Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ivi, já jsem měla ten duphaston od 17. do 26. dc, ovu dle teplot před nasazením nebyla a jestli byla při jeho braní, tak to právě už nevím, jinak jsem dnes měřila teplotu a byla 36,7, ale máme doma strašnou zimu, tak je možný, že byla nízká z toho chladu…tak uvidím mno, ale dnes 7. den a nic taky:(
Zuzi, aha, tak to je potom zvláštní, že menses nedorazila, tak buď jsi nakonec těhotná anebo jsem z toho už jelen
.
Ahoj holky, stat se muze vse bud mas zuzy rozhozeni cyklus a nebo jsi tehu nekdy to test neukaze.ja tedka posledni ms dostala az 36dc a jinak ji mivam pravidelne po 28dnech a ta moje tedka byla silna jak hrom, jenze je pravda ze ja jsem chvili po ivf tak to mam rozhazeni s toho. kazdopadne drzim zuzi palce at je to tehu.ivco jak to psala zuzu ze uz to mela davno dostat tak jsem si vzpomela na tebe, ty jsi taky cekala na posledni ms a ona furt nikde a pak jsi zjistila ze jsi tehu, no vidis mne to pripada jak kdyby to bylo vcera a ty uz budes za chvili rodit, hrozne to utika.
Hančo, ahojík
. Jo, jo, já jsem si právě taky na sebe vzpomněla, jak jsem pořád na tu menses čekala a ono nic a ještě jsem vám tvrdila, že nemůžu být přece těhu
. Ale děsí mě, jak to letí a na porod se moc netěším
.
Ivco ty uz budes mit druhe ditko tak o to by to melo byt lepsi.ivco mam dotaz mela jsi malyho v choditku? myslim kdyz byl mensi. sestra ma holcicku 9 mes a koupila ji choditko a mala v nem vubec nechce byt kdyz ju tam da spusti mala hroznej cyrkus.
Hančo, nene, neměla jsem ho tam. Není to moc dobré, je to vlastně urychlování vývoje a dítě na tu fázi není připravené, dokud samo nezvládne chodit. Může to kazit kyčle, záda atd., takže za mě určo nekupovat…
Ivco mala je hotne sikovna vis, je ji vlastne 9 mesicu a v sedacne uz byt nechce, uz se stavi pekne na nozicky.
Hančo, šikovná, nešikovná, pokud se sama staví na nožičky a chodí, tak nepotřebuje chodítko… Pokud ji na ně někdo staví a vodí ji za ruce, je to urychlování vývoje, stejně tak jako to chodítko.
A pro takhle malé dítko je na zpevnění svalů nejlepší lezení…
Ivco jenze ona nelozi rovnou se stavi.sedi taky krasne ale lozit proste nechce.
Tak byste ji neměli podporovat v chození, ale motivovat do lezení, to je nejdůležitější, to ti řekne každý ortoped a neurolog…
Decka doktorka ji prave rekla ze kazde dite neleze ze nektere proste sedi a pak se prave rovnou chodi.
Hančo, neber to nějak špatně, ale já prostě urychlování vývoje typu chodítko, vodění za ruce, posazování atd. nemám ráda a pokud nějaký doktor tvrdí, že je to v pořádku, tak bych od něj odešla. Některé děti skutečně možná nelezou, ale to je právě proto, že jim jejich rodiče pomáhají jinak… V devíti měsících je podle mě na chůzi ještě času dost…
Holky, já jsem to při prvním těhu taky tak měla, nasadila jsem si sama proveru až tak asi 45. dc po ivf a jen na 5 dní, pak čekala na ms, že půjdem na ket a nedočkala jsem se:), ale ted si nedělám iluze, už to poznám dle ty teploty, kdybych byla těhu, tak by byla 37, ale takhle rozhozený jsem to nikdy neměla, prostě pokaždý po těch progesteronech at už provera, utrogestan nebo agolutin injekcne jsem to dostala nebo aspon špinila, tak to mě teda vysvětlete!! Tak nic mno, za týden a něco jdeme do car tak se snad na mě uzv podívají a řeknou, co to je, no v neděli zkusím testnout, ale fakt si myslím, jsem přesvědčená, že nejsem v tom:)) ![]()
@zuzuza
já to včera dostala takže mě čeká nové kolo s clostíkem