Clostibegyt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1428
8.9.12 15:59

Lenicko, já taky na clostíkasi nereaguju, první měsíc 3× 1 a neprokázaná ovu, 2. měsíc ted 2×1 bez ovulace, jeste jeden měsíc a valím taky do car…a takl se chci domluvit na stimulce gonadotropinama injekcema…ale budu si to zžejmě platit a to je cca 2500-6000 na cyklus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
8.9.12 16:13

Zuzi, může to být ze stimulky, ale i cysta. Mě se teda cysta projevovala takovým bodnutím, když jsem třeba vstávala nebo si sedala. Tak zkus doktorce zavolat, jestli máš přijít nebo čekat? Mě teda doktorka tenkrát stejně řekla, že mám čekat, zda odejde s menses… A nakonec jsem byla těhotná a cysta se vstřebala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
9.9.12 19:54

Ivi, tak já jsem se rozhodla, že půjdu už do Caru, to nemá cenu zkoušet další cyklus s clostilem, když nebyla ani jednou ovulka, říkali jsme si s manželem, že tam půjdem hned, že třeba nám to vyjde zkusit aspoň dvě stimulky a iui do konce roku, v lednu mi totiž končí mateřská a byla bych doma další rok než by se nám podařilo otěhu a tak bych šla na neschopenku a měla aspon nějaké peníze, za zkoušku to stojí, ne? Tak ted beru do středy duphaston, tak tam zítra zavolám a domluvím, že k nim chceme chodit a jestli se rovnou můžu objednat na HP, když budu mít ms tak za týden, že se nebude čekat další měsíc na 3. den ms a HP, co myslíte? Že by mi udělali HP a třeba rovnou manželovi spermio kdyby jel tak a pak šli pro výsledky a rovnou na konzultaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
9.9.12 21:17

Zuzi, myslím si, že děláš dobře :palec:, já nejsem moc pro léčení problémů s početím u klasických gynekologů, i když tím nechci říct, že mezi nimi nejsou taky kapacity, ale myslím si, že na tento problém jsou prostě větší odborníci v CARu. A jak je to s doporučením, nemusíš ho mít? Jen ti nevím, jestli to půjde takhle rychle, i když bych ti to moc přála. Klasický postup je vstupní konzultace, pak HP, spermiogram, genetika, už si to ani moc přesně nepamatuju, chvíli trvá než se dojde k IUI / IVF. Ale určitě to jde urychlit a jít na IUI poměrně brzy. Já teda poprvé narazila při první konzultaci na pohotového doktora, který když jsem mu řekla, že mám zrovna ovulku, tak mi chtěl hned dělat IUI, pokud by byly folíky, ale tenkrát nebyly… Teď podruhé se to nějak víc táhlo, ale bylo to i tím, že do jednoho cyklu přišly Vánoce :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
10.9.12 13:44

Ivi, tak jsem tam dnes volala a jdeme na konzultaci 2. října, to budutak nějak v prostředku cyklu, tak myslím, že pak hned půjdu na HP a spermio dělají hned při té první konzultaci, ne? A pokud si léky budu platit sama, tak by nemusel být problém? Vím, že u ivf jsme taky myslím čekali na schválení pojištovnou, což tady nebude a nám teda na Unice nedělali genetiku, no tak uvidíme, kdyby aspoň dva cykly bylo iui do toho ledna třeba by se zadařilo a já věřím, že jo, že je jen potřeba navodit tu ovulku, když jsem uýž jednou přirozeně počala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
10.9.12 16:08

Zuzi, tak superky, že tě objednali, začátek října je za chviličku. Já ti teď nevím, jestli nám ten spermiogram dělali hned, ale myslím si, že ne, že to dělali snad ve stejný den jako ten HP, ale to může mít každý CAR jinak. Každopádně ti přeju, abyste nemuseli dlouho čekat :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.9.12 12:38

Ahojky, tak včera jsem byla v CARU a opět folíky nebyly i po větší dávce. Takže teď mám 2 měsíce oddych a pak se rozmyslíme co dál. Zjistila jsem, že už je prý inseminace zase zdarma a nezapočítává se do IVF :lol:.Jinak jsem ještě včera byla na pohovoru do práce a přijali mě, teď mě ještě čekají zkoušky z finančního poradenství. No a nazávěr jsme včera skončili na pohotovosti s malým, který si naštípnul nos, ale prý to bude v poho. Takže včera byl fakt hroznej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.9.12 12:50

Palunko ahojjj, no mě přijde, že fakt zvyšování clostilu je na nic, já jednou měla dávku 5 denně a nic!!! Prostě každej na něj nereaguje a navíc to snižuje tu sliznici u mě teď byla 3 mm, takže já jsem se rozhodla, že už na to kašlu, taky mě mudr říkala, že si můžu dát měsíc pauzu a pak zase dva měsíce clostil, ale už to nechcu, je to ztráta času, půjdu raději do car, kde tomu víc rozumí. Takže iui už se zase neplatí a to je nárok myslím na 6 iui za rok, že? A tím je jako myšleno samotná ta inseminace + léky( clostil) či tak? Že se nic neplatí? Ale co když na mě nazabírá clostil a potřebuji injekce tak to taky nebudu platit? Asi zkusím zavolat na VZP, co myslíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
11.9.12 13:01

Zuzo, pokud se nekdo rozhodne jit di inseminace i injekcemi tak ti injkce zaplatit musi, ja kdyz jsem se tenkrat ptala na kolik by me iui vysla s injekcami tak mi doktorka rekla podle toho jaky druh si vyberu.ale my jsme se dohodli na injkcich fostimonu a to mi rekla ze by stalo 1000kc injkce+1100kc takovy ty hadicky jak se zavadi sperma, takze by nas vyslo iui tenkrat s inj.na 2100kc+ plus teda pregnyl a utros. jenze u nas k tomu pak nedoslo a ja se rozhodla pro ivf. takze zrovna iui s injekcami levna neni.kdyz jsem byla na prvni iui tak sme to meli s clostikem a to nas vyslo na par korun, jenze pak jsem prestala na nej reagovat a jeste ke vsemu mi udelal cystu jak brno a drzela je 3 mesice a pri ivf mi ji odsali.po tych mych zkusenostech uz bych do clostiku nesla je to pekny svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.9.12 20:48

Přesně tak Hani, mě teď po to clostilu pěkně bolelo břicho ovu nebyla takže myslím, že tam bude taky zase nějaká cysta a na prd, se sliznicí 3 mm se nemusíme ani snažit, přijde mi to jako ztráta času a huntování si těla, když na to žena nereaguje, tři cykly a pak přestávka a další, všude se píše že max 6 cyklů za život a já už jich 5 mám a to bych měla zase další, to už by bylo 8 s přestávkou, no tak je mi to jasné iui ted stojí 1500 a ty léky asi podle kvality že? Já čítám s tím, že nás to vyjde tak na 6000 max jeden cyklus, je to hodně, ale myslím, že tam nějaká ta šance bude, když se nám to už jednou povedlo a to úplně přirozeně…na ivf jsme si dopláceli 30000 a nebylo z toho nic takhle za tu cenu budu mít třeba 5-6 iui a tam je snad nějaká šance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
11.9.12 20:58

Palunko, tak to mě mrzí, že ty folíky nebyly… to opravdu vypadá, že na Clostík nereaguješ a nemá to cenu to s ním už zkoušet. Tak si dejte pauzu, ať pročistíš tělo a uvidíš, jak budete potom pokračovat. Jinak s tím IUI by to bylo fajn, kdyby se to nezapočítávalo do IVF, kéž by to byla pravda…

Zuzi, když budeš stimulovat injekcema, tak je doplácet budeš, ale vyjde to určo mnohem levněji než IVFko, tak zkusíte pár pokusů a uvidíte, do IVF můžete jít vždycky. Taky uvidíte, jaké výsledky budete mít, až vám udělají vyšetření v CARu, jestli třeba neodhalí nějaký problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
12.9.12 14:15

Ivi, já mám problém už odhalen, PCO syndrom tj anovulace a chybějící menstruace a manžel má trochu horší spermio, ale když máme zdarvýho kluka, tak tam budou i nějaké doré:), jen nevím holky, mám ještě tento měsíc brát clostil? Asi už ne, že? Asi nechat tělo odpočnout kdyby už náhodou příští cyklus byla stimulka v car…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
13.9.12 14:39

Zuzi a v CARu jsi se nezkoušela zeptat? Já bych se na to asi vykašlala, když jsi na něj doteď nereagovala, ale zase já nejsem doktor, no… Aha, tak už diagnózu máte, tak oni si s tím v CAR jistě poradí, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.9.12 17:43

Tak sem přišla od Dr. a na ultrazvuku mám 2folíky 10mm a 1folík 8mm :( a jsem 11.DC sliznici prý docela vysokou :) .Dr. říkal že jsem teda teprve 11Dc a že bych mela přít až zítra ale já sem v práci takže nemůžu :? ale říkal, že tenhle měsíc tomu nedává moc šancí :zed: otěhotněla jste některá při mojí velikosti filikůůů? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.9.12 17:44

Brala jsem clostik 1-0-1 5-9.DC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie