Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše:
Nezapomněla sis vzít prášek?
Dokud se TO realizuje na netu, je to dobry. Hlavne at TO nechodi mezi lidi. ![]()
@Ahep píše:
Arineckobobinecko, nepis nesmysly!
Neni treba psat do zprav, nemusis se stydet psat sem ![]()
@arinecka píše:😂
Neni treba psat do zprav, nemusis se stydet psat sem
Ahoj, měla jsem něco podobného. Ja teda při prvním porodu málem umřela, takže si asi umíš představit ten strach. Do toho mi pri porodu praskla děloha, měla jsem XX stehů, no hrůza. Takže strach byl, jestli i vydržím druhé těhotenství donosit. Jenze mě to chytlo tak moc, že jsme se rozhodli, že do toho prostě pujdeme, podařilo se. Celé těhotenství bez problémů, chtěli teda, že mi udelaj císaře, kvůli té prasklé a sesite děloze, nechtěla jsem. Chtěla jsem rodit normalne a porod byl oproti prvnímu procházka růžovým sadem. Sice větší bolesti v krizi atd, ale hrozně rychlej. Kontrakce asi 3 hodiny a porod? 8× jsem zatlacila a byla venku
jsem nesmírně šťastná, že jsem se tak rozhodla a sla do toho. Mám dvě holky po 5,5 letech od sebe. Miluju je a neumím si už představit., ze bych mela mit jen jednu. Jsem šťastná, že jsem se pro druhou rozhodla a nenechala jsem se zastrašit. I když, je pravda, že jsem měla takový strach, že se mi i celý těhotenství zdálo, že při porodu umírám, a taková divné a hnusně sny, ty jsem si ale přivodil právě tím strachem. Ale zvládla jsem to přesně jako při prvním. Pokud si dítě opravdu přeješ, jdi do toho a svěř se svému doktorovi, on ti bude,, nebo měl by,, v celém těhotenství pomáhat zahanet ten strach z dalšího porodu. Me hodně gynekolog uklidnoval. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, měla jsem něco podobného. Ja teda při prvním porodu málem umřela, takže si asi umíš představit ten strach. Do toho mi pri porodu praskla děloha, měla jsem XX stehů, no hrůza. Takže strach byl, jestli i vydržím druhé těhotenství donosit. Jenze mě to chytlo tak moc, že jsme se rozhodli, že do toho prostě pujdeme, podařilo se. Celé těhotenství bez problémů, chtěli teda, že mi udelaj císaře, kvůli té prasklé a sesite děloze, nechtěla jsem. Chtěla jsem rodit normalne a porod byl oproti prvnímu procházka růžovým sadem. Sice větší bolesti v krizi atd, ale hrozně rychlej. Kontrakce asi 3 hodiny a porod? 8× jsem zatlacila a byla venkujsem nesmírně šťastná, že jsem se tak rozhodla a sla do toho. Mám dvě holky po 5,5 letech od sebe. Miluju je a neumím si už představit., ze bych mela mit jen jednu. Jsem šťastná, že jsem se pro druhou rozhodla a nenechala jsem se zastrašit. I když, je pravda, že jsem měla takový strach, že se mi i celý těhotenství zdálo, že při porodu umírám, a taková divné a hnusně sny, ty jsem si ale přivodil právě tím strachem. Ale zvládla jsem to přesně jako při prvním. Pokud si dítě opravdu přeješ, jdi do toho a svěř se svému doktorovi, on ti bude,, nebo měl by,, v celém těhotenství pomáhat zahanet ten strach z dalšího porodu. Me hodně gynekolog uklidnoval.
Tak to tě tedy opravdu obdivuji, že jsi do toho šla. Klobouk dolů. To já bych po takovém zážitku asi už neměla na druhé odvahu ![]()
Já jsem zjistila, že je vše jenom o hlavě, jak si to člověk nastaví. Pokud budu nadávat, jak se nevyspím, že to nezvládám, mám bordel atd, tak to stojí akorát za ho.no…ale když jsem změnila myšlení a najednou si začala užívat syna, život kolem sebe a přestala pořád chtít to, co zrovna nemám, tak se rázem žije veseleji. Je to teda boj s mou povahou
,ale snažím se. No a právě jak malý roste a roste, tak najednou si uvědomuji, že brzy nastane doba, kdy mě nebude potřebovat a mne začne být líto, že jsem neměla druhé dítě, ale už budu stará koza, že jo
Zatím je mi 30, času mám pořád ještě dost. No deluju za tip, proberu to i s gynekoložkou, ona je milionová, hrozne super ženská. A ty si užívej svoje princezny ![]()