Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, ivf kdyz si zaplatíš ty nadstandartní veci které mají zvyšovat úspěšnost, vyjde opravdu ke 20 tisícím, my poprvé dali 35 tis a nevyšlo to, za mesic a pul se nám povedlo prirozene, podruhé při druhém těhotenství jsme podstoupili minimální stimulaci, to není vůbec na pojišťovnu a stalo nad to 25 tis…he to těžký no, půjčit si na to a pak když se to nepovede, penize ti nikdo nedá, ale da se s nimi domluvit na konzervativnější léčbě, Treba já mam pco a ano ulacni cykly s chtela jsem navodit ovu pomoci injekci, ale pak jsem se rozhodla pro minimalku…u vas Nevim jaké jsou postupy, jdyz mas ovulaci, jestli je třeba problém s uhnízděním oplodněného vajíčka, spermiogram mate ok?
@hanka1120 Palunka už dýl nenapsala, myslím, že pracuje. Miminko se jim konečně povedlo, bohužel ale psala, že o něj přišla
.
@1Evuli jasně, přidej se. Držím moc pěsti, aby se s Clostíkem zadařilo.
@tojemaras taky držím pěsti, já jsem uhnízdění miminka nepoznala, tak neporadím, ale každý to může mít asi jinak. Na IVFko hned nemysli, třeba na něj ani nedojde. Chodíš někam do CARu, abys věděla, jestli na Clostík reaguješ?
Nechodím nikam, jen ke svojí gyndařce, já právě normálně ovuluji, přítel je v pořádku. Já právě dřív nemohla otěhotnět kvůli endometrioze protože jsem tam měla hodně srůsty, teď ale po LPSK by mělo být vše ok, je pravda, že jsem po operaci teprve tři měsíce, tak uvidíme no ![]()
Holky, Ahoj, jak se mate? Zofinko, jak to jdeeee? nám se už asi ty prdiky trosku lepší, pres den už spi, vydrží koukat v lehátku i kocaru, večery jeste nic moc, ale dneska ani nevriskal, az v noci ho to bolelo, tak spal zas na mě hrudi hihi. Jinak nastupuje ve ctvrtek na magnet. Rezonanci v narkóze bebe, ta bulka ba nožce se mu mírně zvětšila a musí se do toho podivat, to už je fakt na chocholouska, budem tam do soboty, doufam, ze mu zas daji léčbu, to by mě kleplo, léčí se to lekama, u kterých se musí kontrolovat tlak, srdce a někdy se to davavpri hospitaluzaci, by mě zajímalo, jestli ty problémy někdy skončí, odbydeme toto a zas nas ceka to očko.
@zuzuza Zuzi, jakou bouličku má malý na nožičce? To chápu, že tě to trápí, já bych narkózu dítka taky špatně nesla, člověk je lituje, broučky malinkaté. Držím moc pěsti, aby to nic nebylo, buď silná
.
@zuzuza Zuzi, aha, tak ten hemangiom, a to ho budou odstraňovat? Malá má malinký ve vláscích.
Asi ne ivy, je to ten vnitrni, je to barva kuze a jen na povrchu malucko fialive zbarvene, ty se asi neodstranuji, jsou to propletene cevy pokud to poroste, tak nam urcite daji lecbu kekama, co jspu pro dospele na tlak, objevili to francouzi nahodne…ale..ma to nezadouci ucinky, musi se kontrolovat furt tlak a ekg, bekdy se pribtom i hospitalizuje, ty leky myslum nejsou u nas scvalene a musi se pro ne do rakouska…
Zuzi držím moc palce aby vám vše dobře dopadlo.
My jsme i přes všechnu snahu na nutrilonu a musím zaklepat že zatím vše v pohodě. Občas ublinkne, ale prdíme a kadíme o sto šet
jen se jí nechce moc spát. Nejspokojenější je v kočárku, ale doma po každým krmení min. hodinu knourá když jí vypadne dodlík takže k ní musím vstávat. Přes den to jde ale v noci je to na hlavu. ![]()
@zuzuza aha, to jsem nevěděla, že na to jsou nějaké léky, tak ať to má brouček v pořádku. Co očička, čekají vás ještě nějaká vyšetření? A jak to bude dál, bude nosit nějaké brýličky?
@žoffinka Žofi, tak hlavní věc, že je malá spokojená, určitě se časem upraví i to spinkání v noci, ty noci jsou nejnáročnější, drž se
.
Holky Ahoj, jak se mate? Zofi, tak co kojíš nebo ne? Představte si, ze jsem to dostala, normalne jsem přesně před 13 dny mela ten plodný hlen a teď to mam, tak já jako nakonec na starý kolena po dvou ivf budu plodná nebo co???
Jinak už má maly po Magn. Režim.,vse zvládl na jedničku, byl 10 hodin chudák bez mluvka od 2 v noci do 12v poledne, zitra mam volat na výsledek, bojim, bojim.
Ahoj Zuzi bohužel nekojím, ale malá naštěstí umělý snáší dobře. Jinak je celkem hodná občas má trochu záchvat ale myslím že může být hůř.
Tak to je malej šikulka, že to tak krásně zvládl. Budu držet palce at vám to zítra dobře dopadne. ![]()
@zuzuza @žoffinka ahoj holky
. Zuzi, držím moc pěsti, ať vyšetření dopadne na jedničku, dej pak hned vědět. @žoffinka Žofi, hlavní je, že je malá spokojená. Já sice kojím, ale co teď malá předvádí, to je děs, asi zuby
.
Holkyyy, tak jsme Myslim dopadli dobreee je to ten hemangiooom, Zatim jsme objednání na kontrolu 21.10.,snad se to ani Zatim nebude léčit, jeste to pojedu ukázat odborníkovi do Olomouce, aby mě poradil, zda podstoupit léčbu nebo když, kdyz by mi ji MUDr pak nabidla..,kolik já jsem dnes sežrala sladkosti…no a ve středu jedem na oční do Motole, tak kdyby to taky aspon trochu jak toto dopadlo…
zofi, hlavne ze mala přispívá a co dáváš a jak často a kolik vypuje?
Ivy, u nás taky sila, co nas z toho a ti nas zuby a vše teprve čeká, maly ted rve každej den ve stejnou dobu kolem 6 vecer a ze ti je řev typická kolika, dnes jsem koupila infacol, nejake nove kapky ta 150 Kč, tak zkusím a pokud jedna lahvička nezabere, mam jeste babycalm..pak už nemam v záloze bohuzel nic…jinak už se na nad krásné směje a je ve dne hodny a je to pěknej cvek, pije bud 135 ml po dvou a pul hod nebo někdy i 175 po 3 h a veci 0-3 m jsou mz maly jako tu bude takový to spekackovy decko. A musim mu davat kapky železo, ale to je vám hnus, jak kdybyste olizly rezavou tyč, Chudáček, jaky haze skleby brrrr.
jo a to se jako podržte dnes jsou mz 2 měsíce a já dostala nenstruaciiii, Su si jistá ze jsem před 14 dny mela ovulku s jak jsou silný, já snad budu po dvou ivf plodná ne ba starý kolena..