Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Ivčo,jsem se chtěla zeptat jak dlouho si brala Clostík,po kolika baleních se vám to podařilo.Mám docela strach,Dr říkala,že ještě měsíc a když to nepůjde tak půjdu na laparku.Prý ovulku mám,takže tam asi problém nebude.Hodně tady psali,že jim pomohl napoprvé nebo hned další měsíc a u mě asi nic,tak mám z toho docela depku.Jinak jsem už začla slabě krvácet,takže asi mimi nebude.
Palunko, to mě moc mrzí, ach jo
. Mě se povedlo otěhotnět jak v prním, tak ve druhém případě po druhém balení Clostíku. A nechceš se opravdu objednat do toho CARu, proč se toho tak bojíš? Já bych do laparky asi nešla, bojim bojim.
Jako nebojím se toho,akorát jsem se nechtěla už do ničeho takového pouštět,když už mi za chvíli končí ta mateřská,já myslela,že když jsem otěhotněla poorvé bez pilulek tak že teď to půjde.Akorát nevím co se mohlo za ty 3 roky stát,že to najednou nejde.
Palunko, vždyť stejně bereš pilulky, jen by se tě v CARu líp vyšetřili a pohlídali. No, to se někdy stává, že první dítko v pohodě a druhé ne a ne přijít. Ale ono se zadaří, neboj.
Ahojky Ivčo tak co, jak se vyvíjí těhu
Já jdu dnes na gyndu,to moje špinění trvalo den a pak přestalo,stále se krvácení ještě nedostavilo.Dnes mám 16 dní zpoždění.Testy už jsem raději nedělala a počkám co mi Dr řekne.
Ivčo tak těhu nejsem a prý to vypadá tak,že chyba není asi ve mě.Teď už mi dorostl další folík a sliznice je taky vysoká,takže je to asi v manželovi nebo mám neprůchozí vejcovody.Píchla mi agolutin tak snad už to příjde.Od příštího měsíce jdu do Caru,tak snad už to dobře dopadne.
Palu, jejda, to mě mrzí, teda. To jsem moc ráda, že jsi se rozhodla pro ten CAR, alespoň vás tam pořádně vyšetří, uvidíš, teď se budou dít věci a pohne se to zase ku předu! Já jsem byla v pondělí na ultrazvuku, tak máme
a 16 mm, vše prý vypadá dobře. Teď mě čeká za 3 týdny další ultrazvuk a potom testy.
Tak to moc gratuluju
,já jsem se teď objednala takže jdeme na pohovor 16.5.Akorát mám strach jek nás to vyjde finančně.DR mi říkala že na měsíc tak 10 000 Kč.Doufám,že nám pomůže to co jsi měla ty a nebudem muset tolik platit,to bychom utáhli možná 3 krát a museli bychom s tím skončit
.
Ahoj holky,nevím jestli tady můžu položit dotaz,ale už jsem zoufalá,tak potřebuji podporu.Mám diagnozu PCO,za sebou 2 pokusy IVF,laparoskopii a nyní několik cyklů s Clostilbegytem.Už to vypadalo nadějně,když vaječníky konečně začaly asi 3 cykly reagovat.Nyní ale po prohlídce je tento cyklus úplně bez reakce.Nemí někdo podobné zkušenosti? Nevím,zda ještě doufat v ten Clostil. nebo jít na třetí pokus IVF.Prosím o každou radu.
Ahoj holky,doktorka mi napsala Clostík na 3mesice.bez ultrazvuku.prý na zkoušku.snazime se 2roky.zacnu ho brát poprvi ted v kvetnu.snad pomuže
Veronika: Tak já ti asi moc nepomůžu já Clostík brala dvakrát a nic.
Pokud máte finance šla bych znovu na IVF.Mě vaječníky reagují dobře ale otěhotnět mi nejde.Nemáme to jednoduché
.Ivče se to třeba podařilo bez IUI samo,takže třeba by ten Clostík pomohl,ale moc tomu nevěřím.Já byla celá natěšená když jsem viděla reakce na to ,že druhým pomohl.
Palunko, děkuju moc, neboj, taky vám to brzy vyjde. Peněži se zatím nestresuj, uvidíte, až vás vyšetří, potom se budete bavit o možnostech léčby. Já si myslím, že bude stačit IUI a tam finance opravdu řešit nemusíš, já nedoplácela nic, jen pár kaček za Clostík. U IVF je to podstatně jiná liga, ale inseminací se většinou začíná, to už by vám to muselo vyjít nějak hodně blbě, aby to neklaplo.
Helčo, bez ultrazvuku, Pregnylu atd. mi to přijde skoro škoda to do sebe cpát. Já jsem prostě pro CAR, kde jsou odborníci, pořádně oba partnery vyšetří a vše si ohlídají. Já bych do léčby u klasického doktora moc nešla. Ono Clostík není nic moc zdravého. Víš kolikátý den cyklu a jaké dávky budeš brát?
Veru, osobní zkušenost nemám, ale slyšela jsem, že některé holčiny přestaly na Clostík reagovat. Co zkusit stimulaci něčím jiným, inejkce jsou prý navíc šetrnější než Clostík.
Ivča78: Klidně bych zkusila ty injekce,ale ty nemůže normální gynekolog dávat.Je to jen při IVF,nebo o něčem víš. Děkuji za názor
Veroniko, tak proč nezkusíš CAR? Nedávají se jen při IVF, v CARu mi je nabízeli i u inseminace, což není nic jiného, než „vylepšený“ sexík
.
Ivča78: Chodili jsme na spec.kliniku v Brně,nevím co je CAR,doporučíš mi něco konkrétně v Brně.Budu Ti moc vděčná.