Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivča78 dekuji dneska jsem 28dc kolem cipko cerveno takze uz brzy dorazi.
Zofi, ta je kraaaasna, článek clostilbegytova
a nějakou s maminkou, taky přihodím jednu.
Děkuju holky je to moje prdelka.Jen to vypadá že skončíme na nutrilonu protože se mi uplně ztratilo mlíko.
Zuzi co dáváš malýmu za mlíčko a na kolik vás asi tak měsíčně vyjde?
Zofi, z toho si nic nedělej, plno děti vyrostlo na um, mě to i vyhovuje, vím, kolik vypil a kdy mam zas dat, o víkendu je s tatkem vyženu k babičce a muzu si něco udelat…ja dávala prvně nutrilon ten obyv v té velké plechovce, z toho mel zacpu, pak nutrilon Comfort a pak anticolic, ty byly teda dost drahé, ta plechovka u obou kolem 270 za 400 g, jsou horké, jsou Nejak nastepene pro decka s alergiemi a kolika na, pry to pomohlo tak ted už jsme delsi dobu na hipp bio combiotic, není horky a stoji 150 za 350 g, pak jeste chválí beba sensitive, tu bych taky zkusila, za mě nutrilon nic moc a dráhy…doufam, ze nebude mit mala taky prdiky, ale urcite ne, já zas dnes od pul 4 raní spala vsedě s malým v náručí a do ty doby se jako taky budil a hodinu rval, rve i v kocaru, jsem zvedava, kdy to přejde…a kdybys chtela poradit s lahvickama, tak jsem mela asi 3 tomer tippee a na prd, pak mam, ty jdou, ale nakonec jsem na aventu ty jsou nejlepší…snad ti to k něčemu bude tyto rady hihi…
Zuzi moc děkuju za rady. zatím se ještě snažím to udržet ale spíš mě jenom žmoulá tak se snažím odstříkávat ale taky nic moc. Zítra máme jít k doktorce na vážení a kojení ale asi jí rovnou řeknu že na to prdím, protože se trápíme obě. Malá na mě v noci byla dost naštvaná protože ode mě nechtěla ani příkrm tak jí dával manžel a já stála vedle a bulila.
My dáváme nutrilon a zatím v pohodě, dávali nám ho i v nemocnici.
@žoffinka Žofi, malá je nádherná, beruška
. S tím kojením - nechceš to ještě zkusit? Já jsem to taky neměla lehký, ale ono když budeš častěji přikládat, mlíčko se zase dotvoří. Já bych zahodila dokrm, zalezla si s mimčem na tři dny do postela a věnovala se jenom jemu, ono by to pomohlo. Ale záleží na tom, abyste byly obě spokojené a jestli cítíš, že pro vás bude UM lepší, jdi do toho. Já jsem chtěla hrozně moc kojit a kojila jsem obě děti (malou teda kojím pořád), a taky to už vypadalo bledě. U malé jsem teda byla už chytřejší, tak jsem ji celé šestinedělí na jídlo budila a mlíčka bylo dost. Jinak na třetím a šestém týdnu, pak na třetím a šestém měsící bývá spurt, kdy děti rychle rostou, a tak je normální, že mlíčka je v tomto období méně, než děti potřebují. Za tři dny se to srovná.
Ivčo já bych moc ráda ale mála se mi ani pořádně nepřisaje. A když už se stane zázrak že se chytí tak netahá a spí.
Holky já jsem taky pro kojeni, ale to, co jsem si zažila v prvním trhu, to byl horor, maly vubec nechtěl šat, tak jsem odstrikavala, dávala stříkačkou, pak k tomu stříkačkou dokrmovala, pak dávala pres klobousek, nevěděla jsem, kolik vypil, kdyz brečel, dala jsem mu zas, pak ho bolelo břicho, furt dokola a tak to byli aspon tech 6 tydnu, u nás hrozny, pak se osypal atp. Ekzemem, ale jako od hlavy k pate, držela jsem kvuli tomu dietu, nejedla jsem skoro nic, aby se mz to nezhoršilo, pak už jsem neměla silu, tak jsem se na to vyprdla kdyz, bylo malými 9 měsíců…takze za mě taková zkušenost a kdybych ted kojit mihla, tak bych stejně nekojila po té zkusenosti…ale to neznamená, ze bych kojeni idsuzovala, urcite je to to nejlepší, pokud to ovsem jde. Zofi, dej vedet, jak mala nabrala a co rikala na kojeni…holky mě kámošce se teď narodilo třetí dite a tu dvouletou holku heste koji, tak by mě zajímalo, jak to u nich probíhá, jestli koji mimino i holčičku…jo a trvá moje sestřenice, ta teda, nekojila po císaři, ale ona tu malou ani neměla v náručí, kdyz ji kohila, Ju položila a dala ji z flašky, to ne přišlo strašný tady fyzicky kontakt, chudák ta malá…ze?
Ahoj holky, jsem tady nová, můžu se přidat? Další cyklus začínám se stimulací clostíkem
. Snažíme se(teda nechali jsme tomu volný průběh) cca 2 roky, mám prokázané PCO a anovulační cykly. Cyklus jakš takš pravidelný (pravidelně si píchám Agolutin), nyní začínám s clostíkem první měsíc od 3 DC do 7 DC 2× denně, pak cca 10-11 DC na UZ a uvidíme. Máte někdo zkušenost s kombinací Clostíku a Agolutinu? Většinou berete Utrogestan nebo Proveru.
P. S. Všem kterým se zadařilo moc gratuluji a doufám že brzo bude mezi těhulkami ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová, pročítám diskuze, začínám už ztrácet naději. Dva roky se snažíme o mimi (lehké snažení, protože na sex věčně není čas, přítel pracuje na směny). Ted jsem brala první měsíc clostilbegyt, ovulaci mám vždy OK, cítím ji. Ted jsem už 22.den od začátku MS a pořád mě bolí podbříšek, včera jsem měla silné křeče, až mi z té bolesti bylo špatně, nevím, možná to byly větry a jen si to namlouvám, před pár dny jsem i dva tři dny měla pocity návaly horka, může to být uhnízdění mimi? Je mi jasné, že zase za pár dní dostanu MS, už mě to nebaví, mám endometriozu a bojím se, že přirozenou cestou nebudu mít nikdy mimi. Ale co jsem četla o umělém, tak to stojí kolem 30 000 Kč jen jeden jediný pokus
a co když to nevyjde, to se mám kvůli tomu zadlužit?
už si nějak nevím rady, co dál. Díky, že jste mě vyslechly, ale konečně jsem se musela někomu vyzpovídat ![]()