Clostibegyt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
25.10.12 20:05

@žoffinka mě osobně se to nestalo, ale znám tady z diskuzí několik holek, které na Clostík přestaly reagovat nebo nereagovaly vůbec. Snaž se z toho nestresovat, existují i jiné léky :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
26.10.12 07:33
@Ivča78 píše:
@žoffinka mě osobně se to nestalo, ale znám tady z diskuzí několik holek, které na Clostík přestaly reagovat nebo nereagovaly vůbec. Snaž se z toho nestresovat, existují i jiné léky :hug:.

Děkuju no nechám se překvapit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
26.10.12 10:14

Ahoj žofinko, to je bohužel klidně možné, chodíš na ultrazvuk?? Tak by se to mělo poznat, já měla poprvé clostil na 3 měsíce a to dokonce jeden měsíc 5 tbl denně a bohužel nic, ted se snažíme podruhé a zase po 2 měsíce nic, takže jsem už zase naběhla do car a připíchávám injekce a budu mít ve středu OPU…takže jsou ženy, na které bohužel closatil nezabírá a co máš za problém? na co ti ho nasadila? Nemáš ovulku??

Ahoj Ivi, tak jsem byla včera na uzv a výsledek je takový, že po třech injekcích FSH mám na obou vaječnících celkem asi 11 folíků o velikosti 10-11 mma jeden 12 mm, byla jsem 9. dc, tak bylo celkem brzo, tak jdu zase v pondělí a mám dopíchávat až do neděle další fsh a orgalutran v neděli, aby folíci nepraskly a ve středu asi opu…nakonec jsem si řekla, že když nenéí zřejmé kolik bude folíků, tak když už v tom jedeme tak si zaplatím ty peníze a je tam větší šance, než IUI nebo snažení doma, možná jsem se unáhlila, ale já prostě chci vše hned a taky mi končí ta mateřská, tak to risknu, že bych mohla být na neschopence a ne rok doma zadarmo s malým…takže ta minimálka stojí základ 13000 +1000 za každé oplozené vajíčko a ještě pak kdyby zbylo něco na mražení tak 5000 takže pěkná pálka a ještě si chci zaplatit pisci a to je 3000, ptala sjem se doktora, zda by to šlo jako pokus ivf na pojištovnu, že bychom platili pak jen 8900 za oplození 1-9 oocytů, pak isci 3000 a zamražení 50000, to by nás vyšlo líp, ale ten doktor se do toho nějak zamotala aprý že asi ne, že by nás to ve finále vyšlo na stejno, ale myslím, že kecal, tak jsem ještě psala mail vedoucímu lékaři a čekám na vyjádření, každopádně moc šancí si nedávám:((, jo a sliznice jen 4 mm po tom blbým clostilu, tak kdo ví, jestli mi udělají vůbec ET…prý ty injekce jsou i na sliznici, ale nevím mno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
26.10.12 10:51

Ahoj zuzuza, na ultrazvuk chodím. Nedělají se mi vajíčka mám plno mrnavích folíků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
26.10.12 12:51

Zofinko, tak to je na prd, jinak jako nemáš přesně co ti je? jako třeba já mám pco syndrom, tak jestli třeba náhodou taky nemáš a co ti na to řekla doktorka? Jak dlouho se snažíte? Protože při anovulaci je clostil řešení, ale tak asi jediné, pač když nezabírá, tak pak už jspou potřeba injekce FSH přímo, jak mám já teď, ale to už běžní gyndaři nepředepisují, to už člověk musí do caru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
26.10.12 14:16

@zuzuza tak to jsou super zprávičky, to je pořádná úroda folíků :potlesk:. Myslím si, že jsi udělala dobře, že sis připlatila, když tak hezky reaguješ, byla by to škoda promeškat a zůstat jen u IUI, jednala bych stejně, i když ty peníze vím, že by se hodilo ušetřit, zvlášť teď před Vánoci. Ale zase za zvýšení šancí na miminko to určitě stojí. Hrozně moc ti držím pěsti :palec:. Hele a nedali by ti Estrofem? Ten je na nárůst sliznice, mě před prvním otěhotněním pomohl hodně. Teď jsem měla teda taky nízkou sliznici, asi 6mm a někde na netu jsem vyčetla babskou radu, že je dobrý si dát každý večer skleničku červeného vína, tak jsem si dávala a vyšlo to, ale to mohla být náhoda :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
26.10.12 19:44
@zuzuza píše:
Zofinko, tak to je na prd, jinak jako nemáš přesně co ti je? jako třeba já mám pco syndrom, tak jestli třeba náhodou taky nemáš a co ti na to řekla doktorka? Jak dlouho se snažíte? Protože při anovulaci je clostil řešení, ale tak asi jediné, pač když nezabírá, tak pak už jspou potřeba injekce FSH přímo, jak mám já teď, ale to už běžní gyndaři nepředepisují, to už člověk musí do caru.

Chodíme do caru od srpna, snažíme se přes rok. V caru mi řekli že mám polycystické vaječníky (doufám že to říkám správně) mám hodně folikulů ale jsou malinký. Jeden doktor mi hned doporučil IVF ale mi ho odmítli. Jednak kvůli penězům a tyky jsme to chtěli zkusit ještě i jinak.Tak si mě vzala doktorka a dala mi euthyrox, clostík a dufaston.
A co ty máš za injekce? Já myslela že když si pícháš tak jdeš na IVF :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
26.10.12 20:02

@žoffinka ty máš problémy se štítnou žlázou, že ti doktorka nasadila Euthyrox? Neměla bys spíš chodit na endokrinologii, aby ti tam štítnou žlázu pohlídali? Jinak držím moc pěsti, aby vám v CARu brzy pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
27.10.12 10:54
@Ivča78 píše:
@žoffinka ty máš problémy se štítnou žlázou, že ti doktorka nasadila Euthyrox? Neměla bys spíš chodit na endokrinologii, aby ti tam štítnou žlázu pohlídali? Jinak držím moc pěsti, aby vám v CARu brzy pomohli.
Štítku mám v normě, dali mi euthyrox aby potpořili funkci vaječníků :nevim:
Děkuju za podporu :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
27.10.12 17:59

Žofinko, to teda slyším poprvé euthyrox na vaječníky, já mám teda špatnou žlázu a beru letrox, ale léčím se s tím u obvodačky. Já mám taky PCO!!! polycys. vaječníky, tak vítej v klubu hehe, jsme dvě…já taky na clostil nereaguju a tak jsem jim řekla, že chci zkusit přímo fsh injekce a oni mi řekli tak jo a že sepak načasovaně budeme snažit doma, pokud bude ovulka nebo iui, ale ted jsem byla po 3 dnech na uzv, to jsem měla 3 dny ty injekce a bylo tam hodně folíků, tak já se rozhodla že zkusíme ivf minimálku, ale normálně jsem si plánovala, že zkusíme jen navodit tu ovulku takže kdybych neřekla, že chci ivf, tak by mě třeba už další injekce nedali a čekali by, jestlo dozraje nějaký folikul, ale taky se mohlo stát, že by dozrály třeba dva a bylo riziko dvojčat a to jsem nechtěla riskovat, už doma jedno dítko mám:), takže mě v týdnu čeká opu a možná i transfer embryjka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
27.10.12 18:43

Zuzuza no taky jsem na to koukala. Řekla mi že mám štítku v normě ale aby pracovala v náš prospěch tak mi dala euthyrox. takže ty jsi si řekla o injekce který se používají před ivf? :nevim: Mě by dvojčata nevadili jen bych se bála o ně aby bylo vše v pořádku. Ted jsem si ještě vzpomněla že mi říkala že když to tenhle měsíc nevíde tak mi zkusí nasadit nějaký prášky na cukrovku, že by taky mohli podpořit funkci vaječníků ale toho se celkem bojím. Nerada bych si cukrovku vyvolala. Držím palce aby v týdnu vše klaplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klarka98
27.10.12 19:33

Ahoj holky, tak jsem začla chodit na tu folikulometrii.. 11.den cyklu sliznice 5.5 a nejvetsí folik 9,6. Mate nejako predstavu jestli je to normal??? :think:

• Citovat
  • Upravit
15413
27.10.12 19:48

@žoffinka to teda koukám na léčebné postupy u vás v CARu, to slyším prvně, jak s tím Euthyroxem, tak s těmi léky na cukrovku. Každopádně držím pěsti, aby to zabralo!

@zuzuza nechceš radši s tou štítnou žlázou zajít za endokrinologem? Nechci podceňovat léčení praktické doktorky, ale endokrinolog by štítnou žlázu zkontrolovat i ultrazvukem a ta péče, alespoň u mého doktora, je o něčem jiném. Píšu to proto, že štítná žláza může mít velký vliv i na plodnost.

Klárko a kam na tu folikulometrii chodíš, že ti k tomu nic neřekli? Sliznici máš nižší a folík je bohužel moc malý, praská až kolem 20 cm, jedině, že bys mívala ovulaci později. Clostilbegyt bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
27.10.12 20:14

Žofinko, ty léky znám, to se jmenuje metformin a je to nějak spojeno s naší poruchou s tou inzulinovou rezostenci, z toho si ale cukrovku neprivodis, kdyz to budes brat, ale jednim z rizik pco syndromu v pozdejsim veku je prave cukrovka, ja jsem to taky brala asi pul roku, hodne holkam po tom byvalo ze zacatku zle, ale preslo to, me to pak v caru jeste zvysili ale ono pak těžko říct, co u nás zabralo, jestli nastimulovane telo po ivf nebo metformin nebo co proste, ale zkus to, ja se ted nanej taky v novem caru ptala, ale rekli mi, ze tam nenistopro prokazano, ze to zabira a ze mi to uz nebudou davat.......jo a zrovna jsem ted do jedne diskuze psala, ze me teta ( gyndarka) říkala, že je na trhu nějaky novy reparat. Je to pro zeny s pco syndromem a má to vliv právě na nadledvinky a tak, aby nam dobre vse pracovalo, stoji to 2000 na 3 mesice, tak pokud nam ivf nevyjde, tak si to koupim, je to myslim nejaky prirodni bylinny preparat…a do ivf teda nepujdete? ja vim, ze kdybych do toho nesla, ze bych ted malyho nemela…ani od porodu jsem pak nemela vubec ovulaci, ale muzes mit klidne mirnejsi prubeh pco syndromu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
27.10.12 20:17

Jo Ivi, ja jsem jezdila pak i do Brna na endokr., ale nakonec jsem zase presla ke sve obvodni, ona mi dela casto testy a je to v poho, uzv jsem mela taky u ni i na te endokrin., ale fakt teda slysim oprve ze predepisuji euthyrox na stitnou zlazu, kdyz funguje ok, to se me zda teda divny, to by me taky teda prece rekli, kdyby to byl standartni postup? Nechci nic zpochybnovat, ale nezda se mi to…hele a Ivi, nejsou ti folici co jsem mela ja 9. den taky maly na 10-11 mm??Me se taky ten doktor ptal, jestli nemam delsi cykly…jinak je me dneska nejak divne, je me nejak na zvraceni cely den a taky jako by mi to v brichu pracovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí