Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
palunko taky mivam dobrou sliznici 10mm a to po clostiku.palunko u mne je zase problem kdyz jdu na ultrazvuk tak ty foliky taky dkoktorka nemuze najit,a mynuly mesic jsem mela dva foliky a hledala je 15min takze mne pak po tym boli bricho jak to hleda,pry dicky rika ze se mi schovaji.nekdo ma ovulku driv nekdo pozdeji.zkousela jsi ovu test?
Palunko, kolikátý den jsi na ten ultrazvuk chodila, nemohlo být už po ovulce?
Hanko:já ovu testy nikdy neřešila,vypočítala jsem si plodné dny a pak jsme se snažily,jenže až po půl roce jsem zjistila,že ty ovulace nemám.
Ivčo:první měsíc s Clostíkem jsem byla 16 den a další měsíc 13 den cyklu,poprvé mi řekla,že folíky nedorostly a další měsíc si prý byla jistá,že jsem už ovulaci měla.My se vždycky snažíme tak od toho 9 dne cyklu do toho 16 dne obden.Ale zatím pořád nic,tak nevím kde je problém.Tento měsíc jsem Clostík nebrala,Dr říkala,že je lepší jít do CARU bez stimulace,tak třeba budu mít ovulku i tak,prý ten Clostík 3 měsíce doznívá.
palunko a jak sis to vypocitala ty plodne dny? a ze ovulku nemas ty zjistili na gynde? ja take bez clostiku nemam ovulku,a takovych holek je spostu tak se neboj oni ti ji nejak vyvolaji.i ja mivam s clostikem ovulku 15-16dc.
Tak já jsem to brala podle toho,že většinou u každého je ovulka kolem toho 12 dne cyklu,takže tak 4 dní před a 4 po jsme se snažili.Tak mi to říkala i DR u prvního těhu.
Palunko, já taky ovulku bez Clostíku nemívám. Jinak si myslím, že problém bude v tom, že doktorka ti dělala ultrazvuky moc pozdě. Tak hlavně, že ví, že ovulace většinou bývá 12. DC a folíky měřila 16. DC a 13. DC
, to je jasný, že tam už nic nebylo, protože prostě bylo po ovulce. Některý doktory fakt nechápu. U nás v CARu se na ultrazvuk chodí 9 - 11 DC a folíky vždycky nějaké byly.
ivco ja treba mivam ovulku pozdeji i s clostikem.jinak u nas se chodi na ultrazvuk 10-12dc ja chodim vsetsinou az 12dc aby bylo uz neco videt.
Hančo, tak pokud v CARu vědí, že máš ovulku později, tak to chápu, ale u Palunky ovulka asi tak pozdě nebývá a dělat ultrazvuk až 16. DC, to mi přijde v tomhle případě zcestný.
ivco to jo 16dc to uz je fakt pozde,ja na gyndu na mereni foliku chodila na pred 12dc a pak to doktorka posunula na 14dc a ten 14dc vzdycky folik 22 tak pichla pregnyl a snazeni doma.u nas se asi ani tento mesic nezadarilo dneska jsem 26dc 10dni od ovulky a test negativni.takze pockam az mrcha dorazi,ale mam strach ,kdyz prudce stoupnu nebo si rycleji sednu a nebo nejak blbe pohnu pichne mne na leve strane a tam jsem mela zrovna ten malej folik,tak doufam ze to neni cysta.
Hančo, tak uvidíš, třeba se druhá čárka ještě objeví. Mě taky píchalo a nakonec z toho bylo těhu
. Držím pěsti.
dekuji moc ale sama vis jak je tezko verit kdyz se nedari,no uvidime.
Hančo, to vím, je to těžké, ale jednou to vyjde, uvidíš. Musí.
Tak já doufám,že mi ve středu v CARU udělají UTZ,sestřička říkala,že se to při pohovoru dělá.AspoŇ teda budu vědět jestli tu ovulku fakt mám a nebo to DR jen tipovala.
Palunko, já měla při první konzultaci mít ovulku, takže mě ultrazvuk dělali a doktor říkal, že když bude vše O. K., tak můžeme hned udělat IUI, ale já to tenkrát dobré neměla. Folíky malé a nízká sliznice. Tobě vychází taky ovulka? Kdyby ti náhodou ultrazvuk nedělali, tak se klidně zeptej, jestli by tě nemohli zkouknout a je to.
No já bych měla být 10 den cyklu,takže pokud jí budu mít,tak bych to měla stihnout.