Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo, jo injekce kolem 2000 a IUI 2000-3000 na jeden cyklus, takže kolem 5000Kč na měsíc, to už je asi lepší našetřit a jít rovnou do IVF.
Zuzi, podle mě to tak fakt je, nejlépe je se na to zeptat přímo v CARu, kam chceš chodit, koukám, že jsou v tom asi pořád trošku zmatky viz to, co řekli Hance a co Palunce. Taky by mě zajímalo, jak to vlastně je. Jinak ono se na ty injekce asi i tak dost doplácelo, ale takhle by sis to musela uhradit celý a ještě za výkon IUI.
Pěkný den, holky, tak jsem už zjistila, jak je to s iui, pokud je teda stimulace po ocí gonadotropinů, tzn. injekcí a ne clostilem, tak to je počítáno jako ivf cyklus, nebo si to musím zaplatit sama ty injekce a to se cena pohybuje kolem 2500-5000 Kč na cyklus, takže to je jako síla, tak teď je otázka, jestli zkoušet iui za 5000 třeba 6× za rok, nebo rovnou na ivf s minimální stimulací, no prostě síla, psali mi to rovnou z Caru, kam jsem posílala dopis, prostě pojitovny už ty gonadotropiny na iui nehradí. Tak musím manžela připravit, že vyplácnem měsíčně 5000 za iui, ale až bude mít lepší náladu.....dnes jsem 7. dc, mám clostil 2× denně, mudr mi to snížila, že tělo ten minulý cyklus 3× denně mohlo reagovat tou zvýšenou teplotou přehnaně, zatím je teplota 36,5, tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat, v pátek jedu na uzv 13. dc, ale moc tomu nedávám, spíš se už připravuju na iui, protože bych musela čekat zase další 3 měsíce než bych mohla stimulovat clostilem.
Zuzu, tak to by mě zajímalo, jak to teda s tím započtením pokusů IUI je. Některým holkám řekli, že se do toho počítá i stimulka s Clostíkem, jsem z toho už jelen. A ty máš ovulku později, že jdeš na ultrazvuk až ten 13tý den cyklu? Já už teda mám v tuto dobu většinou po ovulce nebo právě probíhá.
No Ivy, já nevím, jestli jsem tu ovu měla min cyklus, to jsem tam byla 15. dc a ona že to vypadá, že už ovu byla, ale nakonec mě za 5 dní klesla ta teplota a dostala jsem ms, tak já vůbec nevím, tak je to pozdě? Zase lepší jít později, kdyby byl folík, aby mohla píchnout třeba pregnyl, neee? Jestli je to pravda s tím clostilem, tak to teda fakt pos…davat na stejnou uroveň ivf a iui, že? Mě teda přímo doktor z car odepsat, to co jsem psala výše…
Zuzu, těžko říct, jestli je to u tebe pozdě, ale vypadá to, že jsi měla s tím Clostíkem asi spíš kratší cyklus. Já jsem při braní Clostíku 3 - 7. DC chodila na utlrazvuk 9 - 11. DC, 12. DC jsem už cítila ovulku (bolely mě vaječníky). Ale každý to může mít jinak. Spíš mi přijde lepší jít trošku dříve, aby už nebyly ten 13tý den folíky popraskané, ale těžko říct, jak to bude zrovna u tebe. Tak snad doktorka ví, co dělá, i když ten 15tý den cyklu to mi teda pozdě přišlo a jak je vidět, tak už bylo po ovulce…
Ivi a kdyby ta ovulka byla dejme tomu ten 14. dc, jak si ona myslelam jak je mozny, ze by mi teda 18. dc klesla teplota a 20. dc dostala ms? to se jako takto muze stat?
Zuzi, můj názor je, že jsi ovulku měla dříve, ale tohle by měla posoudit doktorka, říkala jsi jí o tom poklesu teploty a následné menses? Víš, ono je to s těma hormonama těžký, tělo celkově reaguje jinak, já teplotu při Clostíku neměřila, ale já ovulku poznala, tak to nebylo potřeba… A co zkusit pro příště ovu testy, abys ovulku vychytala?
EE, ovu testy jsou mi k ničemu, pač mám pco a u toho je vždy nějak zvýšený LH hormon a pak ukazuje prý ty ovu testy taky falešně pozitivní, ale v pátek se jí na totaky zeptám, třeba mi řekne, že se mýlím, zatím dnes teplota 36,7, min. mesic zítra 10. dc už jsem měla 37, tak uvidíme, ale mám nižší dávku než minule, taknevím, no ale ani to nějak neřeším, prostě pokud to nevyjde s ovulkou a nebude tak se objednám rovnou do CAR a bude.
Zuzu, aha, tak to jsem s těmi ovu testy nevěděla. Máš pravdu, nijak se s tím nestresuj, jistěte to doma pořádně sexíkem a kdyby to náhodou nevyšlo, tak se objednáš do CARu a budeš pod dohledem odborníků
.
Dobré ráno holky,
včera se mi začala rozjíždět MS… zatím jen špiním, takže čekám kdy se mi to rozjede
) ach jo ![]()
Tak snad to vyjde příště no…
Peťko, to mě moc mrzí, že se rozjíždí menses. Jinak jak to máš s tím Utrogestanem, ty ho vysazuješ ještě před menses nebo až když to dostaneš? Já ho měla vždy brát až do menstruace, teprve pak vysadit.
Petko to mi je lito, treba spineni ustane. holky jeste jednou vam napisi co mi rekl doktor v caru na to iui, ze pokud bude iui bez leku a injekci tak se nepocita jako pokus na ivf, ale pokud by byl s clostikem ci injekcami tak se tak pocita. kazdej mluvi jinak clovek ma v tom pak zmatek.ale ja bych za iui 5tis nedala to mi prijde hrozne drahe, to uz je lepsi jit do ivf a ma clovek zaplaceny skoro stimulku a prodlouzenou kultivaci. stimulka pk by vysla na 5.500.holky musim vas neco napsat, holcina z jine diskuze ma take po ivf taky se nepovedla, ale nelenila a nechala si poslat vypis zdravotni dokumentace a nestacila se divit ona stimulovala gonalem coz je drhej preperat uz si nepamatuji kolik ale bylo kolek 10tis jen za injekce a normalne zjistila ze si to nechali zaplatit dvakrat od ni a od pojistovni, coz je tada sila. a jeste tam mela zubare mela jednu blombu od zubare a on si na jeji meno nechal vyuctovat 5 plomb. omlouvam se ze je to tak dlouhy
Hančo, tak to je síla s tím, jak si to doktoři nechávají započítat, pak nemá být vše tak drahý
.
@Ivča78 utrogestan mám vždy na 10 dní… a jak ho vysadím tak za dva dny přijde MS… řekla mi to tak doktorka ![]()
@hanka1120 MS se rozjela už hodně, takže už nemám naději holky… ![]()
Je zajímavý že každej car má jiný ceny, to je taky bordel… mělo by to být sjednocený :/…
V pátek jdu k doktorce tak se s ní poradím co a jak…
Hani, to je mazec s tím že si připsali něco navíc!