Clostibegyt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15414
20.8.12 15:58

Zuzi, ovulka bývá většinou kolem 12tého dne cyklu (teda je to samozřejmě hodně individuální, tohle je jen průměr), takže 15tý den už může být po ovulce. Já bych šla raději dříve než později. Je to na tobě. A Clostík se může brát jenom omezenou dobu, doktor mi řekl, že 6× za život je bezpečná dávka, no, tak bych ten CAR si tak moc neodkládala, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
20.8.12 17:02

No je to fakt s tím clostilem jsem to taky četla a to jsem měla tehdy 3 cykly a v posledním 5 tbl denně!!! a 14 dc ani tuk!!! A myslíte, že když pak řeknu v car že jsem neotěhu 3 cykly s clostilem že mi ho taky nedají? zase aby viděli, jak na to reaguju? já už bych pak raději nějakou slabší stimulku a gonadotropiny:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
20.8.12 20:35

Zuzu, těžko říct, jestli ti ho v CARu dají, ono to jde s nimi i zkonzultovat, můžeš si vybrat buď Clostík nebo injekce, které jsou sice dražší, ale zase pro tělo šetrnější. Jinak nevím, jak to nakonec dopadlo s IUI, ale pojišťovny ho počítaly jako pokus IVF :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
21.8.12 06:59

Zuzu ja jsem clostk brala 6 mes. a stoho prvni 3 mesice jsme se snazili doma brala jsem 1-0-0 ale folik tam vzdycky byl a to jsem chodila na mereni foliku gynekolozka mi vzdycky rekla ze mam dojit 14dc.pak me doktorka poslala na laparoskopii do caru, jenze v caru mi rekli ze laparoskopie neni zatim potreba. a naplanovali jsme iui s clostikem, iui probehla. a pak sme chteli jeste jednou iui jenze na clostik uz jsem ani jednou nereagovala takze vlastne zbytecne 2 mesice brani clostiku.ale myslim ze kdyz se domluvis ze muzes pichat i injekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.8.12 09:42

Pozdrav

Zdravím Vás, po přečtení diskuze mi je spousta věcí jasných a snad se taky dočkáme miminka. Přítel je úžasný, zatím to prožívá… jsem doma, snažím se dodělat zkoušky na VŠ a do toho všeho bych i chtěla mimi. Sice by to byly asi zajímaví státnice z břichem, ale takových studentek už bylo.
Možná by to pro mě byla další motivace.
Rozhodně už jsem opustila fázi, že si dělám co 2 dny test a čekám na zázrak v podobě // až tam budou tak tam budou.
Jak říká moje kamarádka, snad se každý jednou dočká. Ona už se dočkala… Taky to nebylo hned, ale povedlo se.
Přeji hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.8.12 09:45

No já právě taky zvažuji, že pokud ještě tak dva cykly clostil nezabere tak už půjdu do car a myslíte holky, že když 14. dc nebude žádný velký folík, že je šance že ještě naroste? Asi už ne a je zbytečný pak čekat a jen si prodlužovat cyklus že? Právě před těmi 4 roky jsem na něj nereagovala, ani na 5 tbl denně. Myslíte, že v car budou chtít hormon. profil? A bere se před stimulkou injekcema taky antikoncepce? Abych věděla, jak to naplánovat, na kdy se pak objednat, abysme pak začli hned stimulovat, já na to těhu ani nijak moc nespěchám, malýmu budou v lednu 3 a ještě do 4 s ním budu doma, tak když se nám to povede do příštího léta, tak budu šťASTNÁ:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
21.8.12 09:57

Zuzu v caru vam udelali vysetreni jako hormonalni profil a tvyho poslou na spermiogram, pokud ho teda nema.ja si treba vyzadala imunologii, genetiku, a pruchodnost vejcovodu.ty injekce a antikoncepce zalezi zda byste chteli iui nebo ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.8.12 22:06

Hani na ivf jsme už byli, podařilo se nám to pak stejnak přirozeně, takže rozhodně iui a třeba kdyby nás nechali se snažit doma, aby to nebylo tak násilný, tak já si ten horm. profil kdyžtak vyžádám u svojí gyndr, at už tam jdu s něčím v ruce a můžeme se na to rovnou vrhnout:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
22.8.12 08:49

Zuzi, jen pozor na to, že se teď IUI počítá jako pokus IVF, tedy pokud zase ten zákon nestáhli, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
22.8.12 09:21

Cože ivi? to jako fakt a od kdy???To je jako ted nejak nove? jestli jo, tak to jsou pekni hajzli, jak muzou iui pocitat jako ivf dyt kolik je pri ivf potreba ukonu odber vajicek a tak a u iui nic jen pak ta inseminace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
22.8.12 11:16

Ahojky, Zuzuzo, jo Ivča má pravdu, zajdi se zeptat na pojišťovnu, mě dali celkem 4 pokusy za život na IUI i IVF. Já jsem třeba u všeobecné a ta je nejhorší, jinak samotná inseminace, kdyby si ji chtěla zaplatit stojí od 2000 do 3000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
22.8.12 20:15

Zuzi, platí to tuším někdy od dubna, největší hnus byl, že to schválili zpětně, takže spoustě holek tak do IVF započítali IUI aniž by to předem věděly. Pokud chcete IUI, tak je tu ta varianta, o které psala Palunka, že si to IUI uhradíš sama, aby sis ty pokusy IVF nevyčerpala. Je to hrozné a srovnávat spolu mi to přijde postavené na hlavu. Už právě proto jsem ti to napsala, abys na to byla připravená a zbytečně si ty pokusy nevyplácala na IUI, no. Přece jenom IVF je o absolutně jiných penězích, natož když by si ho člověk měl hradit celé sám. To už je pro obyčejného člověka takřka nemožné. U jednotlivých CARů v tom byly docela zmatky, někomu tvrdili, že se jako pokus počítá i nestimulované IUI, někomu zase jenom IUI stimulované inejkcemi, netuším ale, jak to nakonec dopadlo a co opravdu platí. Proto se na to hned při návštěvě CARu vyptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
23.8.12 08:01

Holky jedine iui ktere se nepocita a je zadarmo tak je iui ale musi byt bez injekci a bez leku, ale malo ktera holka ovuluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.8.12 08:42

Holky tak to je divné, mě řekli, že se platí jako jen za ten samotný zákrok a je úplně jedno jestli stimuluješ nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
23.8.12 11:02

Holky, to si děláte ze mě srandu?? tak to je mazec, tak to mě teda úplně dostalo, takže kdysž nechcu, aby mě to bylo počí¨táno jako ivf tak bych si musela hradit sama i ty injekce??? Jdu se hned podívat na stránky reprofitu, to je jako vrchol toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí