Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ivi, ty zkusena rodicko, me se zda, ze me poboliva podbrisek, ne ale jako pravidelne ale furt je to normalni hebo uz zo taky muze zvestovat porod blizici se? jeste bych teda rada vydrzela do pondelibdo ukonceneho 37. Tt aspon brekekeee
@zuzuza prý zkušená rodičko, haha
. Zuzi, nevím, těžko říct. Můžeš porodit za týden nebo taky týden po termínu. Jestli se ti něco nezdá, zajdi si k doktoru. Mě bolel taky, měla jsem poslíčky, doktor mě strašil, abych ještě vydržela a nakonec jsem šla na vyvolávání
.
Ahoj holky jojo strašně to letí, já dneska nastoupila na mateřskou. Už začínám být lehce nervozní. ![]()
Ahoj holky, tak se dnes hlasim po kontrole, cipek je pry jeste polotuhy a prostupnost na 1 prst, doktorka nahmatala hlavicku, i to celkem bolelo, jinak teda prenaset pry urcite nebudu, psala jsem moji mudr a pry se maly muze narodit tak za tyden, ze uvidime, ale co me jako ta doktorka vydesila, lezim na ty koze a ona me hmata bricho a rika tady vlevo ma zada a ja rikam ze jsem myslela, ze na druhe strane a ona kde kope a tak ji to ukazuju a ona, ze by mel kopat jinde, tak ja nevim, nejsu snad blazen ne a ona, ze si prvne myslela, ze ani nema dole hlavicku, ale nakonec, ze jo, kdyz jsem lezela ve spitale, tak mi doktor jeste ukazoval, jak tam ta hlava tlaci na spodek, tak ji snad nemohl nejak vytahnout nebobse pretocit ne, ted me to vrta hlavou, aby jsko ta hlavicka byla uz sestoupla poradne, aby sel ven a nezjistili to az u porodu, ale tak snad me jeste vysetri ne, to sou nervy, uz mam bobky..
Ivy, taky jsi mels to tvrdnuti bricha ty stahy u porodu tak silny? me ted kdyz to tvrdne, treba kdyz se hybe, ty jo, to je tak strasny tlak toho tvrdnuti, ze se me zacne i spatne dychat…
Zofi, jeste to mas daleko se neboj, ale me uz to dejcha na zada, dnes jsem 37 plus 0 tak uz jsem v klidu, ze muzu rodit, akorat nemam jeste ani postylku a kolebku nachystanou a dobalenou kabelu heh, me to nejak nedochazi…
@zuzuza Zuzi, tak polohu si ještě mimčo může měnit, klidně ji může změnit ještě chvíli před porodem. Hele, to co cítíš teď a co bude u porodu, je něco jiného, nedá se to tak moc srovnávat, to zvládneš, neboj
. Tý jo, já se těším, až napíšeš, že je mimčo na světě.
Ahoj holky, beru 2.měsícem clostilbegyt a utrogestan, včera asi byla ovu (podle testu), dnes jsem vzala utrogestan (16dne od zacatku MS) a mám křeče v břiše už od včera..Pochopitelně jsme měli sex, aby jsme nic nezanedbali, když byla OVU..měla to některá z vás? První měsíc jsem ani nevěděla, že něco beru a teď mě bolí břicho jako by to mělo příjít..nebo myslíte, že kdybych otěhotněla během 3dnů, že bych to takto cítila, že se tam něco děje? Ale to se mi zdá jako blbost díky za zkušenost kazdou
Luciana tak to bohužel vůbec nevím, já na sobě nic nepocitovala takže těžko říct.
Zuzi tak co ještě jsi dva v jednom? Já myslela že dneska v noci pojedeme. Měla jsem takový divný křeče v břiše a do toho mě zase chytli záda.
Ivčo jak si užíváte s dětma počasíčko, k moři asi s prckama nejedete co?
Zofi, ze by uz poslicci? me ani nemluv, byla jsem v pondeli na kontrole a mam cs 6, jsem si myslela jo to bude brzo, doktorka rekla, ze muzu rodit dnes zitra alevibza tyden, porodni c3sty pripraveny, jen chybi kontrakce, hlavicka jeste neni uplne sestoupla a to jsem uz 38 plus 2 a hlavne, ze jsem prve lezela heh, je to fakt uz otresny, jak nemam ty brisn7 svaly tak mam to bricho strasne dopredu, uplne vyklenuty, ze zezadu by ani clovek jepoznal, ze ho mam, ale z boku otresny, kazdej se furt pta, jestli tam nemam dve nebo tri, dalsi zas ty ses jeste furt v tom? to uz je na mrtvicu, uz radsi ani nikam do mesta nechodim, jak me ti lidi se…, taknv po mam zase kontrolu a jestli do ty doby nic to budu 39 plus 0 tak uz me jebne heh, to jeste vydrzim, ale dalsi tyden pak jeste do terminu do nejakyho 24., to si radsi uz nepredstavuju.
@žoffinka Žofi, my si moc neužíváme, děti mají obě rýmu a Adámek zánět středního ucha, takže ATB a nesmí na sluníčko.
@zuzuza tyhle řeči jsem taky „milovala“, a to si vezmi, že já jsem byla po termínu, to už se pak vůbec nedalo s nikým vydržet.
Lidi jsou jak blbý a co mi uplně leze na nervy je když si každá bába myslí, že mi může hrabat na břicho.
Ivčo tak je mi líto, hlavně at jste brzo v pořádku.
@žoffinka píše:
Lidi jsou jak blbý a co mi uplně leze na nervy je když si každá bába myslí, že mi může hrabat na břicho.
Ivčo tak je mi líto, hlavně at jste brzo v pořádku.
Jsi mě pobavila
. A to počkej, až pojedeš s mimčem v kočárku nebo poději s dítkem za ruku, to taky poznáš i toho, koho nechceš
. Děkuju, malej už se cítí dobře, lítá tady jako drak
.
Ahoj holky, tak Vcera ve 12.05 vykoukl maxik na svět s mírami 47 cm a 3,26 kg, strucne o porodu, ve 4 v noci odtekla sama voda, v 5 jsme dojeli do spitalu, v8 jsem mela jeste zbytek cipku na 1 cm, tak se cekalo, tak v 10 zacly větší bolesti, nalez lepší, ale doplnili oxytocynem teda sz v 11 to uz jsem mela silný sama o sobe, v 11.20 jsem už zvonila na sestru, at mě to okamžitě odpojí ze chcu epidural, no houby, než došla s papurem, už se tlačil ven, na 3. Kontrakci při které jsem 3 X zatlavila byl venku, takže rychlý, ale otresne bolestivý porod, víc než první to jsem aspon na trictvrte hodky mela ten epidural, pak jsem opět krvácela, takže az do večera na salu, furt nějaký kapačky, sekla jsem sebou na WC jesteze mě sestra chytla a položila na zem, tak az dnes jsem se sestrou došla na WC, ale vycurejte se kdyz vám stoji v pootevřených dveřích a čumí jak čuráte ze takže nic a drzim to. jinak malý mel pupeční šňůru kolem krku, mel tu cyanozu nebo jak promodrani, tak byl v inkubátoru, mel strašně silnou tu šňůru, doktoři čučeli…ale už je ok a je krasnoucky, odpo dodám foto.
Zuzi moc gratuluju, malej má krásný míry, moc se těším na foto.Jak já ti závidím, že už to máš za sebou.
Ja si zofi taky závidím, ale většina má porod ok to jen já musím mít něco extra pokazdy, ale dnes už si na to ani nevzpomenu a rvala bych steston, kdyz vidím ten uzlíček. Kazdopadne epiduralem to bylo tehdy fakt v pohodě, no ale jak je vidět, tam to s nim vždy nejde mno, ale to das fakt neboj, jak říkám, u ne byl první porod lepší než druhy tak neboj se nic.
Ja si zofi taky závidím, ale většina má porod ok to jen já musím mít něco extra pokazdy, ale dnes už si na to ani nevzpomenu a rvala bych steston, kdyz vidím ten uzlíček. Kazdopadne epiduralem to bylo tehdy fakt v pohodě, no ale jak je vidět, tam to s nim vždy nejde mno, ale to das fakt neboj, jak říkám, u ne byl první porod lepší než druhy tak neboj se nic.