Clostibegyt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
19.6.12 13:28

Palunko, tak u mě na kontrole vše v pořádku. A co manžel, jak to vzal, že má problémy? Vím, že se mu do spermiogramu moc nechtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
19.6.12 13:50

No byla hysterická scéna, jak je to možné a hlavně jak je možné, že má dítě a jestli je vůbec jeho. Dr mu marně vysvětlovala, že na otěhotnění stačí jen jedna spermie a nemusí jich mít hned 15 mil. Pak řekla, že bude muset jít na urologii a jedna s posledních variant byla, že může mít i nějaké nádorové onemocnění varlat, tak zase začal, že asi umře. No hrůza, uklidnil se až asi po 2 hodinách. Teď je už asi O. K.Tak je dobře, že je vše dobré a už si byla na genetice???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
19.6.12 13:53

Palunko, no panejo, koukám, že mužská ješitnost zapracovala na plné obrátky, co? No, tak to snad nějak pobere. Tak ať baští vitamínky, ono se s nimi taky dost věcí zlepší. Já mám první screening negativní a druhý mě čeká, příští týden jdu do Gennetu na krev a objednat se na ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
19.6.12 14:12

No to máš tedy pravdu, snad už se mu to v hlavě rozleželo a bude O. K.Tak držím pěsti ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
19.6.12 21:30

Palunko, se s tím potřebuje zřejmě jenom srovnat, však ono ho to přejde a bude zase dobře. Díky za držení pěstí, snad to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
12.7.12 07:45

Ahojky, Ivčo jak pak se máš, co mimi :?: Já jdu v pondělí na Utz a možná bude i inseminace, když budou folíky. Jinak teďkom řeším práci, za 2 týdny mám nástup a nikdo se se mnou nechce vůbec bavit a prý už nastupovat nemám, takže běhám po úřadech a hledám nějaké řešení, když se nechcou bavit se mnou tak s pracákem budou muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
12.7.12 20:12

Palunko, jak nastupovat nemáš? Máš smlouvu, ne? Tak to by ti museli dát výpověď a odstupné. Hlavně jim nepodepisuj žádnou dohodu či něco podobného. Jinak moc držím pěsti, aby folíky pořádně narostly a mohla proběhnout IUI :palec:. A jak je to s tím započtením IUI jako pokusu IVF, ptala ses na to? Jinak u mě vše snad v pořádku, uvidím příští týden na kontrole, pohyby asi ještě necítím, občas mi přišlo, že jo, ale teď zase necítím nějak nic. Jen jsem utahaná, dneska jsem venku hlídala malého, lehla jsem si na lavičku a regulérně usnula :roll:. Sice na pár vteřin, ještě, že malej neutekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
13.7.12 08:14

Já myslím, že se to asi platit nebude, já dostala léky hrazené pojišťovnou a Dr mi o tom ani nic neříkala. Co mi dali papíry na inseminaci, tak tam to také nebylo napsané, jen že 6 pokusů hradí pojišťovna a akorát chtějí 300,– Kč, za nějaký ty nástroje k inseminaci.
Jo, no tak mi to řekli, prý ať do práce nechodím, tak mi ještě na uřadě poradili ať jim pošlu oznámení o nástupu do práce a mám čekat jak se zachovají :think:
Tak to se ti nedivím, já když jsem byla těhotná, tak jsem vstávala v 9 hodin a po obědě jsem musela jít spát znova, byla jsem jak mimino. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
13.7.12 20:58

Palunko, ono každý CAR má asi jiné informace. Ale nejnovější co jsem četla je, že když se u IUI stimuluje injekcemi, tak se to jako pokus IVF počítá. U Clostíku by to snad být nemělo, ale některým holkám v CARu řekli, že se to počítat bude, ale to je snad jenom nedorozumění. Mají v tom teď pěkný binec.

Tak to s tím oznámením nástupu do práce je dobrý nápad, to bych určo zkusila, když tě tam nepotřebují, tak ať ti dají výpověď a odstupné a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
14.7.12 17:37

No tak teďkom jsem zjistlila, že inseminace se u mé pojišťovny VZP, bere jako pokus IVF, takže ty pokusy jsou celkem 4.Jinak potom to musím už hradit sama :?.Takže se asi zkusím domluvit s doktorem, na tom, že se zatím budem snažit sami a od září bych změnila pojišťovnu a pokusů bude víc. Jinak si to nedokážu představit. Navíc je prý jedno jakými stimuluješ léky, jim jde jen o ten výkon. Ještě mi nabídli, že si ty inseminace mohu sama uhradit abych si zbytečně nevyčerpala ty pokusy, ale chtějí 8 000,– Kč za jeden měsíc. No je to úplně super :evil:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
14.7.12 20:35

Palunko, fakt je to tak, jo? Tak to je teda mazec. Já jsem taky někde slyšela, že se to jako pokus počítá, i když je IUI úplně bez stimulace. Ale jako moc nechápu, za co chtějí 8 tis. Kč, když Clostík nějak drahej není. A u jiné pojišťovny je víc pokusů IVF 8o? To je nějaký divný, ne? Já myslela, že je to zákon, který platí pro všechny stejně. Buď si necháš zavést dvě emrijka a máš hrazené tři pokusy IVF nebo si necháš při prvním a druhém pokusu zavést jedno embrijko a při dalších můžeš dvě a máš hrazeny 4 pokusy. Ale je teda dost šílený, že tě v CARu neupozornili na to, že se ti to bude jako pokus IVF počítat, to mi přijde jako dost neprofesionální. Já bych si teda osobně radši tu inseminaci buď zaplatila anebo šla rovnou do IVF, protože IVF to už je o velkých penězích a byla by škoda si to vyplácat za inseminaci, která stojí ještě relativně „málo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
16.7.12 15:27

Čauky, tak dnes jsem byla na UTz 11 DC a mám už po ovulce, takže jestli jsem neotěhotněla, tak další měsíc mám dojít už 8 den cyklu. Jinak mě dnes DR upozorňovala na tu VZP a chtějí za tu inseminaci nakonec 2 600,–Kč, takže to si asi příště uhradíme abych si ty pokusy nevyčerpala. Jinak manželovi se zlepšil spermiogram z 2,9 mil na 16.5 mil a norma je těch 15 mil, ani Dr. z toho nechápala jak je to možné, říkala, že asi zapracoval poprvé stres :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
16.7.12 15:52

Palunko, jejda, to je pech teda, že bylo po ovulce, u nás se chodí na ultrazvuk 9 - 11 DC, tak příště radši dříve. A ty jsi necítila ovulku? Já jsem ji vždycky poznala sama. Tak pokud jste se doma snažili, tak to může vyjít i tak. Tak to je super, že se manžovi tak zlepšilo spermio, to je teda obr úspěch! A jakto, že mu dělali spermio, když jsi neměla IUI? Tak alespoň, že za tu inseminaci nechtějí tolik, ale ono i to stačí, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
16.7.12 16:43

Jo, jo cítila a taky jsme se snažili. Oni mu to dělali pro kontrolu aby věděli jestli se to zlepšilo. Tak je to pořád lepší než 8 000,– Kč, ale zaplatíme to tak 2× a když se to nepovede tak už to necháme na tu pojišťovnu. Říkali jsme si, že zkusíme ty inseminace 4 pak si nechám 2 pokusy na IVF, víc bychom asi stejně neutáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
16.7.12 20:34

Palunko, já bych to být tebou zkusila dvakrát, a když by to nevyšlo, tak bych šla už rovnou do IVFka, než si ty pokusy vyplácat, přece jenom doplácet 2500 Kč to jde, ale doplácet potom třeba 100 tis. za umělé oplodnění, to už je sakra rozdíl. Ale je to na tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí