Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunicko.lucinecka píše:
Holky, moc děkuju a vám všem moc a moc držím palce!!!a jména asi máme…Viktorie, Terezie
Jé také gratuluji k dvojčátkům, vůbec bych se nezlobila, kdybych je měla také po clostíku ![]()
@zuzuza píše:
Holky, to si te ne delste srandu jedba nabere necely kilo druha 6 no ty voleeeeee, jinak to nejde napsat, panebozeeee, ja chci taky tak malo, kazdy den si rikam, ze uz nemuzu to sladke, ale ja jsem jak posedla a to doslova, ja na ty cokolady chodim i v noci, pomooc, co mam delat?
Taky jsem jednaz těch co chodí na čokoládu v noci
a to nejsem těhotná ![]()
@zuzuza Zuzi, tak třeba tvoje tělo zadržuje vodu, když víc přibíráš? Já jsem v prvním těhotenství nejedla sladký vůbec, protože u mě měli podezření na cukrovku, ve druhém jsem na to teda prděla a taky jsem víc nepřibrala. Já jsem taky čokožrout. A teď čokošku taky nemůžu, protože malá mi po ní druhý den řve, jak ji bolí bříško. Nic jiného jí nevadí, ale čokoláda, to je jasné, že bude druhý den stát za prd.
Holky, nene, je to z cokoladek, schvalne jsem se divala od velikonoc, to bylo hejhorsi zrani a vcera jsem zjistila, ze uz tru stehnamavo sebe, kdyz jdu, takze koneeeeec, nastesti uz toho dost ubylo z velikonoc hihi a uz jsou jen kinder a milky cokoladky a to je moc nebere heh.
@zuzuza Velikonoce jsou zabiják, sice jsem většinu rozdala, ovšem Adámek toho dost vykoledoval a my mu čokoládu a sušenky ještě nedáváme, takže to sežere kdo
.
Ahojky holky, tak jak to jde, to byla nadhera vidte to pocasicko, holky, nemela jste v tehu nektera nocni mury? ja to mam od zacatku tehu strasny, skoro kazdou noc mam strashe zive sny a nocni desy, jsem pokazde durch spocena, perina, prosteradlo, vse ha zdimani a treba dnes se mi zdalo, ze obe moje babky umrely, mely pohrby, no otresny, rano to bylo uplne jak kdyby se to stalo, mela jsem z toho i trikrat prujem, brnely me ruce, no silenyyyyy, ja tonechciiiii, uz se ani netesim vecir do postele bebe…cetla jsem hpna netu, ze se to v tehu stava, ale nikde co proti tomu delat…
Ahoj Zuzi tak to nevím já spím jak miminko. Akorád manžel je poslední dobou dost přepracovanej tak mi v noci vypráví jak musím co udělat jako kdybych byla jeho kolega a ráno si to nepamatuje.
Je to celkem psina i když mi ho je líto. Počasí je úžasný jen škoda že se to zrovna na víkend má pokazit. Začala jsem chodit plavat tak mě konečně nebolí záda, ale zase mám namožený ruce
to si člověk nevybere.
Zuzi přeji krásný sny at se ještě trochu vyspíš než se prcek narodí. Je to fofr jak to letí.
@zuzuza Zuzi, to mě mrzí, že tak špatně spíš. Nebojíš se třeba podvědomě porodu, že máš takový děsy? Já jsem tohle neměla, ale jak se mnou cloumaly zase hormony, tak jsem se budila taky dost zpocená, pořád mi bylo vedro, venku mrzlo a já musela i v noci větrat a chodit si namáčet ruce a nohy do ledový vody. Přetrvávalo to i v šestinedělí, to bylo snad nejhorší, jsem se musela v noci pořád převlékat. Ale to ty máš asi něco jiného.
@žoffinka Žofi, to je psina s tím manželem, ale taky ho lituju, musí toho na něj být moc. Já jsem si ani to pěkné počasí moc neužila, malá byla nějaká nespavá a umrčená, byl to pro mě nejnáročnější týden, co ji mám. A dnes se to vysvětlilo, prořízlá dásnička dole, takže bude zoubek, takhle brzy bych ho nečekala, ale je to ono
.
Zuzi, Žofi, kdy vy máte termíny? Se těším na vaše miminečka
. Já už mám doma velkou holku
.
Ivy, no mozna to mam podobny jak ty, tk poceni je sileny, ale dnes v noci super, jsem se nespotila, ani mury, tak aspon uednou za cas. A zofi, ja se nevyspim uz ted, maly se doted nekolikrat budil, nebo se porad prevaluje, tak ja jsem furt vzhuru a jako nechapu, jak treba kamoska lehne a vzbudi se rano, proste si z noci nic nepamatuje spi jak zabita, takze me mimco uz snad moc nevyvedevz miry a taky doufam, ze kdyz bude na nutrilonu, ze bude hajat, ale moc tomu neverim hihi.
Zofi a ty uz mas neco nachystano? ja jsem si porad rikala, ze nic moc kupovat nebudu a nakonec je z toho tak 10 overalu, milion polodupacek, bodycek apod, vse mam skoro ale od kamosky nebo z mimibazaru a neco ze sekace a ze to jsou krasny kousky, tak dnes vecer jedu di ikee, koupim komodu a postupne budu prat, zehlit a ukladat, no jsem sice skoro 28. Tyden, ale uz to chci mit, vse tady mam po krabicich a rozciluje me to, ja se taaaak tesim holky.
Jo ivy, zuby, uz se taky tesim, to bude lahudka, ale maly mi docela v noci spal, kdyz mu rostly, spis byl strasne uknuceny ve dne. A holky, u nas nastala strasna zmena, on si zacal hrat, jakoby citil, ze uz nebudu mit tolik casu, ale je to uzasny, po 3. Roce to je teprve dovolena.
Tady foto, jakbsi vecer v 8 vyrabi garaz a drahu z toaletaku hihi
@zuzuza Zuzi, neplánuješ kojit
? Mě malá přes noc docela spí, jen se budí na kojení a zase chrní dál, protivná je kvůli zubům ve dne a ono to člověku už docela vadí jí pořád poslouchat, ale vím, že za to nemůže. Jéé, malej je kouzelnej, mě si Adámek naštěstí taky dost vyhraje sám, jinak by se to nedalo zvládnout.
Ivy, ja na to nejsu vubec zvykla, ze si hraje, ted vstaneca vali na hracky, nechapu…kojit nemuzu, pac beru dlouhodobe leky, ktery prechazi do mleka, pri sebikovi sem brala jiny, to jsem mohla, ale to kojeni byl horor, tak jsem i rada, ze nemusim, joooooo na to knuceni si zive pamatuju, on je ale knucel furt, to byla hruza…
@zuzuza Zuzi, aha, tak to jsem nevěděla a nechceš ty léky taky změnit a alespoň to zkusit? Mě kojení u Adámka třeba taky vůbec nešlo, ale bylo to tím, že mi prsa chrupkal, takže díky tomu skoro nic nevypil a pak málo přibíral. Vydržela jsem, ale byly to nervy. U Nellči jsem si říkala, že se tím stresovat nebudu, a když to nepůjde, tak to nepůjde a dám dokrm. Ale Nelluš tahala od začátku jako o závod, takže se nám tyhle problémy naštěstí vyhnuly. Chci tím mým románem říct, že to může být u každého dítěte rozdílné, mohlo by ti to teď zrovna jít.
No ono uz to ivy zmenit nejde, pac tam ty mi uz nezabiraly, takze hohuzel, ale me to neva, nakonec se budem pak stehovat do noveho domu, tak aspon mamka bude moct hlidat treba cely den, jeeee my skytame, to je krasa hihi…s prvnim ditetem jsou to asi nervy se vsim, co, myslim, doufam, ze s druhym to uz pujde jako po masle.
@zuzuza Zuzi, tak to nevadí, však bude mimčo spokojené i na UM, většinou ty děti hezky přibírají spinkají celou noc
. Jo, taky mi to přijde u druhého dítka snažší, protože už leddacos čekám a taky už vím, co tak asi mimčo zrovna vyžaduje. U prvního jsem se ho bála pomalu i zvednout
. Jůů, tak to bude koukám samá změna, stěhování, to budete mít fajn.
Jé holky to je přesně to čeho se bojím, že nebudu pořádně vědět co a jak. A nejvíc se bojím kojení
ani porod mě tak neděsí protože si říkám, že když jí dostali dovnitř tak jí dostanou i ven
Termín máme 13.8. tak doufám že potom bude hezky aby jsme nemuseli tolik oblíkat. Kupovat jsem taky nic moc nechtěla ale nakonec máme oblečení že bych mohla oblíkat celý kojeňák
V pondělí by měla dorazit postýlka a v týdnu budeme konečně malovat pokojík a pak teprve až bude hezky začnu prát aby to pěkně schlo na sluníčku.
Poslední týden mě trochu znervoznuje že malá asi zlenivěla protože jí cítím daleko mín než předtím tak jen doufám že je v pohodě. ![]()