Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Peťko, já už nějak přestávám věřit, že by se nám to povedlo teď, asi na to není ten správný čas a třeba to příjde někdy samo i bez pomoci.Ty léky už mě docela vyčerpaly, spíš mi to už uškodilo než pomohlo, takže oddech taky potřebuju, no po Vánocích to chceme zkusit znovu v Car.
@Palunka - možná se vám zadaří přirozeně a bez velkého snažení
je fakt že i já jsem dost utahaná z těch hormonů a nějaký kg nahoře taky mám
takže nic moc… ale my žádné dítko nemáme, tak musíme bojovat dál ![]()
Tak hodně štěstí po vánocích a ať vám to vyjde ![]()
Děkuju, tobě taky hodně štěstí
Kdybych už jedno dítě neměla, tak bych taky bojovala dál pořád, ale jsem ráda i za to jednou, někteří nemají ani to. ![]()
Začala jsem chodit do Brna do repromedy. Mám za sebou odběr krve na hormonální profil – ten dopadl dobře. přítel má za sebou spermiongam. ten mu taktéž dopadl dobře.
Dostala jsem prášky na 1.stimulaci. A to clostilbegyt a estroferm. Clostilbegyt jsem brala 1× denně a estroferm taky 1 x denně.
Na kontrolním ultrazvuku doktor řekl, že to nevypadá moc dobře…že tam mám pouze 1 folikul 10mm.
Tak jsem dostala rozpis na další měšíc stimulace a to už v poměru 1-0-1 clostilbegyt a estroferm 1× denně. Po dalším měsíci bratí těchto léků jsem se vydala znovu na kontrolní ultrazvuk, nedopadl o moc lépe než ten první. Folikul měl pouze 11mm a to i 17DC ![]()
Tak mi paní doktorka ted nasadila 1-1-1 clostilbegyt a 1× estroferm, ale nějak tomu už nevěřím, že by to na mě mohlo mít nějaké lepší účinky než 2 měsíce předtím. Pomalu se smiřuji s tím, že budem muset jít na umělý opl. Ale ve skrytu duše stále doufám a říkám si, že je ještě měsíc před námi…
Nemáte někdo nějaké podobné zkušenosti s tím že by clostilbegyt na vás taktéž nereagoval…
Ahoj lenicka106 no ono se to nekdy stane že clostík nereaguje… třeba mě nereagoval první 2 měcíce a pak mi dokt navýšila dávku na 1-0-1 a to už krásně zareagoval, ale nepovedlo se.
Tak zkouším ještě tento měsíc 1-0-1 a pokud ani to se nezadaří tak jdu do reprofitu
je to to stejný jako u tebe repromeda.
Už jsi v rukou odborníků, tak se neboj… mají plno jiných možností než clostík ![]()
Palunko, gratuluju moc k nové práci, to je super, že jsi něco sehnala a jsi tam spokojená! Co budeš dělat, jestli se mohu zeptat? Tak uvidíš, jak dopadnete v CARu a co vám poradí dál… Kdyžtak dáte tu pauzu a po Vánocích se do toho vrhnete na novo anebo se to nakonec povede i přirozeně.
Lenicko, někdo na Clostík nereaguje, ale existuje i jiná stimulace než Clostíkem.
Ahojky Ivčo, budu dělat finančního poradce u jedné firmy, takže musím hledat i klienty, ale ta firma je už docela dobře zaběhnutá a o klienty nouzi nemají, tak snad mi to tam půjde
.Je to taky přes známého, jinak bych asi žádnou práci neměla. Včera jsem zjistila, kolik mi dají z pracáku a nestačila jsem se divit, přiznali mi jen 3 000 Kč a to jen na 2 měsíce, pak se to sníží jem na 2 000 Kč. Přitom mi radili ať do výpovědi dám péči o dítě a prý dostanu vyšší peníze, no a nakonec mi dali jen tohle.
Palunko, tak to bude zajímavá práce, ale asi i to bude náročné, než se zaběhneš, ale to zvládneš. A budeš dělat finančního poradce pro jednu banku (pojišťovnu) nebo pro všechny možné instituce? Já mám ráda nezávislé poradce
. Teda z toho pracáku to je síla, co je to jako za peníze, vždyť to není ani životní minimum
.
Já budu dělat pod jednou pojišťovací agenturou, ale všechny pojišťovny i banky a navíc je tam i T-mobile, O2 a Vodafon. Největší strach mám z odpovědnosti, že nesmím nic pokazit, protože když to zkazím nebo to těm lidem pojistím špatně, půjdou jinam a já budu muset vracet peníze. Zezačátku budu dělat s nadřízeným a po půl roce už sama.Tak snad se do toho za tu dobu dostanu.
Palunko, tak to vypadá moc dobře, a když budeš mít nad sebou první půl rok dohled, tak to určo zvládneš
.
Díky za podporu, známý říkal, že nejhorší je první rok, po roce už mi bude chodit každý měsíc provize ze smluv které jsem uzavřela v tom předchozím, takže pak už to tak hrozné nebude. Zatím jsem oslovila pár známých a byly pro, takže snad nějaké penízky budou, protože z toho pracáku bychom asi nevyžili.
Palunko, tak já myslím, že za rok už budeš zase těhotná nebo to nabere rychlé obrátky a budeš mít miminko v náručí
.
Ahojky holky, chvíli jsem tu nebyla, tak měřím teplotu i kdž už na to ode dneška kašlu pač už od středy beru duphaston, ale holky, mě dost bolí podbřišek, úplně dole a jakoby celý a i když si třeba dosednu na židli, tak mě to úplně zabolí, nevíte, co by to mohlo být? Třeba nějaká cysta? Mám to řešit nebo ne? Doktorka jede od středy na dovolenku, ale asi je i zbytečné s tím někam chodit, co by s tou cystou udělali, je to tak jako před ms taková podobná bolest, nevíte některá?