Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
On ti ten clostilbegyt dal proto, aby byla ovulace každý měsíc a měla si tím pádem větsí šanci otěhotnět.
@micta Ja ešte žiadny Clostilbegyt nedostala. Len sme sa o tom zatiaľ bavili a v pondelok idem na krv, práve kvôli ďalším hormonálnym profilom.
Clostilbegyt ti pouze upraví cyklus, aby ovulace proběhla každý měsíc co ho budeš brát. Říká se, že při jeho užívání je větší pravdepodobnost vicercat. Já jsem ho také brala, hned první cyklus otěhotněla a je z něho jen jedno dítě ![]()
@Ivaneska A môžem sa spýtať prečo Tí ho nasadili? Konkrétne. A išla si aj na a ultrazvuk, aby Ti povedali, kedy dôjde k ovulácii presne?
Na utz se chodí, aby se vidělo, jak na lék reaguješ a jestli rostou folikuly. tuším, že se chodí 11-13 den(ale to musí být délka cyklu 28 dní)
@Vartová a proč? tak ono se nechodí pokaždý, ale po nasazení by si tě měl pozvat a zkouknout, jak na něj reaguješ. on i podle utz pozná, kdy dojde k ovulaci-kdy je folikul před prasknutím
@Vartová po půl roce jsem dr. řekla že nemůžu otěhotnět, tak řekla ať se ještě 3. měsíce snažíme. Po těch 3. měsících mi napsala clostik. Řekla kdy a jak ho mám brát. Jeden měsíc jsem to ještě nechala být. Další měsíc jsem si ho vzala tak jak jsem měla. Ms už nedorazila, tak jsem si udělala tehotensky test a byly tam //
@Ivaneska Aha, tak Ti veľmi ďakujem za ujasnenia! Si moc hodná. A nevieš koľko si za neho platila? Ja teda nemám momentálne poistenie, takže si ho budem musieť zaplatiť sama, ale nepredpokladáme, že by jedna dávka stála viac ako 1000, - treba.
@Vartová ono je tam 10 tabletek, na jeden cyklus 5 tabletek. Už si nepamatuju jaké dny v cyklu to bylo, jen si vybavuju, že to bylo nějak na začátku asi 5-10 den cyklu
Vůbec nemám představu kolik stojí, ale zkus si zavolat někam do lékárny, tam ti to řeknou, ty ceny se v jednotlivých lékárnách snad nebudou až tak lišit ![]()
Na krabičce jsem našla cenovku 103,50.je tam 10 tablet. teď záleží, jakou dávku ti dá. někdo bere 1-0-1.někdo 1-1-1 a nebo to i zvyšuje, místo jeden prášek brát hned dva najednou.od toho se odvíjí, kolik balení ti dá. bere se to 5 dní.
@micta já dokonce brala jen jeden denně, ale jedno těhotenství už jsem měla za sebou a otehotnela jsem rychle, tak. možná proto. Dr. by správně měl sledovat hormonální profil, velikost folikulu a pod. u mě to tak nebylo. Jen mi dr. napsala clostik a tím to skončilo. Zabral hned ten první cyklus kdy jsem ho začala brát ![]()
@Vartová je tam větší pravděpodobnost vícerčat. Ale je to podle toho jak na něj reaguješ. Já beru 0-0-1 a to 3-7DC a mám po něm vždycky dva folíky s rozdílem třeba 4mm. Dneska jsem byla na utz /14DC, ale ovulaci mám nejdřív 17DC/. Folíky mám dva a to 19 a 15mm. Takže ovulace budou dvě = větší šance otěhotnět a je taky možnost dvojčat když mám dvě vajíčka..
Ale u mě teda asi těžko.. Teď ho mám už 3 cyklus. A měl by se k němu teda brát i Utrogenstan nebo Duphaston. Aspoň to povidal gyndr
Krásne dopoludnie prajem všetkým.
Chcela by som prosím počuť Vaše názory na moju situáciu.
S manželom sa snažíme o bábätko necelé 3 roky.
Medzitým u mňa prebehlo tehotenstvo už dvakrát. Prvýkrát po 11 mesiacoch snaženia, to dopadlo zle vo 14tém týždni a potom ďalšie za 12ctměsicíců.
Pán doktor hovoril, že mám väčšinovo anovulačné cykly, takže ovulácie u mňa asi prebehla napríklad len práve dvakrát, ale prebehla a môj dotaz znie. Pretože by mi doktor rád nasadil Clostilbegyt, myslíte, že práve v mojom prípade je ešte väčšia šanca počať viacerčatá, keď u mňa sem tam, k tej ovulácii dôjde…? A ďalšia vec sú tu niektoré mamičky, ktorým pomohol alchemilka? Pijem ho 2-3 denne ak tomu ním kyselinu listovú. Len som možno trochu chudší než by som mala byť, ale v tom snáď taký problém nie je. Vela ďakujem!