Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Uvidíme, mam tedka novou doktorku. proste vse přirovnávám k asmatu. beres porad pulmicort?
@hanka1120 jj, pořád, kojím, takže Symbicort nemůžu, až po ukončení kojení na něj zase přejdu.
@Ivča78 taky beru pulmicort muzu se te zeptat taky mas pulmicort 200 a urcite užíváš 2 vdechy rano a vecer a vyplachujes pusu po kazdym vdechu a nebo az po tech dvou.mne se udelali na hornim patre minule kvasinky ale uz to mam snad preleceni.
@hanka1120 Hani, ano, beru přesně to, co píšeš, ta dvoustovka je tuším bez doplatku oproti čtyřstovce. Pusu vyplachuju až když dodýchám ty dva vdechy.
@hanka1120 letí to hrozně rychle, Adámkovi budou v prosinci tři a Nellince dva, přijde mi, že se před chvílí narodili. Nellinka obchází nábytek, sama ještě nechodí.
Ahoj Ivčo, máme se báječně, malá je úžesná. Už máme 3,5 měsíce 63cm a 6230g.Je to můj pucík, ale je strašně šikovná. Pořád se směje z bříška na záda se otočí raz dva a naopak už se taky snaží. Taky se pomalu začíná zvedat do sedu.
Jen doktorka pořád kritizuje že hodně papá, ale řvát hlady jí fakt nenechám, to může zapomenout.Tak se těším až začneme papat kaše a zeleninku.
A co ty? Co Nelinka už cupitá sama?
@žoffinka Ahoj Žofi, to je super, že je malá tak spokojená a hezky přibírá, doktorka si může říkat, co chce, sama nejlíp víš, co malá potřebuje, je spokojená, tak co. Nellinka obchází nábytek, samostatně ještě nechodí
.
Ahoj holky, chtela bych vedet, co si myslite. Po chbejici MS(nekolikrat) a chybejici ovulaci jsem dostala od dr. utrogestan a clostibegyt. Utrogestan pro nastrtovani MS a pak jeste po vulaci- utr. mam brat, dokud nebude MS a pak 5.-9. den clost. Utr. jsem dobrala pred tydnem a jeste MS neprisla. Za jak dlouho tak myslite by melapo dobrani prijit? Brala jsem ho 3× denne 10 dni. Pak bych mela mit 12.- 15. den plodne dny(takhle mi to rikal doktor). Jsem z toho trochu na nervy, protoze mam dulezitou pracovni cestu na 5dnu (bez manzela:) a jak porad nemam MS, tak to zatim neni od ceho pocitat a popripade cestu dost slozite rusit, bojim se, ze se zrovna trefi do plodnych dnu. Jednak jsem tu cetla, ze pri prvnim takto lecenem cyklu se casto nezadari- ze je to jen o nastartovani a az pak pri te vetsi davce je vetsi pravdepodobnost.Ale spousta holek tu otehotnela uz v prvnim cyklu. co myslite?
dale tu ctu, ze by se mela delat folikulometrie, mne nic takoveho dr.(jinak moc dobry, vyhlaseny) nerikal, proste mi to predepsal na 3 cykly. Takze kdyz treba neni ovu v tech plodnych dnech, ctu tady, ze ji pak uz ten utrogestan zabrzdi. Muj dr. to podal tak, ze 12-15 den plodne dny PROSTE BUDOU. testy pry stejne vychazeji jinak pri podavani hormonu. myslela jsem, ze mi timhle odpadne stres z testovani:).
Muzu poprosit o radu, nebo jak jste to mely?
Diky
Mne primarka z Gennetu jasne rekla, ze predepisovani Clostilu praktickym gynekologem je nejvetsi hovadina, ktera je. Doktor musi nejdrive ultrazvukem zjistit, zda vubec dochazi k ovulaci a teprve potom stimulovat.
Jenze mne prave dr. rekl, ze kombinaci utrog. a clostil. vyvola prave 28 denni cyklus. jinak jsem mela nepravidelny a to, ze ovulace nebyla, utz. kontroloval.ale jak to tak tady ctu, tak opravdu co doktor to nazor. Nevim teda ale proc jinak zadne sledovani, jestli chce zkusit ty 3 mesice a pak se uvidi..zadny pregnyl atd..taky nemam. A co ta prvni MS od utrogestanu, porad cekam a nic. Mely jste nekdo take utrogestan na vyvolani MS? Asi to ten prvni cyklus necham, jak mi rekl a teprve pak zacnu sledovat treba teplotu- nikdy jsem to nedelala, tak jsem zvedav, co tady ctu, tak je to docela veda:))