslána k hospitalizaci, takže jak to asi měla udělat? Zřejmě nešlo vrátit se domů, čekat na hlídání pro mladšího a pak teprve jet do nemocnice. Takže tak jako tak toho mladšího sebou vzít musela minimálně na chvilku, i kdyby se rozhodla nečekat tam na tchýni, dceru tam nechat a malého vézt domů. Tak jakápak nezodpovědnost?
Já bych teda svojí téměř čtyřletou dceru samotnou v nemocnici, kor v takovym stavu nenechala ani na půl hodiny! Vím, že by to nedala. Jiné dítě třeba jo, ale to moje ne. Pokud bych měla i mladší zdravé, tak bych se nejdřív snažila sehnat pro něj hlídání, ale pokud by to časově nebylo možné, tak bych ho taky vzala sebou. S nočníkem bych si asi poradila sama, jak už tu někdo psal, klidně mladšího na ruku a do druhý nočník a vždy sebou mám minimálně papírový kapesníky, většinou i vlhčený ubrousky, takže dočasný nedostatek toaleťáku by taky takový problém nebyl.
EvaG píše:
Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.
Ano,zvládli, ale jak? Mamka mi říkala, že když jsem jako malá byla v nemocnici asi 3 týdny, pomalu jsem ji nepoznala… ![]()
Já osobně nesla špatně hospitalizaci i ve 12 letech, což si pamatuju dobře. Na návštěvu naši přijeli 1×, auto neměli a 50 kiláků při ne zrovna ideálním spojení…
Doma taky dokonale zvládneš izolovat jedno dítě od druhého, aby něco nechytil? ![]()
EvaG píše:Crystal87 píše:vždy je to o rodičích, u nás taky scény neprobíhají.Petra1239 píše:asi moc velké zkušenosti s dětma nemášEvaG píše:žádná věda v tom neni prostě to tak musí být a hotovo takhle je to u nás a žádný scény neprobíhaji. tohle neni o dětech ale o rodičích.Mějte se tuCrystal87 píše:dělej si na mě oči jak chceš.EvaG píše:
Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.![]()
no nemyslím si že byhc syna vedla k tomu spíš je o tom jaký dítě má s dr zkušenosti stačí jeden dr co má blbej přístup a je to na světě to že je o rodičícj je blbost já Sebíka velda vždy ve všemu vlastě ani zubaře se nebojí ale prostě od zážitku na ušním má z doktorů strach a z nemocnic tím spíš když se ho pokoušlei napíchnout na kanylu jenže neměl žíly takže asi 5 pokusů.....leželi na něm řval na celou jipku…tak ted mi řekni jakou chybu v přístupu jsem udělal haha to by mě zajímalo…
EvaG píše:Crystal87 píše:vidíš a já vzpomínám ráda. Proto nechtěli nikdy, aby matky navštěvovali své děti, protože to bylo jěště horší.EvaG píše:no vidíš a já si třeba pamatuju když jsem byla v léčebně že máma když odcházela tak jsem vždy řvala nalepená na dveřích a to mi bylo asi 5?a to je jediný co si z téhle doby pomalu pamatuju ale pamatuju kdo ví proč že
Jenže mě řekni, že by to nezvládl tři hodiny bez mamky, proč tam proboha tahá mladší dítě?? To nechápu. Ono pokud mi tam stojí hysterická matka tak se kolikrát nedivím těm sestrám.Já byla od svých 4let hospitalizovaná, alespon jednou do roka, mamka za mnou nemohla ani na návštěvu, píchali mi denně penicilin, dělali bolestivé vyšetření,brali vzorky kůže, ale zvládla jsem to.
ano měli mít dřív lidštější přístup a neoddělovta matku od dítěte
Crystal87 píše:EvaG píše:no nemyslím si že byhc syna vedla k tomu spíš je o tom jaký dítě má s dr zkušenosti stačí jeden dr co má blbej přístup a je to na světě to že je o rodičícj je blbost já Sebíka velda vždy ve všemu vlastě ani zubaře se nebojí ale prostě od zážitku na ušním má z doktorů strach a z nemocnic tím spíš když se ho pokoušlei napíchnout na kanylu jenže neměl žíly takže asi 5 pokusů.....leželi na něm řval na celou jipku…tak ted mi řekni jakou chybu v přístupu jsem udělal haha to by mě zajímalo…Crystal87 píše:vždy je to o rodičích, u nás taky scény neprobíhají.Petra1239 píše:asi moc velké zkušenosti s dětma nemášEvaG píše:žádná věda v tom neni prostě to tak musí být a hotovo takhle je to u nás a žádný scény neprobíhaji. tohle neni o dětech ale o rodičích.Mějte se tuCrystal87 píše:dělej si na mě oči jak chceš.EvaG píše:
děti hysterické scény v takových případech dělají, ale ty jako matka jsi měla stát a hladit dítě a dát mu očním kontaktem najevo, ne lítost, ale to že to zvládne. Já taky vyváděla když mě brali vzorky kůže, ale moje mamka u toho nemohla být a vždy se to zvládlo.
EvaG píše:Crystal87 píše:děti hysterické scény v takových případech dělají, ale ty jako matka jsi měla stát a hladit dítě a dát mu očním kontaktem najevo, ne lítost, ale to že to zvládne. Já taky vyváděla když mě brali vzorky kůže, ale moje mamka u toho nemohla být a vždy se to zvládlo.EvaG píše:no nemyslím si že byhc syna vedla k tomu spíš je o tom jaký dítě má s dr zkušenosti stačí jeden dr co má blbej přístup a je to na světě to že je o rodičícj je blbost já Sebíka velda vždy ve všemu vlastě ani zubaře se nebojí ale prostě od zážitku na ušním má z doktorů strach a z nemocnic tím spíš když se ho pokoušlei napíchnout na kanylu jenže neměl žíly takže asi 5 pokusů.....leželi na něm řval na celou jipku…tak ted mi řekni jakou chybu v přístupu jsem udělal haha to by mě zajímalo…Crystal87 píše:vždy je to o rodičích, u nás taky scény neprobíhají.Petra1239 píše:asi moc velké zkušenosti s dětma nemášEvaG píše:žádná věda v tom neni prostě to tak musí být a hotovo takhle je to u nás a žádný scény neprobíhaji. tohle neni o dětech ale o rodičích.Mějte se tuCrystal87 píše:dělej si na mě oči jak chceš.EvaG píše:
a co myslíš že jsem asi dělala ![]()
cell píše:
ale sestra není od toho, aby vynášela plné nočníky. Pochopila jsem, že sis zaplatila nadstandard - který je ale v něčem jiném, než si dělat ze sester slouhu (asi to píšu tvrdě, ale z toho mi to tak prostě vyplývá) a regulační poplatky bych do toho vůbec nepletla. Jinak souhlas s Bohunkou
Tak já budu trošku oponovat, u nás na oddělení vynášíme nočníky převážně my. Za prvé musíme vidět jak stolice vypadá a kolik jí tak bylo a za druhé by nám primář dal- od toho tam jsme
. Jinak tedy pokud se charakter stolice nemění a maminka je ochotná(a je jich hodně), tak samozřejmě pár nočníků odnese i sama. Je jasný, že nám to hodně pomůže, protože většinou nestíháme, ale pokud to nejde, tak si nemůžu dovolit říct, že ho neodnesu.
A s odměřeností neporadím. Zaleží také na tom, co bylo ve zprávě, tedy jak to bylo podáno.
Tak to tu vidím na supermatky a nás, hysterky… ![]()
A mimochodem - pochybuju, že pediatr už měl k dispozici propouštěcí zprávu v době telefonátu. Nedělejte si iluze, navíc se dává předběžná propouštěcí zpráva, se kterou se k pediatrovi jde., aby se pediatr něco dozvěděl…
Crystal87 píše:EvaG píše:ano měli mít dřív lidštější přístup a neoddělovta matku od dítěteCrystal87 píše:vidíš a já vzpomínám ráda. Proto nechtěli nikdy, aby matky navštěvovali své děti, protože to bylo jěště horší.EvaG píše:no vidíš a já si třeba pamatuju když jsem byla v léčebně že máma když odcházela tak jsem vždy řvala nalepená na dveřích a to mi bylo asi 5?a to je jediný co si z téhle doby pomalu pamatuju ale pamatuju kdo ví proč že
zase jsme od oddělování matky od dítěte, to chceš říct, že ted to není jiné? Mě se předčasně narodil syn, byla jsem od něj oddělena měsíc. Mě zaráží když vidím matku jak musí odejít, když dítěti berou krev, píchají ouška, proplachují kanálky, takhle dávají dětem na jevo, že je to špatně a že si to nemusí nechat líbit.
Je to můj názor, mě se váš nelíbí tak jak se vám nelíbí můj, jen jsem napsala, že bych dítě zdravé do nemocnice netahala a že se sestrám kolikrát nedivím.
Evo G - od dítěte jsem odešla akorát, když šlo do narkózy.
Nerozumím ti. Srovnáváš, že je to samé, když jde máma na chvíli za dvedře ( a já nechodím) a když tam máma vůbec není?
Pokud by to šlo, tak je jasné, že lepší by bylo zdravé dítě do nemocnice netahat, ale v tomhle případě to v danou chvíli jinak udělat nešlo. Maximálně se mohla rozhodnout nenechat zdravého v té nemocnici celé ty tři hodiny, ale jen tam odvézt dceru a s malým jet zase domů a tam čekat na hlídání. Stejně ale by do té nemocnice alespoň na chvíli musel a i doma už byl v kontaktu s nemocnou sestřičkou!
Docela by mně zajímalo jak bys to ty tedy v téhle situaci vyřešila? Jo už vím, nechala bys dítě rovnou z ordinace pediatra odvézt do nemocnice sanitkou a sama za ním přijela až bys měla hlídání pro mladší a sbalenej toaleťák?
Aladina píše:
Evo G - od dítěte jsem odešla akorát, když šlo do narkózy.Nerozumím ti. Srovnáváš, že je to samé, když jde máma na chvíli za dvedře ( a já nechodím) a když tam máma vůbec není?
já neříkám, že bych ji tam taky nechala, ale prostě mi vadí, to že tam byla ona a jěště k tomu s dítětem, vy byste tam proboha tahali zdravé dítě? Abyste zavazeli a jěště říkali sestrám co mají dělat?
Princess píše:
Pokud by to šlo, tak je jasné, že lepší by bylo zdravé dítě do nemocnice netahat, ale v tomhle případě to v danou chvíli jinak udělat nešlo. Maximálně se mohla rozhodnout nenechat zdravého v té nemocnici celé ty tři hodiny, ale jen tam odvézt dceru a s malým jet zase domů a tam čekat na hlídání. Stejně ale by do té nemocnice alespoň na chvíli musel a i doma už byl v kontaktu s nemocnou sestřičkou!
Docela by mně zajímalo jak bys to ty tedy v téhle situaci vyřešila? Jo už vím, nechala bys dítě rovnou z ordinace pediatra odvézt do nemocnice sanitkou a sama za ním přijela až bys měla hlídání pro mladší a sbalenej toaleťák?
Já bych to udělala tak, že bych jela do nemocnice až bych měla hlídání pro mladší. Toaleťák bych neřešila, dá se koupit v kantýně.