Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky no jo car je dneska byznys a paru neplodnych je hodne. holky ja koupila macu tak jsem zvedava jestli bude mit nejaky ucinky.
Nazdarek holky, tak já už asi s lékama končím, na Clostík jsem přestala reagovat a po Duphaston u, jsem začala mít nežádoucí účínky, normálně jsem začla zvracet, bolesti břicha a přidal se průjem, v neděli jsem ho vysadila a začlo to ustávat, takže asi budu potřebovat nějakou pauzu. Teď očekávám MS a při příští návštěvě CARU, se domluvím s DR.,že teď to stopnem, našetříme a půjdem rovnou do IVf. Tolik peněz za IUI nedám.
Palunko, to mě mrzí, že máš takové nežádoucí účinky. Tak to asi bude lepší něco našetřit a jít do stimulky injekcemi a rovnou IVFka. Já jsem Duphaston brala před prvním těhu a myslím, že mi ho taky museli vysadit, že mi bylo blbě. Hlavně mě tak bolely vaječníky, že jsem nemohla ani pořádně chodit. A nejhůř mi bylo po Estrofemu, to jsem byla i za doktorem, aby mi ho vysadil, což mi řekl, že nemůže, že bych začala krvácet, tak mi jen snížil dávku. Jsou to dryáky, bohužel…
Holky, my jsme teda za ivf doplaceli jako skoro 30000, nevim uz presne, ale 25 urcite a to co kdyby to nahodou na 1., nebo 2. iui vyslo? kdyz uz jsem jednou prirozene otehotnela, je potreba jen navodit ovulaci, takze ja prvne nekolik iui i kdyz si stejne ale myslim, ze nam v car reknou, at si necham udelat rovnou ivf pri minimalni stimulaci, ale je to o dost narocnejsi i pro telo myslím, uz to vim z prvniho ivf, no uvidime, jinak ja jsem dnes 10. dc, teplota se stale strida 36,7 a 36,5 tak si myslim, ze tento cyklus nic, uvidim v patek.Ale stejne porad nechapu, jak muzou toiui pocitat jako ivf, dyt u iui jen podaji leky nebo injekce a pak zavedou spermie, u ivf je jeste punkce pod narkozou, pak transfer embryi, ta kultivace, to je proste vrchol i kdyz se nad tim ted zamyslim, tak jsem driv myslela, ze se ty injekce asi neplati, nebo jsem asi nad tim nepremyslela.
Ahojky holky
@Palunka to mě mrzí že ti přestal reagovat
ale nebuď smutná je ještě plno jiných prášků co ti pomůžou ![]()
Díky holky, mě se zpozdila i menzes měla jsem ji dostat v pondělí a stále nic, vždycky se po vysazení dostavila do 2 dnů a teď už 6 dní a stále nic, takže si půjdu asi pro injekci na vyvolání. Počítám, že jsem to tím zvracením dostala ze sebe všechno ven.
Palunko a těhu být náhodou nemůžeš? To by byla docela pecka
. Jinak jiné prášky asi nejsou, pak už jenom injekce…
Zuzi, já bych to IUI taky nezazdívala, mě pomohlo jenom správně nastimulovat vaječníky, aby začaly pracovat. Pomohlo mi to dvakrát, poprvé s IUI, podruhé bez něho, ale chápu, že každý má problémy jiné a někomu Clostík a IUI prostě nepomůže. Každopádně souhlasím s tím, že srovnávat IUI s IVF je naprostá šílenost, ten kdo tohle vymyslel, tak byl určitě nějakej chlap s kupou dětí
.
Ahoj holky, také se hlásím, máme doma 3letou slečnu a celou dobu se nechráníme, je pravda, že malá je také vytoužená, nešla nám přes tři roky. Akorád, kdy ho mám začít brát? 3 nebo 5 den? mám brát dvě tablety, Jinak všem hodně štěstí
Kordulko, brát bys ho měla tak, jak ti předepsal doktor. On ti k tomu nic neřekl? Dávkování přece musel napsat na recept a dle toho ti to měli říct v lékárně. Pokud nevíš, tak mu zavolej. Jinak já jsem brala 3 - 7. DC 1-0-1, ale to může být u každého jinak.
Ja ho taky bravala 3-7dc 1-1-1,ale jak pise ivca doktor ti musi napsat davkovani.
Dala mi nějaký papír, vím že snad 5 den dc, ale nejsem si jistá a ode dneška má dovču, ms mám mít 2.9. a vím že 1-0-1
V lékarně mi nic neřekla, ani na krabičce to nemám a ten papír si asi nechala v lékarně ![]()
Kordulko, no, tak to je blbý a třeba ani sestřička tam není, že by se podívala do počítače, jak ti to napsal? A co zkusit zavolat do té lékárny, jestli tam ten papír nenašli nebo jestli by nedohledali ten recept, že nevíš, jak to máš užívat?
Kordulko, jj, první den cyklu je první den menses, takže 3. den cyklu jsem menstruaci samozřejmě ještě měla…