Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@boruvkay ![]()
Urcite dorazi ![]()
Chci se zeptat.. 12.dc cyklu jsem byla V CARu na UTZ, jestli mi nejaky folikul dorostl a muzem jit na IUI. Ale bohuzel ani jeden, vsichni malinky
a tak mi od toho 12.dc mudr napsala Clostil 2×denne.. ![]()
Mela jste to nekdy nektera taky tak? ![]()
ja jsem koukala i na netu i v jinych diskuzich, ale nic jsem nenasla. Vzdy se dava na zacatku cyklu..
tak jsem z toho porad takova divoka ![]()
dneska vecer beru posledni a v patek na UTZ, tak jsem zvedava, jestli neco narostlo ![]()
@Alexandraf tak nad tím tolik nebádej, doktor určitě ví co a jak. Taky jsem to nikde neslyšela, že by se nasadil takhle pozdě. Ale určitě to pomůže. Já reagovala prý špatně, a stejně aspon jeden mi vždy dorostl.
@boruvkay Tak jsi měla pravdu, že mudr ví, co dělá
folík narostl a včera byla IUI ![]()
![]()
Jak se máte? ![]()
@Alexandraf no tak super. Držím palce, aby to vyšlo. My se teĎ začneme o víkendu konečně zase snažit. Příští týden čekám ovulaci, tak uvidíme. ![]()
@boruvkay Tak to je super, budu vám držet palce, aby se zadařilo ![]()
Tak jeden mesic mam za sebou, tak se nezadarilo s praskem, celkem jsem od toho cekala ze se zadari ale holt smula, aji priznaky jsem mela jak mi doktor rekl, bolesti v podbříšku a nakonec z toho nic nebylo. pred tydnem jsem si delala test byl negativni a ted do toho prisla ms. jinak kdyz jsem dostala menstruaci tak jsem myslela ze to neustojim, mela jsem takove silene bolesti, ze jsem se nemohla ani pohnout a k tomu mam strasnou nechut k jidlu, cokoliv snim, tak zacnu grkat, a navaluje se mi. muzou to zpusobovat ty leky?
@lojzina81 no clostilbegyt myslím že ano, mívám bolestivou MS, ale po něm to byla fakt síla. Ale zase mi zkrátil cyklus na přesných 28 dní.
@lojzina81 Ahoj ![]()
a znazili jste se prirozene nebo IUI? ![]()
Helet, ja ted mela Clostik uz po 4.
vzdycky jsem mela 1-2 pekny foliky, diky Pregnylu krasnou ovulku a taky nic
ted jsem tyden po IUI a cekam na vysledek, tak uvidime ![]()
Pokud jsi na nej reagovala dobre, tak ti ho mudr napise i pristi cyklus a to pak zvysuje sance na otehotneni
takze si myslim, ze to bude dobry ![]()
Tak ja mam vzdycky taky silnejsi ms po Utrogestanu, to je hruza. Bolesti, krece… ty prvni 2 dny umiram a jak nasadit 3.den ten Clostik, tak pak uz je to v pohode ![]()
Jj, klidne jeste na tebe ty prasky muzou pusobit, je to strasnej sajrajt ![]()
@lojzina81 já jsem teda žádné bolesti při braní neměla, akorát jsem byla děsně unavená a první tři dny bych vždycky prospala. Ale možná je to tím, že dle dr jsem na clostík špatně reagovala, nakonec mi zvedl dávku až na 3 denně, a stejně se vždy udělal jen jeden folik a jen na jedné straně. ![]()
@Alexandraf ano prirozene jsme zkouseli, doktor rekl kdy mam ovulku a ze se mame snazit a ze nevidi duvod proc by to neslo. o mimi se pokousime pul roku a nic, ted jsem mela prvni davku clostiku a bohuzel se nezadarilo. mam brat prasek od 3 dne a dohromady 5 pilulek na jeden cyklus. dr říkal at priste prijdu tehotna a opet nic, jsem z toho pomalu ale jiste zoufala. takove bolesti jsem nikdy nemela a ta nechut sila, dnes jsem nasadila closik a poprve jsem se najedla, ale prijde mi ze mam zase extremni chute, to je jeden extrem vedle druheho.
@boruvkay ja mela taky jenom jeden folik na jedne strane, takze mala pravdepodobnost, ze?
@lojzina81 no tenhle lék se právě dává, aby se zvýšil počet těch foliků, tak že 1 je prý málo.
Dle dr. Taky jsem nejdřív brala 1prášek denně, druhý měsíc mi to zvýšil na 2denně, a třetí už jsem brala 3denně, a stejně jsem měla vždy jen 1 folikul a vždy jen vlevo. Po té vyšší dávce prý jsem měla i na pravém vaječníku něco, ale byly hrozně malé, tak že jsem podle něj, na clostík špatně reagovala. A dítě se nám nepodařilo. Pak jsem šla na laparku, a teď to zkoušíme první měsíc bez léků, tak uvidíme, jak to dopadne.
Malá není, spíš když je jich víc, je větší šance. ![]()
@boruvkay @lojzina81 ![]()
Ja jsem od zacatku brala Clostik 2 denne a mela jsem vzdy 1 folik, jednou dokonce 2 a jeden mensi a stejne prd ![]()
Vcera jsem testovala 11DPO po IUI a zase na testu bilo
ale treba je jeste brzy, uvidime ![]()
Jinak, ted me ceka Clostik 1-1-1, to bude masakr
ale treba to pomuze a bude tech foliku vic
![]()