Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@žoffinka Žofi, super a řekli vám odhad porodní váhy? I když on ten odhad je dost nepřesný, mě hádali, že bude mít malá přes 4 kg a nakonec měla 3,60 kg
.
Tak to mi Ivčo neřekl. Mlel si pořád nějaký svoje zkratky kterým jsem nerozuměla. Pak jen potvrdil že to bude holčička a řekl kolik váží. ![]()
Ahoj holkyyy, tak se po dlouhe dobe taky hlasiiim, stravila jsem deset dni ve spitale, zaclo me strasne tvrdnout bricho tak jsem se sla ukazat na porodni, jen jako pro jistotu no a uz sem tam zustala, na kardiotokografu to ukazovalo stahy po 5ti min, cipek byl teda 3 cm a asi zavreny, ale hlavicia strasne tlacila na spodek, takze by to mozna pak vyvolalo porod, byla jsem teprve 33 plus 5 tak jsem tam musela byt do 35 plus 0,tak me davali jednu kapaku magnesia, postel me podlozili spalkama, ze jsem mela hlavu niz a nohy vis a mohla sem jen na zachod mno, tak vcera me pustili, tak jsem doma, ale musi se stridat mamka s tchyni v hlidani, jako muzu na wc, najist se u stolu, proste klid heste tyden aspon do 36 plus 0, no abych nakonec jeste neprenasela, no byla bych rada, kdyby se narodil az v 37 plus 0 tak jeste pr tyden se b6du snazit dodrzet klid, nejezdit nikde a byt jen doma…
Zuzi tak to hlavně odpočívej, alespon nabereš síly, za chvíli je budeš potřebovat.
@zuzuza Zuzi, brouku, drž se, musí to být úmor takhle ležet, tak to ještě vydrž, ať si u tebe ještě mimčo pobude
.
Ahoooj holky, tak uz mam normalni reziiim jupiii uz je to pry donosene tehu jsem dnes 36 plus 1,tak kdybych zacla rodit mam dorazit hihi cipek stejny jako minule tj 36 mm tak rodit asi nebudu, no tak ta ten tyden uz bych to ale brala hihi, ale teda jak to tvrdne klidne bych rekla tak 100 x za den…co vy
Jo a holky me malem jeblo jako 78 kg to je to skoro 20 ti denni lezeni a jezeni, takze celkem uz 14 kg!
No Zuzi tak to je super. Takže už jsi v cíli. Já jdu dneska na kontrolu tak jsem zvědavá co mi řekne. Od včerejška mě trochu pobolívá břicho, když sedím nebo stojím. Zuzi ty kila ti nezávidím, ale neboj určitě to půjde rychle dolu.
@zuzuza Zuzi, tak super, ale ještě se drž a šetři, ať u tebe mimi ještě chvilku pobude
. Jinak držím moc pěsti a těším se na fotečky miminka
. A váhu shodíš, neboj. Já dost nechala v porodnici.
@žoffinka tobě to taky už letí, jaké máte vybrané jméno pro holčičku? Teď nevím, jestli jsi to už psala.
Jo holky, kdyz jsem sla domu po prvnim porodu tak jsem mela dole 10 kilo jako a nejak to uz neresim, ono to asi nebude s tim porodem tak zhavy pac jsem mela v po cipek asi 3,5 cm tak ted tyden do ukonceneho 37. Bych jeste chtela vydrzet, jeste bych se rada vyspala, bemam vse dochystahe, ale zo tvrdnuti je sileny, tak uvidime, zofi, dej teda vedet po kontrole co a jak a co ty bolesti, me teda jak vysetrovali ten cipek, to taky byla chutovka, me tam snad strcila celou ruku to zas bude ten porod, nebojim se jako takovyho ale minule jsem mela irecaky na deloze asi a v pochve a zo byloo krve, pak heparin, krevni plazma no sila, musim to doktorce v pondeli rict, jestli je nejake opatreni pred porodem uz, jinak epidural to jisti, snad ho stihnu dostat hihi
Ivčo mi jsme původně chtěli Žofii ale nakonec to bude Sofii. ![]()
Zuzi tak na kontrole prý všechno v pohodě, bolesti mi vysvětlil jako že se cvičí děloha na porod. Jinak v pondělí začínám mateřskou takže to opravdu letí.
Zofi, krasny jmeno a uteklo to hrozne ze a kor me jsem 33plus 5 a najednou spital, cekat tam do 34plus6,najednou uz jsem 36 plus 2 zitra hruza ze, jako by to bylo vcera, kdyz jsme byly na zacatku co? me teda to tvrdnuti moje je taky nacvik delohy, ale ted myslim uz poslicci, pac to ztvrdne na kamen uplne cely a musim to rozdychat a nejhorsi v noci jak lezim tak tlak do hlavy to se v leze ani neda rozdychat to si u prvniho tehu vubec nevybavuju toto, jo usem zvedava, snad piznam vcas pocatek porodu hihi.
Sofii je moc krásné jméno. Holky, vy za chvilku rodíte, to není možný, jak to rychle uteklo. No a mému mimču je půl roku, tak co se divím
.