Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Palunka píše:
Noo asi jsem něco slyšela, ale přisuzovala jsem to vojákům, kteří kousek od nás mají cvičení, no a on to byl balvanDíky, snad to dobře dopadne.
Ivčo tak dnes v Caru, jsem dopadla tak napůl, na IUI je ještě brzy 8 DC jsem měla 2 folíky, jeden,13,5 a druhý 11 mm, takže jdu znova v pondělí a to už snad dorostou.To je hrůza minulý měsíc 11 DC bylo už po ovulce a 8 den je zase brzy, no a mě to vždycky vychází přes víkend a to oni IUI nedělají, tak doufám, že už v pondělí nebude po ovulce.
Palunko, tak to držím pěsti, aby do pondělka vydržely, ale podle velikosti si myslím, že by vydržet mohly. Tak to mi dej potom v pondělí vědět!
Ahoj, tak dnes jsem v CARU nedopadla, folíky nenarostly a DR. říkala, že asi přestávám reagovat na Clostík, takže mi navýšila dávku na 3 denně. Teď už mám před sebou poslední pokus a pak už ho budu brát pošesté, takže tím končíme a museli by mi dát silnější injekce, které si uhradím sama.No,asi se na to vyprdnem a zkusíme něco našetřit a jít rovnou do IVF, protože říkala, že ty léky by vyšly tak na 3 tisíce na měsíc a IUI taky 3 tisíce a šance je tak 50 na 50.Takže asi zkusíme jistotu i když to není 100%.
Ještě jsem zapoměla, že mám podle výsledků vysoké AMH, takže mě stejně nic jiného než umělé oplodnění asi nepomůže. Vůbec jsem nepočítala s touhle komplikací.
Ahoj Palunko, ach jo, to mě hrozně moc mrzí, drž se, brouku
. Ono jsem slyšela už od několika holek, že se jim to stalo taky a přestaly na Clostík reagovat. Tak to bych být vámi asi taky šla možná už rovnou do IVFka, i když ta stimulace injekcemi by taky mohla pomoct. A to AMH vadí, že je vysoké, jo? Já ho měla zase nízké, to byl taky problém. Moc bych vám přála, abyste to příští cyklus rozlouskli a byla jsi konečně šťastná těhulka
.
Palunko vim jak ti je mne se to stalo zrovna taky.3 mesice jsem na clostik krasne reagovala, ale pak najednou jak kdyby si telo reklo stop 4 mesic jsem mela clostik 1-0-1 jenze folik 13mm proste nedorostl no a 5 mesic zobani clostiku 1-1-1 a folik zadnej.ivco ahoj ![]()
Hančo, ahojky
. Holčiny, já bych vám to tak přála, aby to už vyšlo, tak já na vás na dálku naplivu nějaké těhu bacily, jo
? Tak chytejte: tfuj, tfuj, ftuj
.
Ivco doktor mi dneska v caru dal zaase aspon malou nadeji, rekl mi ze ze po ivf bych mela byt predstimulovana tak bych mohla aspon nejakej folik byt mam dojit 12 dc na ultrazvuk a pokud bude folik bude iui tak jsem zvedava dneska jsem 4dc. jenze zase si rikam ze kdyz nevyslo ivf tak proc by melo vyjit iui
Hančo, právě jsem si přečetla tvůj příspěvek a reagovala vedle v diskuzi. Já bych to tak úplně nezahazovala, ono má doktor pravdu, nastimulovaná budeš, a tak je u IUI taky velká šance. Takže proč to nezkusit, jen do boje
.
Ivčo, já nevím ona říkala, že těch vajíček je až moc a proto už ani ten Clostík nezabírá. Takže prý by bylo lepší, dát silnější léky, ale zase je to zátěž pro organizmus. Potom navrhla tu metodu jak odeberou nezralá vajíčka, nechají je dorůst a pak je oplodní, prý se to děla u těch žen které mají vysoké AMH a do toho ještě PCO syndrom, pokud tedy nereagují na léky.
Hani, já měla právě v pátek taky 2 folíky 13 a 14 mm, ale už nedorostly, já to tak nějak tušila, že něco není dobře, protože mě vždy před ovu bolelo břicho jak dorůstaly a teď nic.
Vsázím na to IVF, mám před sebou asi ještě měsíc s Clostíkem a jestli nic tak půjden do IVF, protože platit peníze za injekce a ještě za IUI, protože má pojišťovna to bere jako pokus IVF, takže si nechci ty pokusy vyčerpat.
Palunko, já bych být tebou v tomhle případě asi do IVF šla, protože je škoda, aby sis ty pokusy vypatlala na IUI, no.
Ivčo, my jsme se tak s tátou taky domluvili, že teď to necháme tak, stejně musí být nějaký oddech od Clostíku a za ty 3 měsíce by jsme zkusili IVF.Jako nechce se mi platit skoro 6000 Kč za měsíc a šance, že se to povede jen s inseminací je minimální, takže raději si připlatím a budu doufat, že nám vyjde hned první IVF. Ještě jsme se domlouvali, že kdyby se podařilo zavést dvě embrya, tak to uděláme, protože při naší smůle když necháme jedno, tak se to nechytne a když budou dvě, tak se nám chytnou obě
.My máme vždycky takové štěstí, že se všechno děje jinak než chceme. ![]()
Ahoj holky, prosim vas mela jsem tento mesic prvni clostil-pred prvnim těhu nezabral a brala jsem ho ted od 5.-9. dc, pak jsem 10. dc jen tak změřila teplotu a byla 36,9 a další dny 37, nebo 37,1, 37,2, 36,9, 37 a takto je to až doted a jsem 16. dc, byla jsem vcera na folikumetrii a mudr rikala, ze to vypada na skolabovany folik, 3 cm a uvnitr jako by se uz tvorilo zlute telisko a taky sliznice byla 9 mm a to jsem mela po clostilu tehdy jako 3 mm, co me ale nejde do hlavy, jakto, ze mam od toho 10. dc tu teplotu 37??? Byla ovu uz driv, nebo snad dve v cyklu, nebo ten clostil tak zvysi teplotu a je to neprukazne??? Ale kdyz jsem ho 9. dc dobrala, můze pusobit jeste na tu teplotu ted 16. dc??? kdyz vlastne jsem ho dobrala pred 7 dny?? Me to porad nejde do hlavy:((( jde me o to, jestli jsem mela ovu nebo ne, od porodu jsem nemela a to jsou uz skoro tri roky:)