Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venuse777 píše:
@SAJ Vy jste normálně jasnovědka? Podle mých internetových komentářů mě znáte úplně do detailů!!![]()
Teď ale doopravdy. Já jsem připravena se bránit vždy, nedělá mi problém říct svůj názor nahlas. Každej máme nějakou povahu
Až ještě trošku poporosteš, tak zjistíš, že ne vždy je žádoucí všechny svoje názory nahlas ventilovat. Občas je dobré držet hubu a krok ![]()
@inkakřivák píše:
Na gymplu? Povinná praxe z odborných předmětů? A jakých? Mám gympl a ten se právě od ostatních škol v tomto liší, že nemá odborné předměty. A moje děti gympl mají taky a praxi žádnou neměli. Tak z čeho? Zajímalo by mě to.
Ja mrla na gymplu strojarinu, byl to hokus pokus tehdejdi. Meli jsme povinnou praxi v červnu a 2× o prazdninach behem celeho studia
@vokishka píše:
Ja mrla na gymplu strojarinu, byl to hokus pokus tehdejdi. Meli jsme povinnou praxi v červnu a 2× o prazdninach behem celeho studia
A před sto lety, kdy já byla na gymplu, nebyly žádné prapodivne predmety. Jo, byla tam poprvé třída " kyberneťáků ", kterou jsme my normální obloukem obchazeli. My ostatní jsme si mohli zvolit buď deskriptivni geometrii, nebo jazyk. Ale to jste ještě nebyli na svete ![]()
@stock píše:
A před sto lety, kdy já byla na gymplu, nebyly žádné prapodivne predmety. Jo, byla tam poprvé třída " kyberneťáků ", kterou jsme my normální obloukem obchazeli. My ostatní jsme si mohli zvolit buď deskriptivni geometrii, nebo jazyk. Ale to jste ještě nebyli na svete
tak nevím, jak jsi stará, ale já mám přes 50, my byli nová koncepce a bylo to tak snad jen dva roky. Deskriptivní geometrii i druhý jazyk bylo povinně. K tomu výběr ekonomika, stavebnictví nebo strojírenství. Museli jsme z toho i maturovat.
@vokishka píše:
tak nevím, jak jsi stará, ale já mám přes 50, my byli nová koncepce a bylo to tak snad jen dva roky. Deskriptivní geometrii i druhý jazyk bylo povinně. K tomu výběr ekonomika, stavebnictví nebo strojírenství. Museli jsme z toho i maturovat.
Hodně
, my zadny "novomodernosti " neměli, tedy kromě kyberneťáků, ti byli fungl noví, žádný výběr, já měla latinu a z te jsme maturovat nemuseli, nastesti ![]()
@inkakřivák píše:
Na gymplu? Povinná praxe z odborných předmětů? A jakých? Mám gympl a ten se právě od ostatních škol v tomto liší, že nemá odborné předměty. A moje děti gympl mají taky a praxi žádnou neměli. Tak z čeho? Zajímalo by mě to.
Já jsem měla ve druháku na gymplu praxi v provozu a ve třeťáku jsem měla dva týdny praxi odbornou, chodila jsem do výpočetního střediska. Bylo to pár let před revolucí.
@vokishka píše:
Jsem podobná věková skupina, měli jsme od třeťáku zaměření buď na ekonomiku, na programování (to jsem měla já ) a pak ještě jedno nebo dvě další, to už jsem ale za ty roky zapomněla. ![]()
Já jsem maturovala z programování, měla jsem dva týdny odbornou praxi, na které jsem dělala maturitní práci a zrovna dneska jsem vzpomínala, jak jsem klapala příkazy na děrné štítky (můj syn má ve druháku na SŠ programování, tak mě to samozřejmě zajímá). Pak jsem to dala na sál a po nějaké době jsem dostala sjetinu, kde se ukázaly chyby a děrovala jsem dál. To je prehistorie. ![]()
A co na to říkají rodiče? I když jsi plnoleta, tak pokud funguji, tak to s nimi prober. Žádný normální rodič nechce, aby jeho diteti bezdůvodně nadavali.
Já jako matka bych si minimálně stěžovala. Nadřízený orgán je i školní inspekce (i když vím, ze většinou nic nevyřeší).
Přejít na jinou školu vyridim jako normální řešení.
Já mam u sebe nyní 5 studentů na praxi - a pokud chtějí, tak se mohou hodně věci naučit. Peří je jako partnery a členy týmu. Pokud se objeví někdo, kdo to má na háku, tak myje nádobí… ostatní pečou roastbeef, flambuji, vaří kávy, mixuji drinky…
@Kelsey píše:
Od začátku září se nám tady rozmáhá podivný nešvar. Tj. nadávání na učitele, že jsou takoví a vše je zle. Jednou je to ve školce, pak na ZŠ a teď zas střední. Nevěřím ani slovo. To zas našel nějaký troll způsob, jak mít řeči, špinit školství a pořád otáčí téma.
Hele min.rok, jsem dělala AP v ZŠ a opravdu někteří učitelé by neměli mít přístup k dětem a vůbec učit. To, jak se vyjadřovali o rodinách dětí a těch dětech, no, bylo mi z toho zle. Mnoha učitelům chybí empatie, ale mají přece VŠ a to stačí, že? ![]()
@PetraMeli píše:
Hele min.rok, jsem dělala AP v ZŠ a opravdu někteří učitelé by neměli mít přístup k dětem a vůbec učit. To, jak se vyjadřovali o rodinách dětí a těch dětech, no, bylo mi z toho zle. Mnoha učitelům chybí empatie, ale mají přece VŠ a to stačí, že?
No myslím, že byste koukala, jakým způsobem se o učitelích vyjadřují někteří rodiče, a to kolikrát i před dětmi, které ti učitelé učí. A rozhodně ne vždy je to nějak „zasloužené“. Takže ano, ale špatně je to z každé strany.