Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za dovolenou někde neutrácejte zbytečně, jedte k rybníku v sobotu nebo nějaký hrad. Aspon bude mít o čem povídat potom ve škole ![]()
@kamila44455 píše:
Tak příměstský jeste beru..Js myslela, ze myslis klasicky, kde se i spi
Tak já bych poslala i na normální. V 8 letech už bude mít za sebou 2 školy v přírodě.
Holka 8, kluk 7, malé městečko. Taky se dost nudí, protože s předáním vysvědčení polovina dětí odjelo. Sice na druhou stranu přijíždějí děti sem k babičkám, ale ty jsou zas, povětšinou, omezeny na volném pohybu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Mam dve deti - 8 a 14 let. A oni se o prazdninach hodne nudi..Mladsi ma v blízkosti bydliště jednoho kamarada, ale ten ted je 14 dni pryc.. Starsi jde tak 1-2 krat do tydne ven s kamarady.. Na tabor taky nechtěli nikam jet.. Amy s manzelem musime byt v praci.. Tak se ptam, co delaji vase deti o prazdninach, kdyz nejste nikde na dovolene?
Ja mam výplatu -10 tisic a manzel 32 tisic- zadna sláva na dovcu to ani neni..Anonym-pisu o financích
mám děti 6a 8 let, zatím je samotné oba dva doma nenechám. Mají prázdniny celkem rozplánované, ale letos jsou tam i „prostoje“, které budou vyplněné tím, že budou doma a já s nimi. Já mám ale tu výhodu, že pracuji z domu, takže i kdyby nám cokoliv bouchlo, děti zůstanou doma se mnou. Sice se mi hůře bude pracovat, nebudu mít na to pořádně klid, ale dá se.
Jinak nyní jsou u babičky, kde i budou chodit na příměstký tábor, starší pak jede na pobytový tábor. Ještě týden s dědou a naše dovolená.
@lucenka píše:
Tak já bych poslala i na normální. V 8 letech už bude mít za sebou 2 školy v přírodě.
A co kdyby se ti tvuj synacek sekl a rekl by, ze nikam nejede a, ze proste přesto nejedee vlak?
@kamila44455 píše:
A co kdyby se ti tvuj synacek sekl a rekl by, ze nikam nejede a, ze proste přesto nejedee vlak?
Tak v 8 letech si nemá co rozhodovat, takže by jel.
@kamila44455 píše:
Jsi moc prisna..
Nekomu se muze v 7-mi styskat.., bude tam brecet, ze chce domu a nekdo to zvladne, ty mas zjevně samostatného syna, ale kazde dite je jine
Přiznám se, že na pobytový tábor, kdy dítě někde i spí, bych nenutila, právě z důvodu, že ne každé dítě to zvládne. Ale na příměstský tábor bych dítě poslala, hlavně to osmileté.
@eVerča píše:
Holka 8, kluk 7, malé městečko. Taky se dost nudí, protože s předáním vysvědčení polovina dětí odjelo. Sice na druhou stranu přijíždějí děti sem k babičkám, ale ty jsou zas, povětšinou, omezeny na volném pohybu
jo, to znám. Tady se to také předáním vysvědčení vyprázdní, ještě ten poslední den tu jsou děti, ale úderem soboty to tu vypadá, že tu pomalu žádné dítě nebydlí ![]()
Našim jsou prázdniny taky krátké a to jedeme hodně na nízké náklady. Chtěla jsem tam nacpat ještě dvoje stanování přes víkend u kamarádů ale prostě se to tam nenarve, asi by byly za pár dní flákání doma u telefonu a s knížkou, hračkama šťastné.
Dva a půl týdne s turistickým oddílem. 2800 za dítě, 2400 každý další sourozenec. Mají tam bezva partu, jezdí každý měsíc na kratší výlety, takže nejdou rozhodně do neznáma. Týden s námi pod stanem, to vyjde do 8t se vším všudy. Pak tu máme na tři dny kamarády. Babičky necelý týden každá, jedna ke druhé babi ani nejede - soustředění se sportem. Pak týden s manželem kola, já pracuji. No a máme tu poslední předškolní týden, kdy budeme nakupovat cvičky, kalhoty, ze kterých vyrostly a stabilizovat se.
Mám dvě děti (6 a 4), 2 týdny budeme spolu na dovolené, a jeden týden v červenci a jeden týden v srpnu budou u mých rodičů. Zbylý čas jsou ve školce.
@elen-ka píše:
Přiznám se, že na pobytový tábor, kdy dítě někde i spí, bych nenutila, právě z důvodu, že ne každé dítě to zvládne. Ale na příměstský tábor bych dítě poslala, hlavně to osmileté.
Vidíš, my jsme velmi brzy upustili od příměstských táborů, děti chtějí na pobytové, protože vstávat a být nekde na 8 hodin, toho mají za celý rok dost. Jedou každý jinam, syn přes skolu na 14 dní do Itálie, dcera tady v ČR. Dcera 7 let na zkrácený pobytový 5 dní. Bezprizorni je nechám, ale ne celé prazdniny. Nikdy se nenudí. Ale my tu máme vyžití, program pro děti, které zůstávají ve městě-programy v knihovně a poradane ruznymi neziskovkami, pro různý věk, dále jsou otevřená školní hřiště, skate park.
Ted jsou momentálně u babičky na vesnici, ale naše deti se narodily jako městské a déle než pár dní tam nevydrží. Jednak tam nikoho neznají a druhak lítat po lese, stavět bunkry nebo hrát schovku nejsou zvyklé
. Samostatně využívají možností, které jim nabízí život ve městě.
Je mi jasné, že ne každé dítě zvládne pobytový tábor. Zrovna já jako dítě bych ho protrpěla. Ale příměstský zvládne každý a tak malé dítě bych delší dobu bezprizorní nenechala. A nediskutovala bych o tom.
@Jana206 píše:
Vidíš, my jsme velmi brzy upustili od příměstských táborů, děti chtějí na pobytové, protože vstávat a být nekde na 8 hodin, toho mají za celý rok dost. Jedou každý jinam, syn přes skolu na 14 dní do Itálie, dcera tady v ČR. Dcera 7 let na zkrácený pobytový 5 dní. Bezprizorni je nechám, ale ne celé prazdniny. Nikdy se nenudí. Ale my tu máme vyžití, program pro děti, které zůstávají ve městě-programy v knihovně a poradane ruznymi neziskovkami, pro různý věk, dále jsou otevřená školní hřiště, skate park.
Ted jsou momentálně u babičky na vesnici, ale naše deti se narodily jako městské a déle než pár dní tam nevydrží. Jednak tam nikoho neznají a druhak lítat po lese, stavět bunkry nebo hrát schovku nejsou zvyklé. Samostatně využívají možností, které jim nabízí život ve městě.
@Jana206 Ale já nemám nic proti pobytovým táborům. Já jako dítě jsem na ně jezdila ráda, vypadá to, že dcera na ně také chce jezdit, tak jede. Pokud by ale nechtěla jet, tak ji nutit nebudu, ale nenechám ji tu sedět u tabletu celé prázdniny. To by šla alespoň na příměstské. Tvoje děti také chtějí jezdit, tak proč by nejely. ![]()
@lucenka píše:
tak chyba je, že je necháváš rozhodovat o táboře. V tom by u mě mělo dítě smůlu a jelo by. Mohlo by si jenom vybrat typ, na který pojede.
Jinak my máme za sebou dovolenou na kolech, další v poznávací v Itálii, několik výletů v okolí a teĎ se chystáme na týden na chalupu. Pak bude kluk 3 týdny s tatínkem.
Taky necham rozhodovat. Starsi byla tri roky po sobe na tabore (1× primestak, 2× pobytovy). Mladsi taky byla. A letos nechtely. Od tchanu padl dotaz, ze maji mit tabor. Proc letos nejedou. Maji jine plany. Kdyz nechteji, tak nechteji. My je nutit nebudeme.
Ale zas nemam decka, ze se budou nudou kopat do zadku.
My uz mame vybrane i letni kina. Loni jsme taky dojizdeli. Ale nutit je nebudu na tabor.
@Kelsey píše:
Taky necham rozhodovat. Starsi byla tri roky po sobe na tabore (1× primestak, 2× pobytovy). Mladsi taky byla. A letos nechtely. Od tchanu padl dotaz, ze maji mit tabor. Proc letos nejedou. Maji jine plany. Kdyz nechteji, tak nechteji. My je nutit nebudeme.
Ale zas nemam decka, ze se budou nudou kopat do zadku.
My uz mame vybrane i letni kina. Loni jsme taky dojizdeli. Ale nutit je nebudu na tabor.
tak ono je něco jiného, když jsi shcopná zajistit dětem program. U nás kluk taky na tábory teď nejezdí, protože mu jsme schopní zajistit program na celé prázdniny tak, aby neseděl celé dny u tabletu a televize. Kdybychom neměli tolik volna, tak by na tábor jel.