Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@boruvkay aha a na co je teda vlastne clostil? ja myslela, ze je prave na vyvolani ovulace- predtim jsem ji nemela. ja zadny pregnyl nedostala
jinak mam teda zkusenost, ze ovulacni testy jsou dost nespolehlive- drazsi test mi ukazal ovulaci 38 DC a byla jsem dalsi den na UTZ a rekl mi, ze neprobehla..Porad tedy ted cekam na MS(uz 10 dni po utrogestanu), abych mohla zacit s ti clostilem..
@eiffelka no clostilbegyt je na podporu růstu a dozrávání folikulů, proto se většinou po ultrazvuku pak píchá pregnyl, či něco podobného, aby se spustila ovulace. A proto se clostilbegyt bere na začátku cyklu.
Tak ony ovulační testy když jsou pozitivní, tak na nich píší, že ovulace bude mezi 24-36 hodinami od pozitivního testu, tak že druhý den ještě být nemusela.
@nadulka87 a ty jsi byla take na pregnylu? nebo kdy tak myslis byla ovulace?
@boruvkay asi teda mam jen pregnyl proto, ze dr si mysli, ze kdyz uz vajicka budou vyprodukovany, tak uz prasknou a ovulace bude..:) boruvko, ty uz jsi ten clostil mela
vickrat?
@eiffelka no mám za sebou 3 měsíce, ale podle dr na clostilbegyt špatně reaguju, protože mi stále zvedal dávky, a stejně mi vždy narostl jedn jeden folikul.
![]()
Muzu se k vam pridat? ![]()
Zrovna zobu Clostil. a cekam, jak dopadne v patek UTZ ![]()
Jinak, my uz se o miminko snazime pres 4 roky, mame za sebou nekolik IUI i IVF stale nic
ted opet zkousime ten Clostil.,nez se vrhneme na 2.pokus IVF ![]()
@eiffelka
já jsem brala Clostil od 3.dne menstruace, protože jsem musela jít před tím na krev a Clostil zkresluje výsledky… asi 14 den cyklu jsem šla na kontrolu a dostala jsem injekci do břicha (ale opravdu vám nepovím, zda to byl nebo nebyl pregnyl
) no a pak mi paní doktorka říkala, že se máme v následujícím týdnu hodně moc snažit… tak jsme se snažili poctivě a vyšlo to
@Alexandraf Ahoj, to je teda dlouhá doba. A víte v čem je problém? Jestli třeba nemáte špatný spermiogram, nebo byla jsi na laparoskopii?
@boruvkay
děkuji… nečekali jsme to tak rychle, ale máme velikou radost… v pátek jsem dostala těhu průkazku, tak už je to černé na bílém ![]()
@nadulka87 držím palečky a tiše závidím.
Nám se ještě nezadařilo, 3 měsíce s clostíkem, vždy jeden folik a nic. Teď jsem dva měsíce bez clostíku, protože jsem byla na laparce, a pokud se to v červenci nepovede bez léků, zkusím v srpnu ještě jednou clostík a pak půjdeme do CAR. ![]()
@boruvkay
já jsem se v březnu šla přehlásit k nové gynekoložce a tam jsme se bavili o našich problémech s početím a tak a rovnou nám doporučila návštěvu Pronatalu (nevím, jestli je rozdíl mezi CAR a Pronatalem, ale princip bude zřejmě stejný) a tam to šlo hrozně rychle… objednání za 14 dní od prvního zavolání (slyšela jsem, že v ostatních centrech je délka objednání i 2 měsíce), za další týden krevní odběry a nasazení Metforminu, potom Clostil za 2 týdny poté injekce a tradá… ![]()
@nadulka87 a ty jsi měla diagnostikované PCO, že ti nasadili Metformin?
Mně ho doktor taky dal, ale pak jsem šla na laparku, a výsledky jsou, že jsem kompletně zdravá, podezření na PCO žádné, vše funguje jak má, tak ho neberu.
@boruvkay
ano ano, měla jsem diagnostikované PCO a celkem hodně jsem o tom měla načteno, takže jsem ráda, že mimísek vzniknul spontálně a ne asistovaně ![]()
@nadulka87 tak to je super. Můj dr. měl původně taky pocit, že k tomu PCO směřuji, sice jsem neměla všechny příznaky, ale reagovala jsem na ten clostilbegyt podle jeho zkušeností prý hodně mizerně. Tak mi dal ten metformin, ale zase, když mi potvrdili po laparce, že jsem naprosto zdravá, zkusíme to ještě taky přirozeně.
@boruvkay
já jsem měla potvrzené 2 parametry ze 3, takže mě podle toho léčili. Podle mě zapůsobil spíš Clostil, ale kdo ví…
nicméně držím pěstičky, aby vše dobře dopadlo a taky si mohla začít vybírat kočárek, jako teď začínám já ![]()