Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Palunko, já mám rozumného chlapa, vzal to úplně v pohodě. Mě teda můj gyndař léčit naštěstí nezkoušel, a když jsem za ním došla, že se nám rok nedaří, tak mě sám hned dal žádanku do CARu. Tenkrát mě tím hrozně zaskočil, ale dneska jsem mu za to hrozně vděčná. U nás je problém u mě, manžel je v pořádku. Ale vysvětli chlapovi, že chodit do CARu není žádná tragédie, je to pro vás naopak výhoda, že jste se tam dostali. Uvidíte po první konzultaci. Oni vás tam pořádně vyšetří, pohlídají a i potom v těhu tam budeš chodit na screeningy a tak. Já jsem to brala jako velkou výhodu, že tam jsem.
Tak já jsem taky radši,že tam jdem,myslím,že když se tomu lékaři budou věnovat tak to půjde.On má strach z toho spermiogramu,vůbec tam nechce,říkala jsem mu,že to nic není,ale stydí se nebo co
Fakt,nejhorší je, že já chodím na gyndu pomalu co týden a on nemůže jít na vyšetření ani jednou a dělá kolem toho takový rozruch.Já už jsem z toho bezradná,on dítě chce,ale udělat pro to nic nechce a nakonec řekne,že si za to můžu sama.
Palunko, řekni mu, že z toho vůbec nemusí mít strach, bude tam sám, dle vyprávění manžela tam mají časopisy a videa, může si tě tam vzít i sebou. Já tam tedy nikdy nebyla. Vím, že někde dovolí i ten odběr udělat doma, ale u nás v CARu nám to nenabízeli a my se na to ani neptali, protože s tím neměl naštěstí manžel problém. To víš, je to chlap a má strach, aby nekleslo jeho ego, nedejbože kdyby mu řekli, že je problém u něho.
To je fakt,najednou mi začal říkat,že jestli je chyba vněm tak on za to přece nemůže…Hned se začal hájit.Ale najednu stranu bude dobře když zjistí,že chyba je třeba i v něm,alespoň se nebudu muset dál užírat,že za to můžu jen já
No jsem zvědavá jak to dopadne,doufám,že to bude jen na IUI a ne hned IVF,teď bychom na to stejně peníze neměli,takže bych na to šla až tak na podzim.Říkala jsem si,že kdyby nám to ani po jednou IVF nevyšlo,tak to nechám tak,jedno dítě už mám a třeba se nám to povede neplánovaně někdy samo…
holky muj manzel to vzdycky okecal ale vzdycky tak sel.i u nas v caru muze to chlap udelat doma ale nedoporucuji to,protoze u prvniho spermiogramu to manzel udelal doma a do hodky to tam musis dovest tak to tam dovezl a spermiogram byl spatny,za 3 mesice to opakovalo jen stym ze to manzel udelal primo tam a bylo to ok normospermie coz je dobry.pri iui jsme meli 55 procent pohyblivosti.jinak problem je take u mne bud mi vajicka nedozraji tak jak by meli a nebo ovulka neni vubec.ale s lekami vse jde,takze ho palunko musis pekne doma zpracovat.
Jo to já se snažím,ale je tvrdohlavej.Víceméně se kvůli tomu pořád hádáme,mám strach abychom se nechytli i v tom CARU.Tak snad on bude zdravej,protože jinak to s ním bude asi k nevydržení.
palunko to by zasahlo kazdyho chlapa kdyz zjisti ze je neplodnej,ale uvidis bude to u vas ok.ja jsem tedy s manzelem do caru nechodila vzdycky jsem sla sama ale neboj taky jsme kvuli tomu nekolikrat chytli a vzdycky to bylo ok.
Já vím my tam jdeme oba kvůli tomu pohovoru,když jsem se o tom bavila s doktorkou,tak je to prý lepší.Prosim tě on se stydí i za to,že si má vzít v práci volno.Dovolenou mu dát nechtějí a on na propustku jít nechce,protože by si někdo mohl přečíst razítko kde jsme byli.
tak ti drzim palecky at to dobre dopadne.taky se musim objednat do caru pro nejakou hormoni at muzu zase pristi mesic mit ovulku a bude iui.jinak ja jsem v dobe cekani dneska jsem 8den od ovulky a jinak 24dc jeste chvili musim pockat.
Palunko, určo bude stačit IUI, však už jedno dítko doma máte a přirozenou cestou. To víš, že oni vám budou vyprávět i o IVF, ale nenechte se do ničeho natlačit, přeci jenom z toho mají daleko víc peněz a IUI pro ně není tolik zajímavé. Mě prostě IUI vyšlo a věřím, že to má smysl. Držím moc pěsti.
Ahoj všem, mám dotázek. Máme problém s otěhotněním (to asi znáte
) a tak jsme skončili v CAR. Doktor mi napsal clostilbegyt, který jsem poctivě brala 5-9 DC. Dnes jsem byla na kontrole a Dr. mi sdělil, že sice jsme podpořili folikuly, ale mám díky clost. nízkou sliznici. Je to možný, že je to takhle protichůdný? Máte někdo zkušenost?
Hababa, to je hodně běžné, Clostík bohužel takhle negativně na sliznici působí, kolik jsi měla mm? Mě se podařilo otěhotnět i při 6 mm. V CARu ti ji mohou pomoci zvýšit užíváním Estrofemu, ten ti nedali? A zkus si každý večer dát skleničku červeného vínka, po něm prý taky sliznice narůstá
.
Jo,jo taky si to tak nějak myslím,asi je nejlepší říct narovinu,že na to teď nemáme a že bychom zkusily IUI.
To je dobrý holky vy tu řešíte sliznici a já mám zase opak,sliznice vysoká 11 mm,ale vždy DR. nevidí folíky,tvrdí že jsem už po ovulaci.Že by to u mě bylo naopak a rostla sliznice a folíky ne???