Chování učitelského sboru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14630
26.9.22 09:29
@Venuse777 píše:
@SAJ Vy jste normálně jasnovědka? Podle mých internetových komentářů mě znáte úplně do detailů!! :mrgreen: :mrgreen:
Teď ale doopravdy. Já jsem připravena se bránit vždy, nedělá mi problém říct svůj názor nahlas. Každej máme nějakou povahu :roll:

Až ještě trošku poporosteš, tak zjistíš, že ne vždy je žádoucí všechny svoje názory nahlas ventilovat. Občas je dobré držet hubu a krok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
26.9.22 13:01
@inkakřivák píše:
Na gymplu? Povinná praxe z odborných předmětů? A jakých? Mám gympl a ten se právě od ostatních škol v tomto liší, že nemá odborné předměty. A moje děti gympl mají taky a praxi žádnou neměli. Tak z čeho? Zajímalo by mě to.

Ja mrla na gymplu strojarinu, byl to hokus pokus tehdejdi. Meli jsme povinnou praxi v červnu a 2× o prazdninach behem celeho studia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24746
26.9.22 14:32
@vokishka píše:
Ja mrla na gymplu strojarinu, byl to hokus pokus tehdejdi. Meli jsme povinnou praxi v červnu a 2× o prazdninach behem celeho studia

A před sto lety, kdy já byla na gymplu, nebyly žádné prapodivne predmety. Jo, byla tam poprvé třída " kyberneťáků ", kterou jsme my normální obloukem obchazeli. My ostatní jsme si mohli zvolit buď deskriptivni geometrii, nebo jazyk. Ale to jste ještě nebyli na svete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
26.9.22 15:49
@stock píše:
A před sto lety, kdy já byla na gymplu, nebyly žádné prapodivne predmety. Jo, byla tam poprvé třída " kyberneťáků ", kterou jsme my normální obloukem obchazeli. My ostatní jsme si mohli zvolit buď deskriptivni geometrii, nebo jazyk. Ale to jste ještě nebyli na svete :D

tak nevím, jak jsi stará, ale já mám přes 50, my byli nová koncepce a bylo to tak snad jen dva roky. Deskriptivní geometrii i druhý jazyk bylo povinně. K tomu výběr ekonomika, stavebnictví nebo strojírenství. Museli jsme z toho i maturovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24746
26.9.22 19:28
@vokishka píše:
tak nevím, jak jsi stará, ale já mám přes 50, my byli nová koncepce a bylo to tak snad jen dva roky. Deskriptivní geometrii i druhý jazyk bylo povinně. K tomu výběr ekonomika, stavebnictví nebo strojírenství. Museli jsme z toho i maturovat.

Hodně :lol:, my zadny "novomodernosti " neměli, tedy kromě kyberneťáků, ti byli fungl noví, žádný výběr, já měla latinu a z te jsme maturovat nemuseli, nastesti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
26.9.22 19:40
@inkakřivák píše:
Na gymplu? Povinná praxe z odborných předmětů? A jakých? Mám gympl a ten se právě od ostatních škol v tomto liší, že nemá odborné předměty. A moje děti gympl mají taky a praxi žádnou neměli. Tak z čeho? Zajímalo by mě to.

Já jsem měla ve druháku na gymplu praxi v provozu a ve třeťáku jsem měla dva týdny praxi odbornou, chodila jsem do výpočetního střediska. Bylo to pár let před revolucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
26.9.22 19:46
@vokishka píše:

Jsem podobná věková skupina, měli jsme od třeťáku zaměření buď na ekonomiku, na programování (to jsem měla já ) a pak ještě jedno nebo dvě další, to už jsem ale za ty roky zapomněla. :P
Já jsem maturovala z programování, měla jsem dva týdny odbornou praxi, na které jsem dělala maturitní práci a zrovna dneska jsem vzpomínala, jak jsem klapala příkazy na děrné štítky (můj syn má ve druháku na SŠ programování, tak mě to samozřejmě zajímá). Pak jsem to dala na sál a po nějaké době jsem dostala sjetinu, kde se ukázaly chyby a děrovala jsem dál. To je prehistorie. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
26.9.22 20:52

A co na to říkají rodiče? I když jsi plnoleta, tak pokud funguji, tak to s nimi prober. Žádný normální rodič nechce, aby jeho diteti bezdůvodně nadavali.
Já jako matka bych si minimálně stěžovala. Nadřízený orgán je i školní inspekce (i když vím, ze většinou nic nevyřeší).
Přejít na jinou školu vyridim jako normální řešení.
Já mam u sebe nyní 5 studentů na praxi - a pokud chtějí, tak se mohou hodně věci naučit. Peří je jako partnery a členy týmu. Pokud se objeví někdo, kdo to má na háku, tak myje nádobí… ostatní pečou roastbeef, flambuji, vaří kávy, mixuji drinky…

• Citovat
  • Upravit
2291
26.9.22 20:59
@Kelsey píše:
Od začátku září se nám tady rozmáhá podivný nešvar. Tj. nadávání na učitele, že jsou takoví a vše je zle. Jednou je to ve školce, pak na ZŠ a teď zas střední. Nevěřím ani slovo. To zas našel nějaký troll způsob, jak mít řeči, špinit školství a pořád otáčí téma.

Hele min.rok, jsem dělala AP v ZŠ a opravdu někteří učitelé by neměli mít přístup k dětem a vůbec učit. To, jak se vyjadřovali o rodinách dětí a těch dětech, no, bylo mi z toho zle. Mnoha učitelům chybí empatie, ale mají přece VŠ a to stačí, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
27.9.22 16:30
@PetraMeli píše:
Hele min.rok, jsem dělala AP v ZŠ a opravdu někteří učitelé by neměli mít přístup k dětem a vůbec učit. To, jak se vyjadřovali o rodinách dětí a těch dětech, no, bylo mi z toho zle. Mnoha učitelům chybí empatie, ale mají přece VŠ a to stačí, že? :nevim:

No myslím, že byste koukala, jakým způsobem se o učitelích vyjadřují někteří rodiče, a to kolikrát i před dětmi, které ti učitelé učí. A rozhodně ne vždy je to nějak „zasloužené“. Takže ano, ale špatně je to z každé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová