Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak to vychází na ultrazvuk tak akorát, tak je upozorni, že bys měla mít zrovna před ovulkou, tak jestli by se na tebe mohli podívat. Kdyby to bylo připravené, byla by škoda to propásnout. A nezapomeň jim říct, že jsi Clostík už brala.
Ahojky,tak už jmse se vrátili z CARU,UTZ mi dělali a folíky žádné nemám,jinak jdeme na genetiku,manžel příští týden na spermiogram a za měsíc by mělo být IUI,teda pokud budu mít ovulku,tento měsíc to nechají ještě bez léků pokud nebude úplné vyšetření a od dalšího cyklu to bude už s pilulkama.Doktor mi říkal,že už jsem měla přijít dávno,prý nechápe proč mě tam Dr neposlala.Jinak jsem nabitá informacema,že si to ani všechno nepamatuji,hlavné spusta vyšetření…
Palunko, tak vidíš, že ti taky řekli, že jsi tam měla přijít dávno. Neboj, oni si tě tam pohlídají a ovulku kdyžtak nastimulují. Neboj, ty vyšetření nejsou tak hrozný, vezmou vám krev a manžel půjde na spermio, už se s tím nějak srovnal?
Jo už asi jo,Dr ho hned objednal tak tam jde ve čtvrtek příští týden,nejhorší je akorát genetika,je tam objednání až za 5 týdnů,to nás zdrží nejvíc.Já bych do toho fakt kopla,to už je třetí DR a každý mi říká něco jiného,doufám,že tento už bude mít pravdu ![]()
Palunko, to víš, že jo, neboj. V CARu jsou odborníci, musíš jim věřit! A co ti říká jiného než ostatní doktoři? Pět týdnů, to uteče jako nic, a mezitím se můžete snažit doma, ale třeba bude IUI. Ono IUI je stejně jenom vylepšený sexík, i když cestu to spermijkám určo usnadní. Důležitá je spíš ta léčba. Jsi nastimulovaná, takže se může nakonec povést třeba hned příští cyklus.
No ta první DR.to neřešila vůbec až po půl roce snažení když jsem jí řekla,že mám ten PCO syndrom,tak se koukla do počítače a řekla,že to tam má napsané a že bez pomoci neotěhotním,takže kdybych jí to nepřipomněla ta mi ani ten Clostík nedala
.Jenže se vykašlala na ten UTZ a tak jsem přešla k jiné,no a ta zas tvrdí,že je to ještě rozhozený cyklus po antikoncepci,kterou už víc jak rok neberu a prý kdyby mě poslala do CARU tak na ni budou pohlížet jako na blázna a když jsem otěhotněla jednou tak podruhé to půjde taky.Já si ten CAR vydupala a dnes mi doktor řekl,že se to mělo řešit už dávno,že se neměla řídit podle toho,že se neplodnost řeší až po roce snažení,když už dopředu viděla špatné hormonální výsledky a PCO syndrom.
Palunko, aha, tak to jo. No, každopádně, že jsi už v péči odborníků, neboj, oni si poradí a brzy ti pomohou. Hlavně, že už i manžel dostal rozum a spolupracuje. Držím moc pěsti, aby se věci hnuly ku předu.
Tak snad to dobře dopadne,pak doktor byl hrozně hodný a všechno nám vysvětlil.No teď ale řešíme další problém se školkou,malého nám po odvolání vzali, ale školka jede až od 5 září,takže nemůžu nastoupit do práce,malý má narozeniny 28 července a to je 5 týdnů,takže budu muset dát výpověď,jsou to samé dobré zprávy.Naše babičky ochotné hlídat nejsou,spíš se tchýní se nestýkáme a moje matka,tu zajímá akorát alkohol,takže taky nevím jak to dáme.
Palunko a nešlo by to v práci zařídit tak, že by sis vzala na ten měsíc neplacené volno? Sice nebudou peníze, ale zase je to lepší než dávat výpověď a přijít díky tomu o práci? Když to zaměstnavateli takto vysvětlíš, tak by to mohl pochopit, ne? Já bych to alespoň zkusila.
No oni se spíš třepou na příležitost jak mě vyhodit,protože na to místo vzali druhou a dali jí smlouvu také na neurčito.Ona už tam dělá ty 3 roky a já kdybych měla nastupit tak mě budou zase muset znova zaučit a tak je pro ně výhodnější si nechat ji a vyhodit mě.Už mi to bylo i taktně naznačeno,že se mnou nepočítají a ať si hledám práci.
Palunko, ale nedávej výpověď, když tě vyhodí, musí ti dát odstupné
. Ale nevím, jak to udělat s tím měsícem, co malý nebude mít školku, s tím neplaceným volnem by museli souhlasit, ale zkusit to můžeš.
palinko i my jsme cekali na genetiku takle dlouho ale vetsinou byva u kazdyho ok neboj vysetreni pekne zvladnes.ja nejvetsi strach mela pri vysetreni pruchodnosti vejcovodu,ale tebe se to netika protoze uz jedno dite mas.
Tak ted i volala paní doktorka z genetiky a máme přijít dnes na 5 hodin,tak to budeme mít už za sebou.
Palunko, tak to je superky, že jdete tak brzy, tak ať to dobře dopadne!