Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alexandraf držím palce, já tuhle dávku brala a stejně tam byl jen jeden. ![]()
@boruvkay Tak to jsem na to teda zvedava, jak budu reagovat, ale moc velky nadeje si nedavam, vim, jak jsem reagovala na injekce pri IVF
Skoro vubec
takze pocitam s tim jednim folikem ![]()
@Alexandraf to jsou silne davky leku, jak to zvladaš, není ti špatne nebo to zvladas v pohode? ja byla na dalsi kontrole, folik 18mm a jeden na prave a druhej na leve, takze clostik na me dobře zareagoval, pichli me jeste na dozravani vajička injekci a ted se uvidi jak to dopadne. mate nejakou zkusenost s pregrylem? nabírá se u techto hormonu, ja mam pocit že jsem jak balon. kdy doktro podle ultrazvuku pozna že jsem tehotna, jde to videt hned a nebo to trva delsi dobu?
@lojzina81 pregnyl je vlastně Hcg, píchá se jen kvůli ovulaci, tak že po něm se netloustne, akorát si musíš dávat bacha, aby jsi si nedělala test moc brzy, mohl by být falešně pozitivní, právě kvůli tomu pregnylu.
Na utz se pozná těhotenství až tak 6-8týden. Spíš ti doktor vezme krev, aby potvrdil těhotenství.
Možná po tom clostilbegytu, po tom se možná tloustne. Ale je to asi individuální, já brala 3 denně, a jediný nežádoucí účinky které jsem pociťovala byla únava a spánek.
@lojzina81 Ahoj ![]()
tak vcera jsem zacala zobat ten Clostik
zatim je mi fajn, jen dneska jsem takova naladova
to mam po nem vzdycky
jen se mi po nem trosku mota hlava a je mi slabo, ale to tak do pul hodinky zmizi a je fajn ![]()
Tak snad to takhle vydrzi do patku - to beru posledni ![]()
Na UTZ jdu 31.7., tak jsem na to zvedava, jestli tam bude folik. Po tyhle davce by tam mohly byt aspon dva ![]()
Jj, pribira se po nem. Ale kdyz si nejak hlidas vahu, tak se to da ![]()
Tohle az tak moc neresim, hlavne aby fungoval
![]()
@SáraW Ahoj
vitam te ![]()
Tak napoprvy to vyjit muze, ale jistota to neni, bohuzel. Ja uz mam za sebou nekolik cyklu s Pregnylem, momentalne 5.cyklus s Clostilem - ted beru dokonce 3 tbl denne
a vzdycky jsem mela jeden folik, jednou byly 2… Je lepsi, kdyz je tech foliku vic, je vetsi sance na otehotneni. Ale ja jsem rada i za ten jeden
Ale ja jsem ztraceny pripad ![]()
Ale znam hodne holek, co jim to vyslo. Rika se, ze 3.,4. pokusy jsou nejuspesnejsi
takze urcite neztracej nadeji a ver. Ono se to jednou povede ![]()
IUI - je inseminace. Je to takovy vylepseny sex
partner da vzorek spermatu, oni ho v laboratori properou a nechaji jen cisty a zdravy spermijky. Ty pak prijdes 2 hodinky po nem, mudr ti je zavede takovym katetrem do delohy, co nejbliz k vejcovodum. Tak se usnadni cesta k vajicku
je to i pro ty, co maji horsi spermiogram, ale nesmi byt zase az moc zly, to pak nema cenu ![]()
Drzim palecky, at se zadari
jste teprve na zacatku, tak ver! ![]()
@SáraW Nemas vubec za co ![]()
A dekuju ![]()
Jj se SPG se zacina jako prvni, je to jednodussi. Bud tam ty mrsky jsou a nebo ne
u nas je to slozitejsi ![]()
Tak aspon, ze ta tvoje doktorka tohle zkousi, ta moje do me cpala jen Duphaston a nic
Pokud se nezadari, tak ti v Gennetu urcite pomuzou, ja tam chodim taky ![]()
Hlavne pri tom Clostil. chod na UTZ, je to dulezity. ![]()
Jinak ta IUI se plati podle pojistoven. Nektery to hradi, nektery ne. V Gennetu nic neplatim, jen 30Kc poplatek
jinak tam IUI stoji 2000 ![]()
Na IUI muzes jit 6× do roka, dalsi rok znova
ale takovych pokusu - to nema cenu, si myslim ![]()
Drzim palecky, aby zitrejsi SPG dopadl dobre ![]()
@SáraW Ja chodila k jedny mudr 2 roky - byla jsem jen na tom Duphastonu, ovulace zadna. Dal to neresila, ze jsem mlada a chce to cas ![]()
Tak jsem se na ni vyprdla
a masirovala k jinymu. Ten mi nabral krev a bylo jasno - PCO. Tak mi napsal zadanku a uz jsem frcela do Gennetu
a pak, ze to nejde ![]()
Uvidis, ze se zadari. Oni vam k tomu mrnouskovi pomuzou ![]()
No, nemeli jsme to zrovna lehky, ale musi se doufat a verit. Kolikrat jsem se na to chtela uz vyprdnout, byla jsem na dne, ale pak se to vzdycky otocilo a ja zase mela silu bojovat ![]()
Jednou to musi vyjit nam vsem, ikdyz si chvilku pockame
![]()
Na tu genetiku jeste porad cekame
byli jsme tam na zacatku cervna a porad nic ![]()
@SáraW To jo, jsou fakt dobri
z jedny zkumavku krve co vsechno objevej
![]()
Tak ja uz tohle neposloucham, jinak bych se zblaznila
to jo, nejlepsi je - vy na to porad myslite ten stres a tak, proto vam to porad nejde. Udelejte si krasnou dovolenou, odpocinete si a hned se zadari
vrazdila bych
to se jim to rika, kdyz si jednou vrznou a hned jsou v tom ![]()
Ale co, my se na mrnouska strasne tesime a budeme ty nejlepsi mamy na svete! ![]()
Manzel to snasi docela dobre. Jen nechce moc chodit na ty IUI, ze tam takova sance neni jako pri IVF, ale i tak.. Je skvelej! Podporuje me a pomaha mi
Hlavne chape ty moje nalady po hormonech
bych si nekdy naflakala sama za to, jaka jsem
![]()
@SáraW Tohle mi manzel taky obcas rika. Ze si hold musime pockat. Kdyz to nevyjde ted, tak priste urcite. Ze do 25 mam casu dost. Ale miminko by si pral hodne, to vim
![]()
Ja to skoro nikomu nerikala. Vi to jen sef, protoze, jak jsem sla na tu neschopenku, tak jsem potrebovala za sebe zaskok, takze jsem musela s pravdou ven, ale moc se mi nechtelo
a pak rodina, ktera nam strasne pomaha ![]()
Tak, kdyz se preleci ta endometrioza, tak pak uz by to mohlo byt v poradku, vid? ![]()
@SáraW Je to fakt lepsi to nikomu nerikat. Jak pises, nikomu do toho nic neni. Lepsi je se zeptat tady. Hned dostanes jasnou odpoved a ne takovy ty reci, jak jsme uz probiraly ![]()
Jasny, ted si uzijte dovolenou a dal se uvidi
a urcite s doktorkou na neco prijdete ![]()
Co jsem tak cetla, tak ta endom.je pekna potvora ![]()
Vubec dekovat nemusis
Od toho jsme tady ![]()
@SáraW Ted zobu Clostik, za tyden me ceka UTZ a pripadna 4.IUI. Kdyz se nezadari, tak nas ceka v zari 2.IVF
Cekame na nej uz od kvetna ![]()
Jj, to je taky mozny, ze je jeste neco v ty genetice
No, ale doufam, ze to bude dobry. Dalsi komplikace uz bych asi nedala ![]()
To vis, ze jo. Prijd!
![]()
@Alexandraf tak ja dobrala jedno baleni a skoncila jsem, prasek mi zabral pri zacatku byl folik 13 mm a ted je 18 mm a mela jsem tam dva filiky mozna tři. dostala jsem injekci pregnyl a ted lecba je vynechana, a za dva mesice, mam prijit zda se neco zmeni či ne. obcas mi picha v pravem boku, ale to je asi nasledek toho Clostiku, i kdyz se nebere, tak pry v tele jeste funguje. kolik baleni jsi vybrala?
@Alexandraf ja jsem cetla ze nekdo pribral i 10 kg po tomto leku. ja nabrala tedy 2 kg, ale na me to jde hned videt.
tak ted to zase dat dolu…
@lojzina81 Tak to je dobry, ze jsi na nej reagovala ![]()
Ja mam ted Clostik uz po 5
a snad uz naposledy
pokud se ted nezadari, tak nas ceka 2.IVF ![]()
Jj, ja ted beru 3 denne a je to mazec
o vajecnikach nemluvim, vim presne, kde je mam. Picha me v nich, obcas i bolej.. Ale jsem za to rada, aspon je to znamka toho, ze se neco deje ![]()
Jj, pribira se po nem
jako skoro po vsech hormonech. Ja si s tim nejak starost nedelam, stejne v tehotenstvi priberu
musim to zaklepat, ale za ten rok, co jsem na hormonech jsem vubec nepribrala, spis hubnu ![]()