Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky ,ivco
verco ja chodim v brne do caru a jsem spokojena urcite bych ti to doporucila,urcite ti pomuzou.ja chodim take ale u mne je problem ze nemam ovulku bez leku vubec.jinak u nas vse ok a stejne se nam nedari.jaky jsi mela davky toho clostiku? divej ja tenkrat mivala davkovani 1-0-1 a to jsem mela jen jeden folik.tedka prez car 1-1-1 a foliky byli dva dominatni a treti mensi zda dorostl mensi nevim ale ovulka probehla,ale brala jsem jen clostik tento mesic.ale hodne holkam zabrala iui.a kam jsi chodila do toho zarizeni?
hanka1120: Chodila jsem v Brně na Unicu.Mně Clostík celkem pomáhal asi 3 cykly,ale ted ten poslední nebyla žádná reakce,tak nyní budu mít zvýšenou dávku a pak už asi jedině ten CAR.Tam ale rovnou IVF,nebylo mi nabídnuto injekce bez IVF.
verco vsak unica je ve skratce car.ja teda chodim na obilnak,a mate nejake vysetreni hotove? pred ivf se vjetsinou jeste dela inseminace je to bezbolestni rychly zakrok hodne holkam to pomohlo a nic to nestoji.6 krat za rok to plati pojistovna.s injekcami muzes i do inseminace a holky rikaji ze reakce s injekcama byvy hezka.
Hani,mám za sebou 2 neúspěšné pokusy IVF na Unice.Inseminaci tam neprovádí a ani mi nebyla doporučená.Nyní budu doufat v ten Clostík a připravovat se na třetí pokus. Díky
Hani,já mám údajně PCO a bez stimulace neovuluji.Mám za sebou i driling vaječníků,a pak to opravdu vypadalo asi 3 cykly nadějně.Ten poslední ale vůbec ne.Nyní mám ještě na 2 cykly ten Clostík ve zvýšené dávce a pak už jen CAR. Manžel je úplně v pořádku. Napadla mě i akupunktura nebo něco alternativnějšího.Myslím,že to přece není tak závažný problém,nechce se mi na IVF. ![]()
a kdyz jsi byla dvakrat na ivf jak jsi reagovala a kolik jsi zavadela embriek? ja take bec clostiku neovoluji.
Hani,při prvním pokusu odebrali jen 2 vajíčka a pak zaváděli jen jedno embrio.Druhý pokus byl zmařený,mám sklon k hyperstimulaci a přesto,že odebrali několik vajíček,ani jedno nebylo použitelné.Už je to trochu na hlavu,řešíme to přes 2 roky a pořát jen doufám
verco presne tohodle ja se bojim ze bude malo vajicek .my se snazime 3 roky.a taky mne ceka jeste jedne iui a na asi v srpnu ivf
Hani,a myslíš,že bych měla zkusit třeba inseminaci na jiné klinice? Nevím proč mi to nedoporučují,prý je to hodně málo úspěšné.Nemáš zkušenosti třeba s nějakou přírodní léčbou? Já už vyzkoušela různé preparáty,ale nic.
verco ja na priridni lecbu neverim,takze ti neporadim.ale urcite bych inseminaci zkusila na zkousku nic nedas,a nic te to nestoji,jen leky clostik pregnyl a utros.je tam malo procent ale spermi ti daji primo do delohy.me dalsi mesic ceka druha,prvni nevysla.kdyz prvni nevysla navrhovali mne hned ivf ja jsem ne nedala a rekla ze chci jeste inseminaci a proste bude.a znam hodne holek kterym to vyslo inseminace.
Verčo, CAR = centrum asistované reprodukce, aha, tak ty už tam chodíš, to jsem nevěděla
. Já bych IUI určo zkusila, mě taky od toho v CARu odrazovali a nakonec mi vyšel u prvního dítka druhý pokus IUI a teď jsem podruhé těhu jenom s Clostíkem, protože mi IUI neudělali, měla jsem cystu, malý folík a nízkou sliznici a ono to vyšlo doma. Takže šance určitě je. V Brně nic konkrétního bohužel neznám, ale zkus mrknout tady na emimčo, určo tady budou nějaké snažilky z Brna.
Hani, není, spíš to teď graduje, prý je to mezi 8 - 12 týdnem nejhorší, pak by to mělo ustat. Nejhorší je, že nemám na nic chuť, ze všeho se mi dělá blbě, jen to vidím, ale najíst se musím, protože jinak je to ještě horší. No, ale co si stěžuju, alespoň vím, od čeho to mám
. Jen mě teda štve, že jsem nějak poslední dobou hrozně přibrala, určitě na tom měly svůj podíl i hormony, za chvíli se nevejdu do dveří, už se na sebe nemůžu podívat do zrcadla.