Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Děkuji Ivi, snad to teda znamena, že je vše ok, když říkala, že spermio je ok, v pořádku, normální, jsem zvědavá, kdy to uvidím černé na bílém:)
Ahoj holky
, prošla jsem vase povidani a mohli by ste mi trosku pomoct.. S přítelem se snažíme již sedm měsícu. Jsem po konizaci čipku(leden 2012). Takže chodím na kotroli každe 3 mesice. Miminko si moc prejem, ale nespechame na to, že to musí být ted hned - to ne, ale už mi pomalu záčína dost vrtat hlavou, že se to jeste nepovedlo, protože spolu spíme opravdu hodně často a nevěřím, že bychom se jeste netrefili do tech „spravnych“ dnu..
Přemýšlím nad tema anovulačníma cyklama. A nevím jak to řešit. Mám ho na příští kontrole požadat o ultrazvuk aby se podíval, jestli tam ty foliky jsou? Asi bych pravdepodobně měla jít určitý den cyklu, aby něco videl, že?? říka se pulka cyklu, ale ja mam menstruaci dost nepravidelnou
začínám už zoufat… dekuji za odpoved
Klarko, zkus se doktora na to zeptat, v době ovulace by ti měl zkontrolovat folikuly, zda správně narůstají a změřit tloušťku sliznice, ale ne každý doktor na to má dobře vybavený ultrazvuk. U nás v CARu se chodí na ultrazvuk 9 - 11. DC, ale tohle může mít každý opravdu trošku jinak, někdo mívá ovulaci dříve, někdo později. Můžeš zkusit nakoupit i ovulační testy, ale ten ultrazvuk by byl přesnější.
Ahoj. Ivčo děkuji za odpověd. Asi se hrozím odpovedi ve smyslu, že to ješte nezkoušíme ani rok, tak at zbytečně neplaším. A že se na to mrknem po roce. Ale snad ne, zkusím se objednat tak nejak na ten 11.-12. den a uvidíme.
Mám ted takoveho chapaveho doktora, tak me snad nezklame.
četla jsem letmo vaši konverzaci a jestli chapu dobře, tak jsi těhotna, ale tak nejak uplne samo to take neslo, vid?? Tobe spravne nenarustaly? Asi se nedočkám
a jestli mi ten pan doktor řekne, že je to v pořadku, tak proč to sakryš nejde
no jo, musim čekat. ![]()
Klarko, zkusila bych ten ultrazvuk raději dříve, 12tý den už můžeš mít ovulaci a foliky budou popraskané a doktor nic nepozná. Proto se chodí raději ten 9 - 11. DC. Tak uvidíš, jaký bude mít doktor přístup, nicméně za tu kontrolu nic nedáš a budeš tak alespoň vědět, na čem jsi. I když ono to může být jeden cyklus tak, druhý tak. Jo, jo, já jsem těhotná, já jsem měla anovulační cykly, takže jsem chodila do CARu a brala Clostilbegyt, bez něj jsem ovulaci vůbec neměla.
@Ivča78
Budu natrpělivě čekat do nového cyklu a hned tam zavolám a objednám se. Dám na tebe a zkusim se objednat nejak na ten 9. den. Předpokládám, že nemusím sestřičce hlasit, že bych chtela delat ten UZ, že už si to domluvim pak s dr až tam přijdu. Zrovna se sestrickou bych to řesit nechtela. Doktora mam fajn, ale ty sestricky to nekdy tem doktorum kazi
To je fajn vedet, že nekdy tomu stačí jen takhle pomoct a hned to jde
přítel by mel být v pořadku, tak snad bude problem „jen“ v tomhle. Jak jste se dlouho snazili a jak jsi dlouho zobala ten clostik než se to povedlo??
Klarko, záleží na tom, kdy máš ovulku, ten 9. den může být pro někoho brzy, ale po stimulaci jsem tam folíky vidět měla, ale nebyly třeba tak dorostlé. My jsme se o první dítko snažili rok a nic, tak nás doktor poslal do CARu a tam se zadařilo cca po 5 měsících, ale ono chvíli trvalo, než nám udělali vyšetření, do toho přišly svátky, takže se to táhlo. Brala jsem Clostík, byla jsem na první inseminaci, ta nevyšla. Potom jsem šla na druhou inseminaci, doktor mi trošku přidal léky, ale moc nadějí tomu nedával a já jsem se smiřovala s umělým oplodněním, asi mě to nějak hodilo do klidu a ono to vyšlo. Teď napodruhé jsem už na nic nečekala a rovnou jsme šli do CARu. Zase to trvalo cca pět měsíců, první inseminace opět nevyšla. Na druhou jsem stimulovala, ale nedopadlo to dobře, měla jsem nízkou sliznici, jeden malý folikul a z druhého se mi udělala cysta. Takže mě doktorka řekla, že mi inseminaci rozhodně neudělá, ale že se můžeme snažit doma, což jsem brala jenom jako plané utěšování. No a ono to vyšlo. Dvakrát mi to vyšlo ve chvíli, kdy bych to vůbec nečekala.
Ještě jsem ti zapomněla napsat, že záleží, jaký má tvůj doktor ultrazvuk, obyč ultrazvukem ty folikuly asi nezměří. Taky si nech změřit tloušťku děložní sliznice, ta je taky důležitá. Bohužel Clostilbegyt tu sliznici snižuje. Pokud by našel nějaký problém, že neovuluješ, tak bych se být vámi nechala objednat do CARu, kde jsou přece jenom odborníci. Ono Clostilbegyt se nedá brát moc dlouho, maximálně 6× za život, takže je škoda se s ním cpát zbytečně.
Ahoj holky, Ivi, hlásím se po delší době, ak už stimuluju, včera jsem byla na uzv a bylo to 6. den sliznice 4mm a folíky na pavem i levem 9 mm, bylo brzo, dostala jsem na 4 dny bravelle 75 IU, jedna dávka 350 kc jsou to neco jako ty gonadotropiny, ale z moci zen v prechodu, nejak jinak se to nazyva no a e ctvrtek valim zase na uzv, to budu 9. dc, tak jsem zvedava, jestli to zase nebude brzo…no a uvidi se, ja nechci mit dvojcata a tak jsem se rozhodla, ze pokud bychnahodou mela vic jak dva foliky, treba 3, tak bych si je nechala odsat, udelat minimalku a rekla bych, zda je mozne aby to bylo zapocitane jako ivf cyklus a nemuseli bysme platit 20000 ale treba jen za icsi a leky a jeste by nam zbyl jeden pokus ivf, ale do toho stejne uz asi nepujdem, pac nam to vyslo tehdyna 35000 to uz za to nedame, to se radeji budeme snazit rok s inseminacema a tak, ale horsi to bude pokud budou dva folici, tam uz to riziko dvojcat je ze? To bysme se asi nesmeli teda snazit:((, no jsem fakt zvedava…
@zuzuza držím moc pěsti, aby folíci i sliznice pořádně narostly
. Hele, dvoujčat bych se nebála, to bys určitě zvládla a užila by sis dvě miminka najednou. Já jsem se trošku bála u snažení o druhé dítko, ale nakonec jsem si řekla, že se nebudu rouhat, že by to byl dar, a že bychom to také nějak zvládli, i když neplánovaně. Do odsátí bych osobně nešla, měla bych strach, aby se potom něco nestalo i tomu druhému a je to nějak proti mým zásadám.
Myslela jsem ivi, že si jako nechám odsát ty folíky, když jich bude víc, do redukce dvojčat bych taky nešla, kdyby pak odešlo i to druhý, tak bych si to vyčítala…tak jsem zvědavá na zítra…dám vědět
@zuzuza Zuzi, tak to jo, vícečetného těhotenství bych se taky už bála, hlavně kvůli zdraví miminek. Držím moc pěsti, určitě se ozvi!
Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli se některé stalo že za první dva měsíce s clostíkem se vám stejně netvořili vajíčka. Záčínám ted třetí měsíc a mám docela strach že to i po třetí bude zbytečný.
![]()