Clostibegyt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6244
19.6.14 13:21

@eiffelka taky nechápu braní toho ultrogestanu prvních 10 dní. Mě ho dal doktor s tím, že ho mám brát po ovulaci. Clostík 3. - 7. den, pak asi 12-13DC na ultrazvuk, zda clostík zabral a pak píchnutí pregnyl, který spustí ovulaci do 48 hodin a ultrogestan mi nasadil až pak. Je tedy pravda, že se mi po tom clostíku a pregnylu cyklus srovnal přesně na těch 28 dní, ale to bylo tím, že mi řídil pregnylem ovulaci. Ultrogestan mi cyklus naopak prodloužil, protože jsem ho původně brala do menstruace, která nedorazila. Ale po vysazení vždy dorazila 3 den. A co jsem četla různé odpovědi lékařů, na to, kdy dorazí MS po vysazení ultrogestanu, tak říkali že je to kolem těch 3 dnů. Můj doktor mi sám říkal, že pokud nedorazí do 14 dnů od vysazení, mám se u něj zastavit. Jinak s tím otěhotněním po clostíku je to individuální, já ho brala 3 cykly, každý větší a větší dávku. Ten poslední 1-1-1 a stejně jsem měla vždy jen jeden folikul a těhotenství se zatím nepodařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
19.6.14 14:15

Ten utrogestan na „zacatku“ je pry vlastne na vyvolani MS. Potom bude teprve ten prvni cyklus. Ale uz jsem to dobrala minule utery a zatim nic. Tak vazne nevim, proc mi to takhle doktor rikal(dal mi docela nadeji) a na jine vysetreni nepozval. Uz je mi 38 a prcka uz mame, bylo mi 35 a byl hned:).Tak zase ten kolotoc s doktorama, testovanim..ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
19.6.14 15:07

@eiffelka Jestli můžu poradit, tak problémy s otěhotněním bych u klasického gynekologa, ať je vyhlášený jak chce, medikací neřešila. Jedině v centru asistované reprodukce, buď ať tě tam pošle, nebo si tam zavolej sama. Ono Clostylbegyt není tak neškodný prášek, aby se to jen tak naslepo zkoušelo (V CARu mi řekli, že bezpečná dávka je 6× za život). V CARu ti nejprve v době, kdy bys měla mít ovulaci zkontrolují, zda k ní vůbec dochází, a pokud nasadí Clostylbegyt, tak si vždy zkontroulují, jak na něj reaguješ, zda jeho podávání má výsledky. Plus další testy tebe i partnera (u tebe krev, u partnera spermiogram, případně další).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.6.14 15:53

@Ivča78 tak teda nevím jak kde, ale všechno to co popisuješ, mi udělal i můj gynekolog. Poslal i partnera na spermiogram. Tak v čem je CAR lepší? A o tom, že clostilbegyt můžu brát jen 6× za život, mi taky říkal. A poslal mě i na laparku. Já bych pouze nevěřila moc doktorovi, který mi dá takový driják na 3 měsíce a pošle mě domů s tím, abych přišla až budu těhotná.

@eiffelka pokud je ti však už 38, tak by jsi měla buď okamžitě změnit doktora, nebo zajít rovnou do toho CAR. My se snažíme už rok, a taky mi bude brzy 38, a vím, že pokud by jste chtěli IVF- umělé oplodnění, tak už máš nejvyšší čas s tím začít. Tři měsíce bych teda fakt nečekala. Některé pojišťovny to proplácejí jen do 38 a 364 dnů. Vzal ti alespoň krev? Třeba máš úplně banální problém se zvýšeným prolaktinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
19.6.14 19:59

@boruvkay fajn, že je tvůj gynekolog na svém místě :-), abych byla přesná, jde mi o to, že klasičtí gynekologové často předpíší Clostylbegyt, ale dál víc nesledují, četla jsem to tady mnohokrát. V CARu zkoumají například i genetiku, případně zkoumají průchodnost vejcovodů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
19.6.14 22:53

Ja teda nejvic nechapu, proc to ten muj doktor bral takhle- jako hotovou vec- prijde MS, potom clostil, potom plodne dny..atd..jinak je doktor uplne super ve vsem zatim. Jinak taky na pribalovem letaku pisou, ze se ma brat 5.-9. den, jak to napsal me, ale jinde ctu i to, ze se predepisuje 3.-7. den, nevite, proc to ma takhle kazdy jinak? a z nejakych zkusenosti tech, ktere tedy pri clostilu sledovali, kolikaty DC byla ovulace? (treba je to fakt nejaky prumer nebo tak, ze mi to ten dr. takhle rekl..)..diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
19.6.14 23:53

Ja se snažim s pritelem uz pul roku otehotnet ale neslo to, tak jsem navstivila meho lekaře ten mi napsal Clostilk a mela jsem ho brat 3 den v menstruacnim cyklu. mela jsem mít pet tabletek. a potom mezi 12-14 dnem od menses jit na kontrolu aby se podival zda se neco zmenilo či ne. bylo mi rečeno že je to nadějne, že uvulaci mam za par dní tak by se to melo povest. minule na kontrole mi rekl ze nemam velky folik, a ted po tabletkach mi rekl ze vypada vse v poradku. Kdyz jsem to brala tak me strasne bolelo v podbrišku, napred na leve strane a potom na prave, a ted mi rekl ze pokud me po ovulaci bude bolet v prave strane tak to znamena ze se neco tam deje, tak jsem zvedava zda se to projevi :)přitom mi delal všechny ruzne testy a vše je v pořádku a v norme, tak nechapu proč nám to proste nejde, je jasné že chyba je na mém přijimači ale je me zahadou proč tomu tak je. jestli nekdo vite proc se to tak stava prosim o odpoved, at z toho nejsem tak zmatena, dekuji moc :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
20.6.14 08:56

@Ivča78 tak průchodnost vejcovodů mi zjistili při laparce, na kterou mě poslal gynekolog. Genetiku mi taky udělal on, díky tomu zjistil, že mám leidenskou mutaci. Tak že fakt nevidím důvod, proč hned letět do CAR. Max. na IUI nebo IVF. Jinak vše ostatní ti může udělat i gynekolog. Je to prostě jen o lidech, ne o zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
20.6.14 08:59

@lojzina81 a byl tvůj partner na spermiogramu? Tam může být taky zakopaný pes. Jinak to že to nejde, může mít víc příčin, od psychických až po neprůchodnost vaječníků nebo srůsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
20.6.14 09:05

@eiffelka no já myslím, že to je doktor od doktora. Mně doktor před tím nesledoval kdy ovuluju, a je pravda, že jsem mívala před clostilbegytem ovulaci až 20DC. Brala jsem ho 3.-7.DC a 13DC mi dr. píchal pregnyl na spuštění ovulace, a stejně přišla až 16DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
20.6.14 11:23
@boruvkay píše:
@Ivča78 tak průchodnost vejcovodů mi zjistili při laparce, na kterou mě poslal gynekolog. Genetiku mi taky udělal on, díky tomu zjistil, že mám leidenskou mutaci. Tak že fakt nevidím důvod, proč hned letět do CAR. Max. na IUI nebo IVF. Jinak vše ostatní ti může udělat i gynekolog. Je to prostě jen o lidech, ne o zařízení.

Já myslím, že jsem to dostatečně vysvětlila v minulém příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
20.6.14 11:25

@eiffelka to ti nevím, proč to tak je, já jsem Clostík brala 3 - 7 DC, asi to někdo vysledoval, kdy je nejvhodnější ho brát, ale asi co doktor, to zase názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.6.14 16:14

@eiffelka
já jsem taky brala Clostibegyt a rovnou mi bylo řečeno, že by se měl začít brát mezi 2. - 5. dnem cyklu a celý vybrat, tudíš soudím, že je úplně jedno, jestli začneš brát 3. nebo až 5. den… nevím, jaké mají ostatní zkušenosti, ale nám stačilo jenom jedno balení a vyšlo to… dnes jsme 8+2, takže držím pěsti, aby jste měli taky takové štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
20.6.14 23:31

A myslite ze je to tak, ze kdo bere 3-7 ma ovulaci driv nez ten co bere 5-9? a slysela jsem, ze clostil dela falesne negativni(nebo asi sppis falesne pozitivni-tojo jedno, proste nespolehlive) ovulacni test? kdo jste nechodily na kontroly k dr, jak jste poznaly, ze ovulace byla? mam totiz pak jeste nasazeny utrogestan, ktery pry ovulaci brzdi..diky mc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
21.6.14 10:48

@eiffelka no falešně pozitivní ovulační test dělá Pregnyl, o clostíku jsem to neslyšela. A že by to posunulo ovulaci se mi taky nezdá, clostilbegyt snad nemá s ovulací nic společného, na tu se právě píchá pregnyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí