Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počkala bych ty 2 roky a pak by se vidělo. Stejně počítej s tím, že za 2 roky to 100% nebude. Po škole ještě tak 2 roky, aby se zaběhl v práci atd. Mě je 20, přítel má 23 a cekame planovane mimco, ale kdyby pritel nemel dobre placenou praci a svuj barak, tak by jsme do toho nesli. Neni to sranda zabezpecit rodinu a pokud by pritel studoval, fakt si nedokazu predstavit jak by jste to financne zvladali
a nebo najít jineho chlapa, nektery fakt nechce decko ani ve 40 a s tim nic nenadelas
Tý vogo, doufám že můj kluk na studiích nenatrefí na podobné jelito. Jasně že s tou 40 přehání, ale zřejmě chce naznačit, že rodinu založí, až bude schopen ji uživit.
@Dooma píše:
Ahojdamoc bych chtěla mimčo, ta touha je tak veliká. Ale přítel studuje, a studovat ještě dost dlouho
Je mi 21 jemu 22. Kdybych náhodou otěhotněla tak mi řekl, žeby se zabil, prý lepší než aby si zkazil život. A nebo by mě poslal na potrat…A nebo by mě prý jeho rodiče poslali, teda aspoň tak mi to říkal…Ale já bych na potrat nikdy nešla, a ani mamka by mě nepustila… Když jsem mu řekla že chci první mimčo max v 25 tak mi na to odpověděl že ani ve 40 není pozdě…ach jo proč nechápe to že pro ženské tělo to není dobré… Známá mi radila abych, až přítel bude ING to je za 2 roky, otěhotněla… A léčitel mi řekl že se na jeho studium mám vykašlat… co si o tom myslíte? :/
nezlob se na mě, ale neznám chlapa, který bych chtěl ve 22 dítě. Prostě je ještě „dítě“ sám a není se čemu divit. Vyjímek, které to zvládly, je hodně málo.. Bud si najdi staršího, nebo vydrž s tímto a prostě počkej, až k tomu dospěje ![]()
@Nikolllet tak k miminku gratuluju
a jasný uvidíme
jen doufám že časem změní názor ![]()
@Dooma Holka po přečtení tvých příspěvků mě napadá jen jedno: DOSPĚJ. MIMINKO NENÍ PANENKA.
Tvé úmysly a úvahy mi přijdou dost sebestředné a nevyzrálé.
Jestli chceš to miminko, tak si najdi nějakýho stejně smýšlejícího magora, tvůj partner je totiž člověk stojící nohama na zemi. A v tom je mezi vámi diametrální rozdíl.
@Dooma píše:
@Daduka ano je mi to jasnévšak si ještě počkám..touha půjde stranou
@Anatalia když on chce i doktorát a ten je na další 4 roky :/ ale něco říkal žeby to studoval dálkověkdyby to byli jen ty dva roky, tak to neřeším
Kdyby po mě chtěla holka během studia dítě, musel bych se vážně nad naší společnou budoucností zamyslet, protože by si zjevně nebyla položila otázku, z čeho to dítě živit.
Mladému se nedivím, že myslí především na studium, do kterého patří i ta doktorantura. Hlavně si uvědom, že nikde není jistota, že spolu tak dlouho vydržíte - tak to zkrátka v životě chodí, jste oba mladí ![]()
@Dooma ale on nezmeni nazor!!! Nektere nazory se nemeni. Muj muz chtel dite ve 40-ti, bude ho mit ve 34, protoze pak bych uz byla asi neplodna
ja ho ale chtela taky pozdeji po 30-ce, tak nam to vyhovovalo obema. Garantuji ti ale, ze kdybych na sveho chlapa tlacila pred 30-kou, tak by se se mnou bud rozesel nebo se o dite nezajimal. A z toho, co pises, bude tvuj chlap podobny. Podle me nema cenu mit s takovym chlapem dite pred jeho 30-kou. Nedelej si iluze, ze se zmeni
v techto podstatnych vecech musite mit od zacatku stejny nazor.
@Dooma píše:
Jasný tak já ho chápuale snad by se smířil s tím kdybych nedejbože otěhotněla… moc dobře ví žebych mu neudělala žádnou sviňárnu ale taky ví že antikoncepce není 100%
takže tak
samozřejmě že počkám, ale snad mě nenechá čekat tak moc dlouho… to bych ho asi trefila.. :p Přítel je moc hodnej
chová se ke mě jako k princezně, jen toto je taková malá chyba a pak ta dlooouholetá škola a dálka mezi námi…
z té dálky mě jednou asi jebne
nespoléhej na to - dřív nebo později by mu to začalo vadit, věř tomu.
@Dooma píše:
Jasný tak já ho chápuale snad by se smířil s tím kdybych nedejbože otěhotněla… moc dobře ví žebych mu neudělala žádnou sviňárnu ale taky ví že antikoncepce není 100%
takže tak
samozřejmě že počkám, ale snad mě nenechá čekat tak moc dlouho… to bych ho asi trefila.. :p Přítel je moc hodnej
chová se ke mě jako k princezně, jen toto je taková malá chyba a pak ta dlooouholetá škola a dálka mezi námi…
z té dálky mě jednou asi jebne
Chraňte se tak, aby to bylo tak, že otěhotnět nechceš.
A ještě vztah na dálku a ty chceš dítě?! ![]()
A to, že ty pracuješ? Máš práci, která uživí nejen tebe, ale i dítě a všechny jeho potřeby? Máš dostatečné vzdělání a praxi, aby si našla práci i po RD? Případně smlouvu takovou, aby na tebe čekali (i když to taky není 100% jistota, že se budeš mít kam vrátit).
@blumen no já bych chtěla max v těch 25 to je nejideálnější žj… a pokud chtít nebude tak dýl jak ve 30 se mi opravdu rodit nechce, nebo určitě ne první dítě ![]()
@Dooma no jo, ale on bude jeste studovat, nemyslim si, ze behem studia s kamarady zmeni nazor… Kamaradi budou radit uzivat si - znam to od brachy
proste bych se nespolehala na to, ze zmeni nazor. Bavili jste se o tom, co by delal, kdyby nastala nehoda?
To by te fakt poslal na potrat? Nevim, zda bych mohla byt s nekym takovym ![]()
@zvidavajanca pokud bych byla v té práci co jsem tak tam to je tak že po RD berou zpět
i teď mi to paní ředitelka říkala, pač nám tam otěhotněly 4 kolegyně dá se říci najednou, a vlastně musí jít hned na neschopenku
praxe moc nemám, ale sbírám jí.. a studia mám plný zuby… ![]()