Tcháni - cítím se uražená - právem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kalamajka123
2.2.10 22:05

Nejhorší je,že on si to vůbec neuvědomuje - že mě urazil - oni se tak prostě k sobě v rodině chovají (on,jeho dcera,bratr - jsou na sebe jak psi - neustále se přetahují,kdo má čeho více a kdo komu co dluží..) a bere to jako normální! :pocitac: Prostě je takový - pořád ryje do manžela jak navrtal houpačku,jaký lije olej do auta,kudy jsme jeli - on prostě dělá vše nejlépe…! - a já to prostě nevydržím do nekonečna poslouchat a opatrně za manžela bojovat,že je to naše věc jak to navrtal - houpačka se houpe,auto jezdí… :zed: Prostě v tu sobotu papiňák rupnul - a bylo,ale zdaleka jsem nepředvedla 100% co dokážu… :oops:
Děcka - já jsem na něho už normálně alergická!! Chce to pauzu… :oops: Jenomže oni přijdou zase už zítra :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
18305
2.2.10 22:13

Kalamajko, zachovej klid! Jeden z mála chlapů na tomto fóru tě podporuje psychicky a rád by ti naznačil, jak se o tchána postarat. Problém je v tom, že se to týká cestování a stálo by to několik desítek tisíc korun…

Tvůj tchán si stěžuje, hudruje, nadává… Dopřál bych mu poznání cizích krajů. Existují zážitkové agentury, které začínají vozit turisty do „komunistických skanzenů“ - Kuba, Severní Korea… Konkrétně Kim Čong-il obvinil prý minulý týden ve své televizi „zlé imperialisty“, že z humanitární pomoci pro jeho lid zadržují především jedlý olej… takže si tu svou rýži nemají čím omastit. Desetileté děti tam viděly maso jenou v životě… Věřím, že tchánovi by se v takové „zemi, kde zítra znamená už včera…“ určitě líbilo. Zvlášť když nadává, jak se tady v tom kapitalismu máme špatně.

A jak jsem slyšel, tak Kuba a Venezuela nedávno vyhlásily, že přijmou s otevřenou náručí každého emigranta ze zemí s „kapitalstickým zřízením“…

Zkus se o tom tchánovi u oběda zmínit. Ale opatrně,ať mu nezaskočí…
Ufff, skoro se stydím, že jsem chlap… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.2.10 22:37

Řekla bych mu,když by narazil na peníze,že nelze srovnávat nesrovnatelné.Každý má své hodnoty,priority v nákupech a nejde říct,co je dobře a co špatně.Nejde udělat nějaký metr,kolik kdo za co utratí.Prostě bych tuto diskuzi přešla.
Ty se cítíš uražená,žere tě to,přitom on už si nejspíš ani nevzpomene-tak se netrap,hoď to za hlavu a dělej že jde život dál.
My jezdíme ke tchánovcům na oběd v neděli.Ale tak nějak když vidím něco v akci,tak to koupím i tchyni a peníze si v žádném případě nevezmeme,i kdžy nám je nutí.Něříkám ,že pořád něco vozím,ale čas od času.Třeba když vidím cihlu,tak vezmu celou a přivezeme jim jí.Nebo v Makru párky…
Na obědy bych jezdila dále,pokud vás zvou-tím že budeš uražená,pojedete až po obědě,tak zbytečně rozpoutáváš boje.Vím,že jsi v právu,ale ne vždy je žádoucí za pravdu bojovat do úmoru.Už jsem zjistila,že někdy je lepší se na to vykašlat a je člověku lépe-u věcí,které nejdou změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.10 23:10

Teda, kalamajko- neříkej mi, že oni mají menší důchod než ty mateřskou???
Vždyt z mateřské by se teda moc žít nedalo…jsem si při čtení tvých řádků vybavila, jak jsem párkrát šla v létě s kočárkem do obchodu, tesco, nebo kaufland, před ním plno bezdomovců, kteří somrovali peníze na chlast a cigára…a že nemají kde chudáci bydlet a nemají práci a peníze…tak jsem jim vždy odpověděla, no vidíte, tak to jsme na tom stejně, ale já musím vždy sehnat i peníze pro dítě…vždy na mě koukali jak na blázna…

tím se omlouvám za trošku odbočení…

ale troščku i vím, jak se cítíš, protože přítelova rodina je totéž…jezdíme tam teda ne tak často, ale i tak tam vždy celý víkend poslouchám, jak jsou na tom špatně, hlavně teda, jak oni Slováci jsou na tom špatně, kdežto my Češi máme na vše…

ale jinak přítelův otec pije jak duha a na to maj vždy, tak to mě vytáčí nejvíc..a hlavně jejich topení elektřinou pánu bohu do oken, místo aby postupně našetřili na nový okna a vůbec maj napůčováno bůh ví kolik, ale nevšimla jsem si, že by kdy měli něco nového…

a proto píšu i raději jako anonym…

• Citovat
  • Upravit
8935
3.2.10 07:01

Ono pojem zda peněz je málo nebo dostatek je relativní.Každý má jiné potřeby a jinak umí šetřit.
Tchánovci mají dohromady 16 tisíc-a tchyně říká,že je moc spokojená,že kdyby to takhle zůstalo ve zdraví ještě dlouho,tak není nač si stěžovat.Oni nejsou nároční,nemají tendenci si kupovat nějaké drahé věci,oblečení a boty koupí u vietnámků,necestují…Mě by to sice nevyhovovalo,ale oni jsou opravdu spokojený.Mají spousty známých,posedí na kafíčku,občas jedou na nějakou předváděcí akci…
Takže proto bych se s nikým nepouštěla do diskuze,kdo kolik má a zda je to hodně nebo málo,protože ta hranice vlatně neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalamajka123
3.2.10 08:32

Anonymní- jasně,že má důchod větší jak já RP - dohromady mají na měsíc přes 20 tis. - jenomže přesně jak to tu někdo psal - pro někoho je málo i 50 tis. někdo je šťastný s 15tis.
Měli byste vidět jak zůstal čučet,když jsem mu řekla,že jdu na rodičák na 3 roky - hnedka proč nejdu na 2,že budu mít více peněz - nedokázala jsem mu vysvětlit,že i těch 7600 je pro nás dostačujících (po určitých opatřeních…) pokud manžel poplatí ze svého platu vše ostatní a tohle + kousek budeme mít na jídlo a tak…a že už na 2 nechci,ptž na 2 jsem šla záměrně,ptž jsem věděla,že chci hned druhé a teď si je chci užít…(pracovat budu do konce života,děti jsou malé jenom chvíli…) je prostě jiný a jiný nebude…

Jiříku - ty mě bavíš…ale super vědět!! :wink:

• Citovat
  • Upravit
15319
3.2.10 09:07

Chodila bych zásadně až po obědě, kvůli manželovi bych našla nějakou výmluvu, proč nejdeme na oběd a chtěla po něm, aby to tlumočil sám, jsou to jeho rodiče, tak ať si to vyřídí.
A pokud by zvali dál, tak při obědové návštěvě bych vzala něco na revanš, pokud pijou kafe, tak obligátní kafe, nějakou pozornost, něco, co tak nějak vyrovná peníze za váš oběd, abyste jim tím zavřeli pusu pro případné argumenty proti vám.
Provedeno taktně to nepoškodí vztahy mezi vámi, předpokládám, že vycházet s nimi chcete v pohodě i dál. Že se moc nesnaží tchán je škoda, jenže ono to tak bývá, asi má pocit, že ti mladí se musí přizpůsobit jemu. :roll: Že to má být vzájemné někteří nechápou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.2.10 09:49

Myslím, že tím jak si si rýpla do financování jídla jsi ho naštvala tak plácnul první co ho napadlo - s tím obědem..Prsostě je obrana - útok..Jako malý harant..
Podle mě mu ani tak nevadí že jste se u nich najedli, to by vás nezvali, že ano?
prostě jen tak vypálil první co ho napadlo, aby obhájil to plýtvání na jídlo a aby se nemusel vzdát sádýlka apod.. :mrgreen:
Neber si to tak.. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
3.2.10 09:57

Já mám stejnou tchyni,můj manžel je jedináček,a jediné čeho se opravdu dost bojím,že přijde den,kdy se o ni budu muset starat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
3.2.10 10:09

boože tyhle „masáci“ :cert: a jejich stravování… když on nechce jíst vaše jídlo a posmívá se mu, tak bych to otočila… štourala bych se v jejich jídle nechávala schválně mastný apod. mámee něco podobnýho, ale s mýma rodičema… oni maj záchvaty smíchu že si myslim že přítele nakrmim např. těstoviny s brokolicí a já jim to vracim že aspon nebudeme v 50 vypasený s vysokym tlakem jako oni… ale to je taky o tom co si můžeš dovolit říct no… a na oběd bych chodit nepřestala, když to máte zavedený, at nejsi „rozvraceč“ :-D ono by jim asi stejně nedoslo proč nechodis ne? jen bych třeba přinesla jak už tu někdo psal třeba kafe, salám, bomboniéru, kuře apod. at jim teda ten rozpočet obědem nenabořujete :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.2.10 10:44
Jura007 píše:
Kalamajko, zachovej klid! Jeden z mála chlapů na tomto fóru tě podporuje psychicky a rád by ti naznačil, jak se o tchána postarat. Problém je v tom, že se to týká cestování a stálo by to několik desítek tisíc korun…

Tvůj tchán si stěžuje, hudruje, nadává… Dopřál bych mu poznání cizích krajů. Existují zážitkové agentury, které začínají vozit turisty do „komunistických skanzenů“ - Kuba, Severní Korea… Konkrétně Kim Čong-il obvinil prý minulý týden ve své televizi „zlé imperialisty“, že z humanitární pomoci pro jeho lid zadržují především jedlý olej… takže si tu svou rýži nemají čím omastit. Desetileté děti tam viděly maso jenou v životě… Věřím, že tchánovi by se v takové „zemi, kde zítra znamená už včera…“ určitě líbilo. Zvlášť když nadává, jak se tady v tom kapitalismu máme špatně.

A jak jsem slyšel, tak Kuba a Venezuela nedávno vyhlásily, že přijmou s otevřenou náručí každého emigranta ze zemí s „kapitalstickým zřízením“…

Zkus se o tom tchánovi u oběda zmínit. Ale opatrně,ať mu nezaskočí…
Ufff, skoro se stydím, že jsem chlap… :oops:

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Super, díky Ti za pozvednutí nálady… :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
5.2.10 15:41

Kdyby mi někdo vyčetl,že ušetřím peníze díky tomu, že chodím k němu na oběd 1× v týdnu, tak bych tam prostě už nešla. Pokud by se divili, proč tam nejdu, tak bych jim to řekla na rovinu a dokud by se neomluvili, tak by mě tam neviděli. A jestli by se můj postoj nelíbil manželovi, to by bylo to poslední, co by mě mohlo rozhodit. 8-)
Moje matka také něco podobného zkusila, když mi dávala pravidelně ze zahrádky zeleninu a jednou mi něco řekla,tak měsíc jsem od ní nepříjmula ani bramboru, i když mi něco poslala, vrátila jsem ji to zpět a pak už si žádné výtky nedovolila. Takže takové výtky trastám já, že nic nepříjímám, popř. nechodím. :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
5.2.10 16:59

Tak tak souhlas s Yvonne. Vyprávěla mi moje mamka, že to samé se jí stalo před třiceti lety… tcháňata si stěžovali na málo peněz a že je to kvůli tomu, že je zvou každý víkend na obědy a přitom co mohli to dávali dceři v taškách a našim nic. Tak se mamka naprdla a už nás tam nikdo na obědě neviděl (to jsem byla mimino). Nejlepší obrana je se s nima nevídat. Podle mě tvůj tchán už začíná mít projevy nějaké nemoci, lidi co mají alsheimera jsou někdy hodně zlí.
Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jirka13
21.11.13 22:53

nojono

Holka sice nejsem ale to bych si teda taky líbit nenechal, není schopný se uskromnit a za tvoje rady ti ještě naloží, vůbec bych je neřešil abud bych tam chodil až po o a nebo prostě jen někdy, takový člověk ti to stejně vpálí vždy kdyz se mu to bude hodit, rozhodně bych si z toho hlavu nedělal chtěj být navenek za ty dokonalí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová